Zondag is de zesde thuismatch van het seizoen. Op bezoek komt Walburgia uit Ohé en Laak.

De vorige thuismatch werd Eindse Boys met 1-0 verslagen. Dit betrof een vooruitgespeelde wedstrijd, welke eigenlijk pas op 12 mei 2019 in de planning stond.
De opstelling was slechts op één plaats gewijzigd. In de basis stond Bart Drenth ten faveure van Luuk Deckers. Heitse moest na twee geleden nederlagen weer eens punten gaan pakken. Derhalve nam Heythuysen vanaf het eerste fluitsignaal het heft in handen en had een licht veldoverwicht. Dit leverde echter niet veel kansen op. Een schot van Wouter Bergervoet werd door de goalie van de gasten gepareerd. Een vrije trap van Tom van Lier belandde op de bovenkant van de lat. De gasten konden hier weinig tegenover zetten. In de 41e minuut kwam Heitse op voorsprong. Uitblinker Stijn Peeters veroverde de bal, al dan niet reglementair, en passeerde een verdediger en zijn bekeken voorzet werd door torjäger Wouter Bergervoet simpel tegen de touwen getrapt. Dit was alweer de achtste treffer van Wouter Bergervoet. Hij loopt dus een op een.

In de tweede helft zagen we een ander Eindse Boys. Ze begonnen zeer fanatiek en aanvallend en Heitse moest alle zeilen bijzetten in de eerste fase van het tweede bedrijf om de gelijkmaker te voorkomen. Daarentegen kreeg Heitse steeds meer ruimte en had talloze kansen om een counter een goed vervolg te geven. Echter de laatste pass kwam niet aan of men was voor doel niet scherp genoeg om de 2-0 binnen te schieten. De grootste kans had Wouter Bergervoet maar hij stuitte op de keeper. De verdediging van Heitse hield stand en drie belangrijke punten waren een feit. Dus kon Heitse na afloop de polonaise op de “11 van de 11” lopen.

Twee weken speelde Heitse de uitwedstrijd tegen RKAVC. Na een knotsgekke wedstrijd stond er een 7-5 winst voor Heitse op het scorebord.
De opstelling was noodgedwongen op een plaats gewijzigd. In de basis stond Luuk Deckers ten faveure van de geblesseerde Bart Drenth. Vanaf het eerste fluitsignaal van de prima leidende referee R. van Helden kregen de toeschouwers een knotsgekke wedstrijd voorgeschoteld. De match was amper begonnen en Wouter Bergervoet trof al de paal. Niet veel later spatte een vrije trap van de thuisclub op de lat uiteen. In de 6e minuut was het raak en kwam Heitse na een uitstekende aanval via Wouter Bergervoet op een 1-0 voorsprong. Lang konden we er niet van genieten, want nog binnen de eerste tien minuten stond de gelijkmaker op het scorebord. Een scherp genomen vrije trap van Tobie Ouderdorp vloog zonder dat er iemand aankwam in het Heitser doel. Het publiek bleef op het puntje van hun stoel zitten, zoveel gebeurde er deze wedstrijd.

Na een kwartier spelen scoorde Daan Engelen met een bekeken schot de 2-1 voor Heitse. Hierna raakte beide teams opnieuw het houtwerk. Een schot van Stijn Peeters belandde op de lat en een vrije trap van RKAVC raakte de paal. Na een weer een snelle combinatie van Heitse scoorde Luuk Deckers de 3-1 en in de laatste minuut van het eerste bedrijf was dezelfde Luuk Deckers die een eind maakte aan prijsschieten in het strafschopgebied, de 4-1 ruststand tegen de touwen. Ook na de theepauze gingen beide ploegen rustig door met scoren. Al snel maakte goaltjesdief Wouter Bergervoet met een schot in de lange hoek de 5-1 voor de Heythuysenaren. De tweede treffer van de thuisclub was een fraaie treffer. Larry Heber kapte een speler uit en schoot de bal onberispelijk binnen. Na ruim een uur spelen scoorde Luuk Deckers zijn derde treffer nadat de goalie de bal niet goed weg stompte. Twee minuten later maakte verdediger Philippe Schonkeren er 7-2 voor Heitse. Er leek geen vuiltje in de lucht voor de mannen van Paul v.d. Moosdijk. Echter liet keeper Martin Schreurs een schot los en Kay van Duinen was er als de kippen bij om de 3-7 binnen te schieten. In de 70e minuut moest goalie Martin Schreurs aan de noodrem trekken en mocht blij zijn dat hij niet van het veld werd gestuurd. De toegekende penalty werd door Tobie Ouderdorp feilloos binnengetrapt, 4-7. In de 77e minuut was de thuisclub weer helemaal terug in de race. Met een mooi schot scoorde Rik Verheesen de 5-7. Gelukkig werd Heitse hierna weer wakker en werd de wedstrijd over de streep getrokken. Een sensationele 7-5 overwinning was een feit. Het publiek was de grote winnaar. Een reclame voor het voetbal. Vooral in de eerste helft speelde Heitse aanvallend een uitstekende wedstrijd.

