Aanstaande zondag speelt Heythuysen eindelijk de eerste thuismatch van het seizoen. Op bezoek komt Eindse Boys uit Nederweert-Eind. De laatste competitiewedstrijd in het eigen “stadion” dateert alweer van zondag 26 mei.

De vorige week ging de competitie van start met de uitwedstrijd tegen Sportclub Leeuwen. Na een goede voorbereiding met prima verweer in de bekerwedstrijden tegen teams uit hogere klassen zijn de verwachtingen dit seizoen hooggespannen. Het doel is om minimaal de nacompetitie te bereiken. Rick Nelissen maakte na anderhalf jaar zijn come back in een competitiewedstrijd. Tegenstander Sportclub Leeuwen speelde twee seizoen geleden nog in de derde klasse en is aan een nieuw team aan het bouwen.

De toeschouwers zagen een gelijkopgaande eerste helft. Al snel werd een treffer van Heitse terecht afgekeurd. De keeper liet na een vrije trap de bal los, Gachik Towmasjan trapte de bal naar het doel waarna Remko Ouwerkerk in buitenspelpositie binnenkopte. Gachik Towmasjan raakte ook nog eens na een venijnig schot de bovenkant van de lat. De thuisclub was enkele keren zeer dreigend, maar de Heitser verdediging bleef overeind. De beginfase van de tweede helft was de beste periode van de thuisclub. Heythuysen kwam enkele keren zeer goed weg dankzij uitstekend keeperswerk van Jasper Bergervoet en keer maal werd de lat geraakt. In de 65e minuut kwam Heitse op voorsprong. Jeroen Vrenken speelde de bal door naar Daan Engelen die Gachik Towmasjan fraai alleen voor de goalie zette. Gachik omspeelde de keeper bekwaam en schoof het leer beheerst tegen de touwen, 0-1. Hierna drong de thuisclub nog meer aan, waardoor Heitse steeds meer ruimte kreeg. Heythuysen kreeg een aantal goede kansen om de wedstrijd te beslissen, maar moest tot vijf minuten voor tijd wachten eer de 2-0 een feit was. Na een mooie pass van Lenn Frenken scoorde Wouter Bergervoet de allesbeslissende 2-0. Al met al een uitstekende start voor Heythuysen.
Tegenstander vandaag is dus Eindse Boys. Al seizoenen lang staan beide ploegen in dezelfde klasse. Zo gingen de laatste drie uitwedstrijden verloren. Daarentegen werden de laatste twee thuiswedstrijden gewonnen. Het vorig seizoen werd er dankzij een treffer van Wouter Bergervoet in winst omgezet. In het seizoen 2017-2018 won Heitse thuis met 3-2 door goals van Nick Meerts, Wouter Bergervoet en Rick Nelissen.
Eindse Boys is het seizoen met een 3-2 thuisnederlaag tegen MBC’13 begonnen. Derhalve zal de formatie van Naard Vaas (3e seizoen) vandaag op revanche uit zijn.

Heitse wil de overwinning in Roermond natuurlijk een goed vervolg geven. Met dezelfde enthousiasme en passie van de afgelopen weken zit er een overwinning zeker in.

We hopen op de steun van vele supporters.

Heitse behaal de eerste thuiszege van dit seizoen!

Doelpuntenmakers dit seizoen:
Wouter Bergervoet 1x