Heythuysen 1 heeft de eerste thuiswedstrijd met 0-0 tegen Eindse Boys 1 gelijkgespeeld. Heitse had duidelijk meer balbezit. Beide ploegen kregen kansen, maar het bleef bij de bekende brilstand. Heythuysen 1 staat nu op de vierde plaats.

Opstelling Heythuysen 1:
Jasper Bergervoet, Remko Ouwerkerk (Max Menting), Tom van Lier (Rick Nelissen), Philippe Schonkeren, Jeroen Vrenken, Thijs v. Montfort, Martijn Vrenken, Siem Schreurs, Gachik Towmasjan, Lenn Frenken (Daan Engelen) en Wouter Bergervoet.

Scoreverloop:
Fehlanzeige.

Toeschouwers: 75.
Scheidsrechter: de Bruijn (Panningen).
Man of the match: Siem Schreurs (onopvallend, maar zeer nuttig).
Pupil van de week: Lois Schmitz (JO10-2M). Lois scoorde wel.
Surprise van de week: Na afloop was er een optreden van de volkszanger Frits Verhoeven. Een gastoptreden was er van Jeroen Vrenken. Als Jeroen stopt, kan hij altijd nog smartlap zanger worden.

Kort wedstrijdverslag:
Na ruim vier maanden stond er eindelijk weer een thuismatch op de affiche. De startelf was twee plaatsen gewijzigd. In de basis stonden Tom van Lier en Wouter Bergervoet ten faveure van Rick Nelissen en Daan Engelen. Na de winst in eerste wedstrijd wilde Heitse dit natuurlijk vandaag een goed vervolg geven. In de beginfase had Heitse duidelijk het betere van het spel. De grootste kans was voor Gachik Towmasjan. Zijn bekeken schot met links belandde op de paal. Langzamerhand werden de gasten beter, hetgeen eveneens resulteerde een grote kans. Opnieuw bewees goalie Jasper Bergervoet dat hij momenteel in een uitstekende vorm steekt. Hij pareerde attent. In de tweede helft startte Heitse andermaal goed. Er werd best aardig gecombineerd, echter in het strafschopgebied was men een aantal keren niet scherp genoeg. Zo waren Wouter Bergervoet en Martijn Vrenken enkele malen dicht bij een treffer. Het tempo in de match bleef moordend. In de slotfase had Eindse Boys bij counters ook nog een paar kansen. In de blessuretijd was Wouter Bergervoet nog dicht bij de winning goal, maar de keeper redde bekwaam. Het bleef bij 0-0 van de betere soort. Heitse kan hierop verder borduren, alleen zal de afwerking beter en overtuigender moeten worden. Positief is ook dat goalie Jasper Bergervoet andermaal de nul hield. Heythuysen staat op de vierde plaats in de rangschikking. De volgende week speelt Heitse weer thuis, nu tegen RKSVV.

Andere uitslagen klasse Heitse 1:
Walburgia-RKAVC  1-3
St. Joost-RIOS’31   2-0
MBC’13-Sportclub Leeuwen   0-1
Altweerterheide-RKSVV   5-1
Crescentia-Rood Wit’67   1-7
SNA-Leveroy   3-2

Stand klasse Heitse 1:
1.   Rood Wit’67 2-6 (9-2)
2.   RKAVC 2-6 (7-1)
3.   Altweerterheide 2-6 (8-3)
4.  Heythuysen 2-4 (2-0)
5.   St. Joost 2-3 (3-2)
6.   SNA 2-3 (6-6)
7.   MBC’13 2-3 (3-3)
8.   RIOS’31 2-3 (4-5)
9.   Sportclub Leeuwen 2-3 (1-2)
10. Eindse Boys 2-1 (2-3)
11. Walburgia 2-1 (3-5)
12. RKSVV 2-1 (3-7)
13. Leveroy 2-0 (4-6)
14. Crescentia 2-0 (1-11)

