Kan Heythuysen zich herstellen van het dure puntenverlies?

Zondag is de zesde thuismatch van het seizoen. Op bezoek komt RIOS’31 uit Pey.

De vorige thuismatch tegen Walburgia werd afgelast. Deze wedstrijd wordt op zondag 23 december, als de weergoden het toelaten, ingehaald.
Afgelopen zondag werd uit tegen laagvlieger St. Joost zeer teleurstellende gelijkgespeeld.
De opstelling was op een plaats gewijzigd. In de basis nam Stijn Peeters de plaats in van Luuk Deckers. Heitse begon slap aan de wedstrijd. Het baltempo lag te laag om de verdediging van St. Joost in verlegenheid te brengen. Het duurde lang voordat Heythuysen gevaarlijk kon worden. De eerste mogelijkheid was voor Gachik Towmasjan. Hij kapte zich mooi vrij, maar schoot hierna te gehaast op doel. Het leer vloog naast het doel. In de slotfase van het eerste bedrijf was Daan Engelen twee keer dicht bij een treffer. Eerst ging een mooi schot net naast de kruising en daarna stuitte Daan op de goalie van de thuisclub. Heitse had wel zo’n 70% balbezit in de eerste helft. Toch was de thuisclub nog dichts bij de openingstreffer, maar de kans werd gelukkig niet benut. Een tegenvaller was dat verdediger Philippe Schonkeren in de rust geblesseerd moest worden gewisseld voor Max Menting. Max maakte zijn debuut in de hoofdmacht.

Heitse startte beter in de tweede helft, hetgeen direct een doelpunt opleverde. Wouter schoot de bal via de keeper in het doel. De ban leek gebroken. Heitse bleef de betere ploeg, maar in de 70e minuut sloeg het noodlot toe. De thuisclub kreeg na een overtreding in het strafschopgebied een pingel. Deze werd door de aanvoerder John Maes feilloos binnengetrapt. Heitse moest andermaal op zoek gaan na een voorsprong. Er waren kansen via de voorwaartsen en een schot van Idse Prumpeler ging net naast het doel. In de blessuretijd werd Daan Engelen in het zestienmetergebied gevloerd. De toegekende penalty werd niet goed door Tom van Lier genomen. De keeper stopte de pingel, waardoor Heitse op een zeer teleurstellende 1-1 bleef steken. Een zeer onnodige en duur gelijkspel.
Tegenstander vandaag is dus Rios’31. De formatie van coach Stefan Nieskens (eerste seizoen) staat op een negende plaats met 14 punten uit 10 gespeelde wedstrijden. Er werden tot dusver 3 keer gewonnen, 5 maal gelijkgespeeld en slechts 2 maal verloren (SVH’39 en MBC’13).
In het seizoen 2010/2011 speelde Heitse voor het laatst in de competitie tegen RIOS’31, toen nog in de 4e klasse. Thuis werd er met 3-0 gezegevierd en uit leed men een 2-1 nederlaag.
Zaak voor Heythuysen is om zich te herstellen van puntenverlies van afgelopen week. Met een flinke portie passie en gedrevenheid moeten de drie punten zeker in Heythuysen blijven.

We hopen op de steun van vele supporters.

Heitse pak de drie punten

Doelpuntenmakers dit seizoen:

• Wouter Bergervoet – 11x
  • Daan Engelen – 5x
  • Sjoerd v.d. Heuvel – 4x
  • Luuk Deckers – 3x
  • Philippe Schonkeren – 3x
By |2018-12-13T20:57:50+00:00december 13th, 2018|Nieuws|Reacties uitgeschakeld voor Kan Heythuysen zich herstellen van het dure puntenverlies?