De vorige week verloor Heythuysen uit onnodig met 1-0 van Eindse Boys.
De opstelling was noodgedwongen op een plaats gewijzigd. In de basis stond Gachik Towmasjan ten faveure van Stijn Peeters (afwezig wegens andere activiteiten!!!). Twee weken geleden speelde Heitse ook al tegen Eindse Boys. Dat betrof een vooruitgespeelde wedstrijd. Toen werd er dankzij een goal van Wouter Bergervoet met 1-0 gewonnen. Heitse startte voortvarend aan de match. Een gekruld schot van captain Sjoerd v.d. Heuvel werd door de goalie uit het doel geranseld. Nog in de beginfase had Daan Engelen een reuzekans op de openingstreffer, maar allen voor de goalie stuitte hij op de keeper. Langzamerhand kwam Eindse Boys beter in de wedstrijd. Na een klein half uur spelen scoorde de thuisclub bij de eerste de beste kans de 1-0. Na niet geconcentreerd verdedigen kon Bram Knapen keeper Martin Schreurs verschalken. Nog in de eerste helft kwam ook Wouter Bergervoet oog in oog met de Eindse Boyse keeper, maar ook Wouter kom hem niet passeren. Het bleef bij een onnodige 1-0 achterstand bij de theepauze. In de tweede helft begon de thuisclub beter. Na overzijde zag Sjoerd v.d. Heuvel zijn schot door de goalie gepareerd. Het Heitser spel was in de tweede helft beduidend minder. Toch kreeg Thijs van Montfort na een steekpass van Tom van Lier nog de kans op de gelijkmaker, maar zijn schot vloog over het doel. Ook claimde Heitse een strafschop nadat Sjoerd v.d. Heuvel in het strafschopgebied werd gevloerd. Helaas ging de referee hier niet in mee. De tegenaanvallen van Eindse Boys bleven gevaarlijk. Keeper Martin Schreurs redde een keer bekwaam. Tien minuten voor tijd viel de beslissing. Na onnodig balverlies werd de aanval goed uit gespeeld waarna Robin de Bruin de 2-0 tegen de touwen schoot. Het pleit was geslecht. Een 2-0 nederlaag was een feit. Vooral op basis van het vertoonde spel in de eerste helft had er zeker meer ingezeten. Na dit verlies zakt Heitse naar de derde plaats in de rangschikking.

Tegenstander zondag is dus Walburgia. De formatie van coach Fahri  Ozgüzel (eerste seizoen) staat op een elfde plaats met 7 punten uit 9 gespeelde wedstrijden. Er werd tot dusver twee keer gewonnen, tegen SVVH en St. Joost. In het seizoen 2012/2013 speelden beide ploegen voor het laatst in competitieverband tegen elkaar. Dit was nog in de 4e klasse. Heitse won thuis met 2-0 en verloor uit met 3-2.
Zaak voor Heythuysen is om te winnen en zich in de subtop te handhaven. Met een flinke portie passie en gedrevenheid moeten de drie punten zeker in Heythuysen blijven.

We hopen op de steun van vele supporters.

Heitse pak de drie punten

Doelpuntenmakers dit seizoen:

  • Wouter Bergervoet: 10 doelpunten
  • Daan Engelen: 5 doelpunten
  • Sjoerd v.d. Heuvel: 4 doelpunten
  • Luuk Deckers: 3 doelpunten
  • Philippe Schonkeren: 3 doelpunten