Heythuysen 1 heeft thuis de vooruitgespeelde wedstrijd tegen Eindse Boys 1 nipt met 1-0 gewonnen en is weer de lijstaanvoerder met 1 punt voorsprong op SVH’39. Wel heeft Heitse een wedstrijd meer gespeeld.

Opstelling Heythuysen 1:
Martin Schreurs, Tom van Lier, Idse Prumpeler, Philippe Schonkeren, Jeroen Vrenken, Thijs v. Montfort, Stijn Peeters, Bart Drenth, Wouter Bergervoet, Sjoerd v.d. Heuvel (Luuk Deckers) en Daan Engelen (Timo Hendriks).

Scoreverloop:
1-0 Wouter Bergervoet (41e minuut).

Toeschouwers: 100
Scheidsrechter: R. van Berlo (Gemert)
Man of the match: Stijn Peeters.
Bijzonderheid: De oorspronkelijk datum van deze wedstrijd is 12 mei 2019. Daar Eindse Boys dan hun jubileum (60 jaren bestaan) weekend hebben moest deze match van de KNVB vandaag worden afgewerkt.

Kort wedstrijdverslag:
De opstelling was slechts op één plaats gewijzigd. In de basis stond Bart Drenth ten faveure van Luuk Deckers. Heitse moest na twee geleden nederlagen weer eens punten gaan pakken. Derhalve nam Heythuysen vanaf het eerste fluitsignaal het heft in handen en had een licht veldoverwicht. Dit leverde echter niet veel kansen op. Een schot van Wouter Bergervoet werd door de goalie van de gasten gepareerd. Een vrije trap van Tom van Lier belandde op de bovenkant van de lat. De gasten konden hier weinig tegenover zetten. In de 41e minuut kwam Heitse op voorsprong. Uitblinker Stijn Peeters veroverde de bal, al dan niet reglementair, en passeerde een verdediger en zijn bekeken voorzet werd door torjäger Wouter Bergervoet simpel tegen de touwen getrapt. Dit was alweer de achtste treffer van Wouter Bergervoet. Hij loopt dus een op een. In de tweede helft zagen we een ander Eindse Boys. Ze begonnen zeer fanatiek en aanvallend en Heitse moest alle zeilen bijzetten in de eerste fase van het tweede bedrijf om de gelijkmaker te voorkomen. Daarentegen kreeg Heitse steeds meer ruimte en had talloze kansen om een counter een goed vervolg te geven. Echter de laatste pass kwam niet aan of men was voor doel niet scherp genoeg om de 2-0 binnen te schieten. De grootste kans had Wouter Bergervoet maar hij stuitte op de keeper. De verdediging van Heitse hield stand en drie belangrijke punten waren een feit. Dus kon Heitse na afloop de polonaise op de “11 van de 11” lopen. Door deze overwinning staat Heitse weer aan kop. Dit is echter een vertekend beeld daar SVH’39 een wedstrijd minder heeft gespeeld. De volgende week speelt Heitse de laatste wedstrijd van de eerste periode uit tegen RKAVC.

Overige wedstrijden klasse Heitse 1:
Er waren verder geen andere wedstrijden.

Eindstand klasse Heitse 1:
1.   Heythuysen 8-18 (18-12)
2.   SVH’39 7-17 (30-9)
3.   VV GKC/RKHVC 7-15 (18-9)
4.   Leveroy 7-14 (21-14)
5.   Eindse Boys 8-12 (23-11)
6.   RKAVC 7-11 (22-16)
7.   Slekker Boys 7-11 (16-11)
8.   RKSVV 7-11 (15-19)
9.   MBC’13 7-8 (15-19)
10. RIOS’31 7-7 (8-9)
11. Walburgia 7-7 (13-21)
12. St. Joost 7-4 (5-20)
13. Crescentia 7-2 (6-28)
14. SVVH 7-0 (4-16)

Heythuysen 2 heeft thuis tegen Someren 6 met 0-0 gelijkgespeeld. In een uiterst matige match zagen de toeschouwers weinig kansen voor de beide doelen. Heitse 2 blijft op de derde plaats in de rangschikking staan.
Heythuysen 3 heeft de lastige uitwedstrijd tegen DESM 7 met 2-1 gewonnen door goals van Rob Luijten en Lazlo Muijsers. De volgende week speelt het derde team thuis de topper tegen het ongeslagen EMS 4.
De veteranen gaven een 2-1 voorsprong bij de rust uit tegen Brevendia VE1 nog uit handen. De thuisclub won met 5-2. Bart Overmans en Maarten Reuvers scoorden.
De dames verloren afgelopen dinsdag thuis met 4-1 van SVO Peel en Maas VR2. Indy Coolen was trof doel.

JEUGD
De JO19-1 heeft haar eerst thuisoverwinning behaald. Na een 0-0 ruststand werd tegen Brevendia JO19-1 met 4-1 gewonnen. De treffers kwamen op naam van Siem Dorssers (2x), Maikel Nieskens (1x) en captain Martijn Vrenken (1x).
De JO19-2 verloor uit nipt met 3-2 van de ongeslagen koploper Veritas JO19-1. Narek Karapetyan scoorde tweemaal.
De JO15-1 leed een 5-2 thuisnederlaag tegen het sterke Sportclub Leeuwen JO15-1. Bent Schreurs was tweemaal trefzeker, waarvan een uit een pingel.
De JO15-2 behaalde haar eerste competitiewinst. Uit werd Veritas JO15-1 dikverdiend met 4-2 verslagen door treffers van Dion Pouwels (3x) en JO13-1 speler Jan Daamen.
Ook de JO13-1 boekte ook haar eerste competitiezege. Na een sterke start van de wedstrijd maakte Vince Heerschap de 1-0. ST SNA/Conventus JO13-1 leidde echter dankzij twee treffers bij de ranjapauze met 2-1. In de tweede helft scoorde Vince Heerschap met het hoofd de gelijkmaker. In de slotfase werd een corner van Jan Daamen door een speler van de gasten in eigen goal getrapt en de 3-2 winst was een feit. In de beginfase van de wedstrijd miste Fabian Colbers nog een penalty
De JO11-1 zegevierde uit met 5-1 over RKSVN JO11-2 dankzij goals van Syl v. Goor (2x), Jens v. Roy (1x), Jorn v.d. Ven (1x) en Keano Suylen (1x).
De JO11-2 speelde thuis tegen koploper Grashoek JO11-1 een puike partij. Uiteindelijk werd er met 7-5 verloren. “Grote vrouw” aan Heitser zijde was Sanne Schreurs. Zij scoorde alle vijf de goals.
De JO9-1 verloor uit met 9-5 van ST Egchel/Panningen JO9-2. De goalscoorders waren Najdat Zakria (3x), Willem Verlinden (1x) en Mohammed Karjoum (1x).
De JO8-1 heeft haar ongeslagen status behouden. Uit werd SVC2000 JO8-2 met 10-5 verslagen.
De JO8-2 won uit na een aantrekkelijke match met 7-5 van Haelen JO8-2. De doelpuntenmakers waren Ahmed Zakria (4x), Liam Coolen (2x) en Aquin Franssen (1x).

G-VOETBAL
Het tweede G-team versloeg uit knap NWC G1 met 4-3 door goals van Koen de Holder (2x), Nick van Rijt (1x) en een eigen doelpunt.
Het derde G-team speelde zoals vanouds een spectaculaire wedstrijd. Uit werd tegen RKMSV G1 met 10-8 verloren.