Heythuysen 2 heeft onnodig puntenverlies geleden. Uit werd met 2-2 tegen Helden 4 gelijkgespeeld. Tot tien minuten voor tijd leek er geen vuiltje aan de lucht. Dankzij treffers van Wesley van Montfort en Noud van Lier leidde men comfortabel met 2-0. Echter in de slotfase scoorde de thuisclub nog tweemaal.
Heythuysen verloor thuis de derby tegen Haelen 4 met 5-3. Koen Stakenborg (2x) en Rob Geenen (1x) scoorden voor de Heythuysenaren.
De veteranen speelde uit met 1-1 remise tegen RKSVO 35+1. Beide teams waren een helft de betere ploeg. Sacha v.d. Ven was succesvol. Al met al een billijk gelijkspel.

JEUGD
De JO19-1 heeft haar eerste nederlaag geleden. Na een zeer matige wedstrijd werd er uit met 3-1 van HBSV JO19-1 verloren. Maikel Nieskens was trefzeker.
De JO17-1 won andermaal, nu thuis met 6-1 van VV Kessel. Voor het veel oppermachtige Heitse scoorden Thomas Graef (3x), Sven Gaal (1x), Sammi Abajtit (1x) en er was een eigen doelpunt.
De JO15-1 speelde haar eerste competitiematch uit tegen het sterke FC Oda JO15-1. Heitse kwam dankzij twee goals van Jan Daamen op een 2-0 voorsprong. Bij de rust was de stand 2-2, waarna in het tweede bedrijf de thuisclub toch een maatje te groot was. Uiteindelijk werd er met 5-2 verloren.
De JO15-2 leed een nipte 1-0 uitverlies tegen Merefeldia JO15-3. Een van de Heitser leiders zei na afloop dat ze nog wel uren hadden kunnen spelen en ze toch geen goal zouden hebben gemaakt.
De JO13-2 behaalde haar eerste competitiezege door thuis eenvoudig met 12-0 van DESM JO13-2 te winnen. De doelpuntenmakers waren Niels Kurstjens (5x), Sanne Schreurs (2x), Abdalrahman Karjoum (1x), Martijn Mom (1x), Robin van Roy (1x), Caspar van Hoef (1x) en Goos Pol (1x).
De JO11-1 speelde thuis de topper tegen het sterke RKSVN JO11-1. In een hoogstaande match werd met 5-2 gewonnen door treffers van Lars Stakenborg (2x, waarvan een met een fraaie kopbal), Jorn v.d. Ven (1x), Daan Konickx (1x) en Syl van Goor (1x).
De JO11-2 verloor uit zeer ongelukkig met 4-3 van Oranje Blauw’15 JO11-1. Een gelijkspel had de verhoudingen beter weergegeven. Willem Verlinden (2x) en Laurens van Putten (1x) troffen doel.
De JO10-1 versloeg uit FC Roerdalen JO10-3 met 8-5. De goalscoorders waren Wiebe Joris (5x), Matteo van Leeuwen (1x), Sem Somers (1x) en Nathan Mom (1x).
De JO10-2M leed een zeer ruime 22-0 thuisnederlaag tegen Horn JO10-1. Toch hadden de meisjes veel plezier met het voetballen.
De JO9-1 zegevierde thuis met 8-3 over ST SV United/BVV’27 JO9-1. Ole v.d. Ven (4x), Funs Beurskens (3x) en Vinn Nelissen (1x) deden het net van de tegenstander trillen.
De JO8-1 won uit simpel met 10-4 van RKMSV JO8-2. Wessel van Rooyen (4x), Dinand Bergmans (2x), Fleur Nieskens (1x), Finn Ververs (1x), Luis Beijers (1x) en Demy Overmans (1x) waren trefzeker.

G-voetbal
Het tweede G-team verloor met 4-0 van ZSV G1.
Het jeugd G-team behaalde haar eerste zege van het seizoen. Thuis werd NWC JG1 met maar liefst 12-4 verslagen. “Grote mannen” waren Rens Faessen met zeven treffers en Keano van Neerven met vijf goals.