Heythuysen 1 heeft thuis met 2-1 van RKAVC 1 verloren en hiermee is Heitse definitief kansloos voor het bereiken van de nacompetitie. Heythuysen blijft wel op de vijfde plaats in de rangschikking staan.

Opstelling Heythuysen 1:
Jasper Bergervoet, Tom v. Lier (Daan Engelen), Idse Prumpeler, Remko Ouwerkerk, Lars van Hinsberg (Lenn Frenken), Max Menting (Jeroen Vrenken), Thijs v. Montfort, Martijn Vrenken, Bart Drenth , Luuk Deckers en Wouter Bergervoet.

Scoreverloop:
0-1 Larry Heber (63e minuut), 0-2 Larry Heber (65e minuut) en 1-2 Lenn Frenken (90e minuut).

Toeschouwers: 50
Scheidsrechter: van der Leeden (Neer).
Man of the match: Remko Ouwerkerk.

Kort wedstrijdverslag:
De opstelling was op een tweetal plaatsen gewijzigd. In de basis stonden good old Remko Ouwerkerk en jeugdspeler Lars van Hinsberg ten faveure van Philippe Schonkeren (schorsing) en Lenn Frenken. Verder ontbraken de jarige Sjoerd v.d. Heuvel, Stijn Peeters en Gachik Towmasjan wegens diverse blessures. Heitse had nog een minimale kans op het behalen van de nacompetitie. De laatste drie wedstrijden moesten worden gewonnen en de concurrentie nog punten verspelen. Heitse had in de eerste helft een optisch veldoverwicht en meer balbezit. Beide teams hadden in het eerste bedrijf slechts enkele kansen. Een vrije trap van Martijn Vrenken werd door de goalie gepareerd waarna captain Thijs van Montfort de rebound naast schoot. De grootste kans was voor Wouter Bergervoet. Na een goede voorzet van Tom van Lier kon Wouter het leer met links in het lege doel schieten, maar zijn schot was te zacht. Dus was de stand bij de rust de bekende brilstand. In de tweede helft zagen de toeschouwers een Heitse waarin de combinaties vaak strandden voor het strafschopgebied met onnauwkeurige passes. Na ruim een uur spelen namen de gasten de voorsprong na niet geconcentreerd verdedigen van Heitse. Aanvaller Larry Heber scoorde de 0-1. Diezelfde Larry Heber schoot amper twee minuten later opnieuw raak. Andermaal zag de Heitse defensie er niet best uit. Heitse kon hier niet veel tegenover zetten. Wouter Bergervoet had twee mogelijkheden, een na goed voorbereidend werk van invaller Daan Engelen. In de laatste minuut viel dan toch nog de anschlusstreffer. Eerst trapte Luuk Deckers de bal tegen de binnenkant van de paal waarna invaller Lenn Frenken het leer uit de rebound binnen kon schieten, 1-2. De tijd was te kort om de gelijkmaker nog te produceren. Het bleef bij een 2-1 nederlaag. Het bereiken van de nacompetitie is definitief niet meer haalbaar. Zoals ze zeggen het volgende seizoen komen er weer nieuwe kansen. Echter zal de mentaliteit en de trainingsopkomst beter moeten worden om het komend seizoen hoge ogen te gooien. Over twee weken speelt Heitse uit de derby tegen Leveroy.

Andere uitslag klasse Heitse 1:
Eindse Boys-Walburgia   7-0
RIOS’31-RKSVV   3-0
VV GKC/RKHVC-SVVH   5-0
MBC’13-Slekker Boys   0-2

Stand klasse Heitse 1:
1.   SVH’39 23-60 (97-24) KAMPIOEN
2.   VV GKC/RKHVC 23-49 (59-40)
3.   Eindse Boys 24-47 (60-23) Winnaar 2e periode
4.   RIOS’31 23-46 (52-22)
5.  Heythuysen 24-42 (50-40)

6.   Slekker Boys 23-37 (47-32)
7.   RKAVC 23-34 (57-53)
8.   RKSVV 23-29 (41-53)
9.   MBC’13 23-27 (40-55)
10. Crescentia 23-24 (29-56)
11. Leveroy 23-20 (38-52)
12. Walburgia 23-19 (34-61)
13. St. Joost 23-15 (19-52)
14. SVVH 23-7 (17-77)

Heythuysen 2 won tweemaal binnen 3 dagen. Afgelopen donderdag versloeg men uit SVSH 2 met 2-1. Timo Hendriks en Wesley van Montfort waren succesvol. Vandaag werd er dikverdiend met 3-1 van VV HEBES 2 gewonnen. De eerste helft was Heitse duidelijk de betere ploeg en stond bij de theepauze dankzij treffers van Nick Meerts en Wesley van Montfort met 2-0 voor. Dit was de beste helft tot nu toe in de gespeelde thuiswedstrijden. In de tweede helft kwamen de gasten nog tot 2-1 terug, maar de “man of the match” jeugdspeler Dani Raemakers besliste de match.
Heythuysen 3 speelde uit met 2-2 tegen Roggel 5 gelijk. Sjoerd Evers en Rob Luijten (penalty) scoorden.
Heythuysen 4 leed een zeer ruime 9-2 uitnederlaag tegen RKSVN 3. In de eerste helft gaf het vierde nog goed partij. Door doelpunten van Michaele Brhane en een beauty van Guido Timmermans was het bij de rust pas 3-2 voor RKSVN 3. In de tweede helft had Heitse het kruit duidelijk verschoten en viel het verlies nog erg groot uit.
De dames wonnen thuis met 2-0 voor hekkensluiter GFC’33 VR1. In de eerste helft troffen Britt Pouls en Indy Coolen doel.

JEUGD
De JO19-1 verloor uit teleurstellend met 6-2 van laagvlieger Bruheze JO19-1. Bij de pauze was de stand nog 2-2. In de tweede helft ging het finaal mis. Martijn Vrenken en Loek Kanders scoorden.
De JO17-1 leed een 3-2 thuisverlies in de derby tegen koploper ST Roggel/SVVH JO17-1. Na een 0-0 ruststand kwam de JO17-1 in het tweede bedrijf met 3-0 achter. In de slotfase kwam Heitse dankzij treffers van Remco Roumen en Daan Caris nog tot 2-3 terug. De gelijkmaker viel helaas niet meer.
De JO15-1 moest een duidelijke 4-0 nederlaag uit tegen Sportclub Leeuwen JO15-1 incasseren. Vooral in de tweede helft was de thuisclub de betere ploeg.
De JO13-1 versloeg uit hekkensluiter ST Grashoek/Koningslust JO13-2 eenvoudig met 8-1 door treffers van aanvoerder Kyan Rooswinkel (5x), Tuur Verkoulen (1x), Mats Corbeij (1x) en Tren Bongers (1x). Het winnen met dubbele cijfers had er zeker ingezeten.
De JO11-3 zegevierde uit met 3-1 over Merefeldia JO11-3 door doelpunten van Noah Coolen, Daan Vullers en Jorn v.d. Ven.
De JO9-1 won thuis met 4-1 van Brevendia JO9-2. Willem Verlinden (3x) en Wiebe Joris (1x) waren trefzeker.
De JO8-2 had uit geen kind aan DESM JO8-4 en won uiteindelijk met 16-0.

G-voetbal
Het eerste G-team won thuis de topper tegen Wittenhorst G1 met 2-0 dankzij twee goals van Kevin Huijerjans en blijft zodoende de trotse lijstaanvoerder.