Voor de 44e keer werd traditionele kerstzaalvoetbaltoernooi georganiseerd. Ook deze editie was wederom een daverend succes. Bij de jeugd waren er geen noemenswaardige blessures te noteren. Tijdens een van de buurten- en vriendentoernooien was er wel een vervelende blessure, welke waarschijnlijk achteraf gelukkig blijkt mee te vallen.

De honderden voetballers uit Baexem, Ell, Grathem, Haelen, Heibloem, Heythuysen, Hunsel, Kelpen, Leveroy, Neeritter, Ospel, Roggel en Tungelroy genoten met volle teugen van de voetbalsport. Verheugend is dat heel veel meisjes bij de jongensteams meededen. Mooi was te zien het uurtje voetballen van onze geliefde jeugd G-voetballers. Dit jaar werd voor de derde maal een mini pupillen toernooi gehouden. Er deden 9 teams mee, een stijging van 3 teams. Er werden telkens 2 matchen gelijktijdig gespeeld. Het publiek kreeg er tennisogen van. Heitse kwam met een team aan de start. Zij speelden de pannen van het dak en eindigde op een fraaie tweede plaats.

Het langstlopende zaalvoetbaltoernooi in Midden-Limburg, misschien wel in geheel Limburg, is gelukkig nog altijd razend populair bij de ons omliggende verenigingen en is een mooie intermezzo voor het voetballen outdoor. Waar veel jeugdzaalvoetbaltoernooien het loodje moeten leggen, blijft ons kersttoernooi mede dankzij de deelnemende verenigingen een constante factor tussen kerst en nieuwjaar. Het allerbelangrijkste zijn de zeer positieve reacties van voetballers en leiders van de deelnemende verenigingen. Dit geeft ons de steun om dit toernooi een vervolg te geven. Natuurlijk kunnen er altijd dingen beter. Dit zullen dan ook niet nalaten.

Voor de jeugdteams van SV Heythuysen was dit een succesvolle toernooi met het winnen van talloze bekers, liefst 11. Er werden vier eerste plaatsen binnengesleept (zie verderop de winnaars toernooien).

In totaal werd er 57 uren over 5 dagen gezaalvoetbald.
In de 16 toernooien namen in totaal 113 teams deel.
In de 238 wedstrijden vielen 643 doelpunten, een gemiddelde van 2,70 per wedstrijd. Slechts in 15 wedstrijden werd er niet gescoord. Het productiefste jeugdtoernooi was het JO15-1 toernooi met 64 treffers. In de twee buurten- en vriendentoernooien werden maar liefst 124 keer gescoord, hetgeen gemiddeld 3,26 treffers per match betekent.
De spectaculairste finale was Heythuysen 1 tegen RKVB 2 in het JO13-1 toernooi. Heitse kwam met 2-0 voor, waarna RKVB nog ijzersterk tot 2-2 terug kwam. Strafschoppen moest de beslissing brengen. De winstkansen gingen heen en weer tot dat Mats Corbey voor Heitse de beslissende penalty tegen de touwen schoot. De ontlading bij spelers, leiders en familie was zeer groot.
De hoogste uitslag bij de jeugd was tijdens de match RKESV/GKC/RKHVC 1 tegen Roggel 1 (11-0) bij het JO9 toernooi (2e gedeelte).
De spectaculairste wedstrijd was in het JO17-2 toernooi tussen Leveroy 1 en Roggel 4 (5-3).
De knapste prestatie werd door Crescentia 1 bij het JO9 toernooi (1e gedeelte) geleverd. Het team speelde het gehele toernooi met een man minder en werd toch fraai tweede.
De coolste treffer kwam op naam van een speler van RKESV/GKC/RKHVC 1 in het JO19 toernooi met een fantastische lob.
Er werden bij de jeugdtoernooien 41 bekers uitgedeeld.
Dit jaar werd er wederom gekozen om twee edities buurten- c.q. vriendentoernooi te organiseren. Er deden in totaal 18 teams mee, een stijging van een team.

Dank aan de Heitser scheidsrechters:

Jordi Deckers, Jo Heuijerjans, Joey Plas, Paul Raemakers, Baer Reuvers,
Jacques Stoop, Florus v.d. Wal en Jacq Stakenborg.

Winnaars diverse toernooien:

Mini pupillen toernooi: RKESV/GKC/RKHVC 2 en 2e Heythuysen 1
JO8-2 toernooi: RKVB 1 en 2e Heythuysen 2
JO8-1 toernooi: Heythuysen 1
JO9 toernooi (1e ged.): Veritas 2
JO9 toernooi (2e ged.): RKESV/GKC/RKHVC 1 en 3e Heythuysen 1
JO11-2 toernooi: RKVB 1 en 2e Heythuysen 3
JO11-1 toernooi: Heythuysen 1 en 3e Heythuysen 2
JO13-2 toernooi: Veritas 2
JO13-1 toernooi: Heythuysen 1
JO15-2 toernooi: Roggel 4
JO15-1 toernooi: RKESV/GKC/RKHVC 1
JO17-2 toernooi: Leveroy 1 en 3e Heythuysen 3
JO17-1 toernooi: Heythuysen 2
JO19-1 toernooi: RKSVO 2 en 2e Heythuysen 2

Buurten- en vriendentoernooi (deel 1): Team DSV
Buurten- en vriendentoernooi (deel 2): Antoniusbuurt

In 2019 opteren we voor de volgende data:
Zondag 22 december, vrijdag 27 december, zaterdag 28 december, zondag 29 december en maandag 30 december.

Op naar de 45e editie.