Aanstaande zondag is de vijfde thuiswedstrijd van het seizoen. Op bezoek komt Eindse Boys.
De vorige thuismatch werd tegen VV GKC/RKHVC met 3-1 verloren. Dit was de tweede opeenvolgende nederlaag en het eerste thuisverlies voor de Heythuysenaren.

De opstelling was op een tweetal plaatsen gewijzigd. In de basis stonden Tom van Lier en Sjoerd v.d. Heuvel ten faveure van Siem Schreurs en Gachik Towmasjan. Heitse moest zich herstellen van de eerste nederlaag en zorgen dat de koppositie kon worden behouden. De eerste gedeelte van de match waren de teams aan elkaar gewaagd. De eerste serieuze kansen waren voor de gasten, maar deze mogelijkheden werden gemist. Heitse stelde hier aanvallend te weinig tegenover. Alleen een schot van Wouter Bergervoet konden we noteren. In de slotfase van de eerste helft kwam Heitse beter in het spel. Vijf minuten voor de rust werd Philippe Schonkeren in het strafschopgebied gevloerd. De toegekende penalty werd door captain Sjoerd v.d. Heuvel feilloos tegen de touwen geschoten, 1-0. Twee minuten later leek Heitse de score te verdubbelen. Luuk Deckers schoot de bal na een goed genomen vrije trap van Tom van Lier in het doel. De referee keurde de goal op advies van de assistent scheidsrechter af! Dus bleef het bij een 1-0 voorsprong bij de rust.

In de tweede helft moesten de gasten komen en hadden een licht veldoverwicht. Er was een kopkans voor de gasten, maar deze vloog naast het doel. Halverwege het tweede bedrijf kwam VV GKC/RKHVC op gelijke hoogte. Keeper Martin Schreurs liet in een duel de bal los en hierna kopte Jelle Winkelmolen de gelijkmaker binnen. De keeper werd gehinderd, maar de scheids oordeelde dat er geen fout werd begaan. Heitse moest zich herpakken en kreeg weer een veldoverwicht. Thijs van Montfort was dicht bij een treffer, maar zijn schot werd door een verdediger gekeerd. Even later was dezelfde Thijs van Montfort de schlemiel door de bal na een voorzet in het eigen doel te schieten, 1-2. Wouter Bergervoet had nog een kans om Heitse weer langszij te brengen. De goalie pareerde zijn schot. In de 82e minuut viel de beslissing na andermaal een Heitser fout. Rechtsback Tom van Lier verspeelde uiterst knullig de bal waarna Danny Vleeshouwers het leer knap binnenschoot, 1-3. Het verzet was gebroken en Heitse leed zijn tweede opeenvolgende nederlaag. Hiermee werd ook de koppositie verspeeld en staat men nu op de derde plaats.

Tegenstander vandaag is dus Eindse Boys. De formatie van coach Naard Vaes (tweede seizoen) staat op een vijfde plaats met 12 punten uit 7 gespeelde wedstrijden. Men leed tot dusver een nederlaag, uit met 3-0 tegen Slekker Boys. Het afgelopen seizoen won Heythuysen thuis met 3-2 en werd er uit met 3-1 van Eindse Boys verloren.
De wedstrijd van vandaag staat eigenlijk pas op zondag 12 mei 2019 gepland. Aangezien Eindse Boys dan hun jubileumfeest hebben, wordt de wedstrijd al een half jaar eerder afgewerkt!
Voor Heitse is winst een must om de koppositie weer te heroveren. Derhalve hopen we dat we vandaag op de dag van de “11 van de 11e” na afloop van deze match de polonaise kunnen lopen.

We hopen op de steun van vele supporters.

Heitse pak de drie vereiste punten

Doelpuntenmakers dit seizoen:

• Wouter Bergervoet :  7 treffers