Zondag speelt Heitse de zevende thuismatch van het seizoen. Op bezoek komt RIOS’31.

De laatste thuiswedstrijd zegevierde Heitse over MBC’13 met 4-0. Voor Heitse scoorden Martijn Vrenken (2x), Gachik Towmasjan (1x) en Siem Dorssers (1x). Een week later werd er uit zeer teleurstellend met 2-1 van Slekker Boys verloren. Martijn Vrenken maakte in de blessuretijd van de eerste helft de tussentijdse gelijkmaker. De week na de carnaval moest Heitse uit tegen de nummer twee van de ranglijst VV GKC/RKHVC aantreden. Helaas duurde deze match maar vijf minuten. Wegens de harde wind werd de wedstrijd door referee gestaakt. Dit was een juiste beslissing. Op donderdag 4 april wordt de wedstrijd uitgespeeld.

Na vier weken werd er de vorige week eindelijk weer een competitiewedstrijd gespeeld, de uitmatch tegen RKSVV. De opstelling was op een drietal plaatsen gewijzigd. In de startelf stonden Wouter Bergervoet, Bart Drenth en Jeroen Vrenken. Alle drie zijn ze van een blessure hersteld. Wegens diverse omstandigheden ontbraken captain Sjoerd v.d. Heuvel, Luuk Deckers, Tom v. Lier en Gachik Towmasjan. Heitse begon goed aan de wedstrijd en kreeg in de beginfase al de eerste kans van de wedstrijd. Na goed voorbereidend werk van Thijs van Montfort miste Wouter Bergervoet de eerste gelegenheid. Heitse bleef de betere ploeg maar moest tot de 24e minuut wachten voordat men op voorsprong kwam. Wouter Bergervoet kwam aan de linkerkant vrij en legde de bal breed waarna de verdediger van de thuisclub de bal ongelukkig in het eigen doel schoot, 0-1. Er waren in het eerste bedrijf nog uitstekende kansen voor Wouter Bergervoet en Daan Engelen, maar beiden konden ze deze mooie gelegenheden niet verzilveren. De thuisclub was voor de rust niet echt gevaarlijk. Dit veranderde in de tweede helft toen Heitse verdedigend het een stuk moeilijker kreeg. Uitblinker Idse Prumpeler had een aantal prima interventies. Halverwege het tweede bedrijf verdubbelde Heitse de voorsprong na een lange bal en mistastte van een verdediger kwam Wouter Bergervoet alleen voor de goalie en schoot de bal onberispelijk tegen de touwen, 0-2. Wie dacht dat de wedstrijd was beslist, kwam bedrogen uit. Want nog geen twee minuten later kon de thuisclub tegen scoren. Na een klutsbal kwam de aanvoerder Ruud van Eerd vrij voor de goal en trapte het leer beheerst binnen, 1-2. De thuisclub voerde de druk op. Toch was Heitse op de counter nog paar dicht bij de beslissing, maar vooral Wouter Bergervoet kon niet scoren. Doordat de referee maar liefst twaalf minuten aan blessuretijd bijtrok bleef het tot de laatste seconde spannend. Maar uiteindelijk floot hij  toch voor de laatste keer en de verdiende zege was een feit. Heitse blijft vierde, wat betreft verliespunten staat men tweede.

Tegenstander zondag is dus de nummer drie RIOS’31 uit Pey. De formatie van coach Stefan Nieskens (eerste seizoen) is bezig met een opmars na de winterstop. Van de zes gespeelde wedstrijd werden vijf in winst omgezet. Enkel van koploper SVH’39 werd uit met 1-0 verloren. RIOS’31 staat nu op de derde plaats.
Voor Heythuysen is het kunst om deze serie te doorbreken. Men zal als een TEAM moeten opereren. Met een flinke portie passie en gedrevenheid zal Heitse de drie punten in Heythuysen kunnen houden en wordt de derde plaats van de rangschikking weer heroverd.

We hopen op de steun van vele supporters.

Heitse pak de drie punten

Doelpuntenmakers dit seizoen:
Wouter Bergervoet          12x