Aanstaande zondag speelt Heitse de zesde thuismatch van het seizoen. Op bezoek komt RKAVC. De laatste drie thuiswedstrijden tegen Walburgia, RIOS’31 en RKSVV werden allen afgelast.

In de eerste vijf thuiswedstrijden werd er vier keer gewonnen en een nederlaag (tegen VV GKC/RKHVC) geleden. Overigens begon Heythuysen uitstekend aan het seizoen.
De eerste vijf wedstrijden werden allemaal gewonnen. Hierna volgde uit de eerste nederlaag tegen de huidige koploper SVH’39 met 5-2. De week erop werd thuis dus zeer ongelukkig van VV GKC/RKHVC met 3-1 verloren. Daarna werden Eindse Boys en RKAVC verslagen, uit van Eindse Boys verloren en de laatste wedstrijd voor de winterstop werd uiterst teleurstellend tegen laagvlieger St. Joost met 1-1 gelijkgespeeld. Na een 0-0 ruststand scoorde topscorer Wouter Bergervoet in de eerste minuut van de tweede helft de 1-0. Heitse bleef de betere ploeg, maar in de 70e minuut sloeg het noodlot toe. De thuisclub kreeg na een overtreding in het strafschopgebied een pingel. Deze werd door de aanvoerder John Maes feilloos binnengetrapt.

Heitse moest andermaal op zoek gaan na een voorsprong. Er waren kansen via de voorwaartsen en een schot van laatste man Idse Prumpeler ging net naast het doel. In de blessuretijd werd Daan Engelen in het zestienmetergebied gevloerd. De toegekende penalty werd niet goed door Tom van Lier genomen. De keeper stopte de pingel, waardoor Heitse op een zeer teleurstellende 1-1 bleef steken. Een zeer onnodig en duur gelijkspel.

Tegenstander zondag is dus RKAVC. De formatie van coach Har Peulen (vierde seizoen) doet het dit seizoen prima en staat op een keurige zesde plaats met 17 punten uit 11 gespeelde wedstrijden. De uitwedstrijd tegen RKAVC werd een krankzinnige en knotsgekke wedstrijd waarin Heitse uiteindelijk met 7-5 aan het langste eind trok. Na een 7-2 voorsprong kwam RKAVC nog tot 7-5 terug. De doelpuntenmakers waren Luuk Deckers (3x), Wouter Bergervoet (2x), Daan Engelen (1x) en Philipe Schonkeren (1x).

Na zeven trainingen speelt Heitse nu haar eerste competitiewedstrijd van dit kalenderjaar. De vraag is altijd hoe komt men uit de winterstop. Belangrijk is om direct de eerste lastige match tegen een concurrent voor het bereiken van de nacompetitie te winnen en enigszins aansluiting te houden met de kop van de ranglijst. Met de een flinke portie passie en gedrevenheid zal Heitse hopelijk knallend het nieuwe jaar inschieten en dan zullen de drie punten in Heythuysen kunnen blijven.

We hopen op de steun van vele supporters.

Heitse pak de drie punten

Doelpuntenmakers dit seizoen:
Wouter Bergervoet          11x