Zondag speelt Heitse de laatste thuismatch van het seizoen. Op bezoek komt SVVH.

De vorige thuiswedstrijd moest Heitse tegen RKAVC aantreden. De opstelling was op een tweetal plaatsen gewijzigd. In de basis stonden good old Remko Ouwerkerk en jeugdspeler Lars van Hinsberg ten faveure van Philippe Schonkeren (schorsing) en Lenn Frenken. Verder ontbraken de jarige Sjoerd v.d. Heuvel, Stijn Peeters en Gachik Towmasjan wegens diverse blessures. Heitse had nog een minimale kans op het behalen van de nacompetitie. De laatste drie wedstrijden moesten worden gewonnen en de concurrentie nog punten verspelen. Heitse had in de eerste helft een optisch veldoverwicht en meer balbezit. Beide teams hadden in het eerste bedrijf slechts enkele kansen. Een vrije trap van Martijn Vrenken werd door de goalie gepareerd waarna captain Thijs van Montfort de rebound naast schoot. De grootste kans was voor Wouter Bergervoet. Na een goede voorzet van Tom van Lier kon Wouter het leer met links in het lege doel schieten, maar zijn schot was te zacht. Dus was de stand bij de rust de bekende brilstand. In de tweede helft zagen de toeschouwers een Heitse waarin de combinaties vaak strandden voor het strafschopgebied met onnauwkeurige passes. Na ruim een uur spelen namen de gasten de voorsprong na niet geconcentreerd verdedigen van Heitse. Aanvaller Larry Heber scoorde de 0-1. Diezelfde Larry Heber schoot amper twee minuten later opnieuw raak. Andermaal zag de Heitse defensie er niet best uit. Heitse kon hier niet veel tegenover zetten. Wouter Bergervoet had twee mogelijkheden, een na goed voorbereidend werk van invaller Daan Engelen. In de laatste minuut viel dan toch nog de anschlusstreffer. Eerst trapte Luuk Deckers de bal tegen de binnenkant van de paal waarna invaller Lenn Frenken het leer uit de rebound binnen kon schieten, 1-2. De tijd was te kort om de gelijkmaker nog te produceren. Het bleef bij een 2-1 nederlaag.

De vorige speelde Heythuysen de laatste uitwedstrijd tegen Leveroy. De opstelling was op een viertal plaatsen gewijzigd. Jeroen Vrenken startte als laatste man en Idse Prumpeler schoof door naar het middenveld. In de aanval stonden Gachik, Daan en Wouter. Het team bestond uit 2 spelers van 21 jaar, 1 speler van 20 jaar, 6 spelers van 19 jaar, 1 speler van 18 jaar en 1 speler van 17 jaar. De gemiddelde leeftijd lag net boven de 19 jaar. Over de eerste 44 minuten kunnen we niet veel over schrijven. Het leek lange tijd meer op walking football en toeschouwers zagen slechts een paar mogelijkheden. In de 44e minuut kwam Heitse op voorsprong. Na een fout in de defensie van Leveroy en goed doorzetten van Daan Engelen kwam Daan alleen voor Leveroyse goalie en schoot het leer beheerst tegen de touwen, 0-1. Ineens hadden we een wedstrijd. Leveroy was nog voor de rust tweemaal dicht bij de gelijkmaker. Eerst belandde een vrije trap net buiten het strafschopgebied tegen de paal en even later redde keeper Jasper Bergervoet puik op een goedgeplaatste kopbal. In de rust werd Gachik Towmasjan voor Lenn Frenken gewisseld. De tweede helft was gelukkig stukken beter. Na tien minuten verdubbelde Heitse de voorsprong. Na een goede actie van Wouter Bergervoet scoorde Wouter ouderwets met de tuub de 0-2. Leveroy probeerde nog de bakens te verzetten en kreeg een paar mogelijkheden, maar Jasper Bergervoet hield het doel schoon. Aan de overzijde waren er nog talrijke kansen voor Heitse om de score op te voeren, maar de voorwaartsen scoorden niet meer. Een kwartier voor het einde maakte Rick Nelissen na ruim een jaar zijn comeback. Het bleef bij een terechte 2-0 overwinning.

Heythuysen zal het seizoen eindigen op een vijfde plaats en net buiten de “prijzen” vallen. Er werden dit seizoen teveel onnodige punten verspeeld en te weinig punten tegen de concurrenten behaald. Alleen werd er thuis met 1-0 van Eindse Boys gewonnen.

Volgens de statistieken hebben Thijs van Montfort en Idse Prumpeler alle wedstrijden meegedaan. In totaal kwamen bijna 30 spelers in actie.
Tegenstander vandaag is dus hekkensluiter SVVH. De formatie uit Heibloem heeft tot dusver zeven punten vergaard. Ze wonnen tweemaal dit seizoen. De uitwedstrijd werd destijds met
2-0 door Heythuysen gewonnen. Philippe Schonkeren scoorde tweemaal.
Kan Heitse de toeschouwers een vlammend afscheid van het seizoen geven. Men kan namelijk lekker vrijuit voetballen want er staat niets meer op het spel.
We hopen op de steun van onze vaste kern supporters.

Heitse behaal de 15e zege van dit seizoen!

Doelpuntenmakers dit seizoen:
Wouter Bergervoet 16x