Zondag speelt Heitse de zesde thuismatch van het seizoen. Op bezoek komt MBC’13.

Na een hele serie afgelastingen speelt Heitse eindelijk sinds ruim drie maanden weer een thuiswedstrijd en tevens de eerste match van kalenderjaar 2019. In de eerste vijf thuiswedstrijden werd er vier keer gewonnen en een nederlaag (tegen VV GKC/RKHVC) geleden. Overigens begon Heythuysen uitstekend aan het seizoen.

De eerste vijf wedstrijden werden allemaal gewonnen. Hierna volgde uit de eerste nederlaag tegen de huidige koploper SVH’39 met 5-2. De week erop werd thuis dus zeer ongelukkig van VV GKC/RKHVC met 3-1 verloren. Daarna werden Eindse Boys en RKAVC verslagen, uit van Eindse Boys verloren en de laatste wedstrijd voor de winterstop werd uiterst teleurstellend tegen laagvlieger St. Joost met 1-1 gelijkgespeeld. Na een 0-0 ruststand scoorde topscorer Wouter Bergervoet in de eerste minuut van de tweede helft de 1-0. Heitse bleef de betere ploeg, maar in de 70e minuut sloeg het noodlot toe. De thuisclub kreeg na een overtreding in het strafschopgebied een pingel. Deze werd door de aanvoerder John Maes feilloos binnengetrapt. Heitse moest andermaal op zoek gaan na een voorsprong. Er waren kansen via de voorwaartsen en een schot van laatste man Idse Prumpeler ging net naast het doel. In de blessuretijd werd Daan Engelen in het zestienmetergebied gevloerd. De toegekende penalty werd niet goed door Tom van Lier genomen. De keeper stopte de pingel, waardoor Heitse op een zeer teleurstellende 1-1 bleef steken. Een zeer onnodige en duur gelijkspel.

Tegenstander vandaag is dus MBC’13. De formatie van coach Peter Cnoops (eerste seizoen) staat op een negende plaats met 15 punten uit 11 gespeelde wedstrijden, dus nog net in de middenmoot van de rangschikking. De uitwedstrijd tegen MBC’13 werd door Heitse met 3-1 gewonnen. Captain Sjoerd v.d. Heuvel was driemaal trefzeker.
Na een hele reeks trainingen staan de spelers te popelen om eindelijk weer een competitiewedstrijd te spelen. De vraag is altijd hoe komt men uit de winterstop. Belangrijk is om direct de eerste match te winnen en aansluiting te houden met de nummer twee van de ranglijst VV GKC/RKHVC. Met een flinke portie passie en gedrevenheid zal Heitse hopelijk knallend het nieuwe jaar inschieten en dan zullen de drie punten in Heythuysen kunnen blijven.

We hopen op de steun van vele supporters.

Heitse pak de drie punten!

Doelpuntenmakers dit seizoen:

• Wouter Bergervoet: 11 x