Zondag speelt Heythuysen de derde thuiswedstrijd. Op bezoek komt de enigste Brabantse ploeg in de klasse Rood Wit’67 uit Budel-Dorplein.
De vorige thuismatch werd na een achterstand van 1-0 bij de rust toch nog met 4-1 tegen RKSVV gewonnen. De opstelling was op een drietal plaatsen gewijzigd. In de basis stonden keeper Coen Beijnsberger, Rick Nelissen en Daan Engelen ten faveure van goalie Jasper Bergervoet (prive), Tom van Lier en Wouter Bergervoet. Door de grote hoeveelheid neerslag was het speelveld moeilijk te bespelen en gleden veel spelers regelmatig uit. De eerste helft was van Heitser zijde ondermaats. We zullen er maar weinig woorden aan vuil maken. Al in de 11e minuut kwamen de gasten op voorsprong. Nadat de referee niet floot voor een vermeende overtreding van een RKSVV speler was de Heitser verdediging niet alert genoeg. Uiteindelijk profiteerde Serge Stultiens hiervan en de 0-1 was een feit. Heitse was voor de rust welgeteld een keer gevaarlijk, maar Gachik Towmasjan kopte de bal na een duwfout van dichtbij over. Heitse kreeg hiervoor geen strafschop. Heitse mocht blij zijn dat RKSVV niet meer keer in de eerste helft scoorde.

In de tweede helft schrok Heitse wakker en dit leidde al direct tot de gelijkmaker. Na een voorzet van Siem Schreurs kopte Gachik Towmasjan de 1-1 tegen de touwen. Na een uur spelen kwam Heythuysen op voorsprong. Na een prima voorzet van Gachik Towmasjan trapte Daan Engelen beheerst het leer binnen, 2-1. Was hierop getraind? Heitse was nog niet in de veilige haven en had tweemaal geluk. Een keer werd er een bal van de lijn gehaald en een schoot vloog op de laat. Nadat invaller Wouter Bergervoet een grote kans op de 3-1 had laten liggen, scoorde dezelfde Wouter Bergervoet met hulp van goalie toch de 3-1. De match was beslist en zeker nadat enkele minuten later Lenn Frenken na goed voorbereidend werk van Rick Nelissen en Daan Engelen de 4-1 binnenschoot. Na een beduidend betere tweede helft behaalde Heitse uiteindelijk toch nog een ruime zege.

De vorige week speelde Heitse de uitwedstrijd tegen Walburgia. De opstelling was op een drietal plaatsen gewijzigd. In de startelf stonden keeper Jasper Bergervoet, Tom van Lier en Wouter Bergervoet ten faveure van goalie Coen Beijnsberger, Philippe Schonkeren en Gachik Towmasjan. Vanaf het eerste fluitsignaal van de referee kregen de toeschouwers een zeer eenzijdige wedstrijd voorgeschoteld. De hele negentig minuten was Heythuysen oppermachtig en kreeg zeker twintig uitstekende kansen om te scoren. Al in de eerste minuut kwam Wouter Bergervoet alleen voor de goalie, maar deze kon nog redden. De voorwaartsen sneden telkens weer door de achterhoede van Walburgia. Tussen de 9e en 24 minuut kende Heitse het “gouden” kwartier waarin maar liefst viermaal werd gescoord. Lenn Frenken (2x), Rick Nelissen (1x) en Daan Engelen (1x) trapten de bal in het doel. Hierna bleef Heythuysen duidelijk de betere ploeg en moesten de Heitser aanhang wachten tot de 45e minuut eer Martijn Vrenken de 0-5 tegen de touwen schoot. In de tweede helft ging de kat en muis spel door, echter verprutste Heythuysen een hele serie kansen. Na ruim zeventig minuten spelen scoorde invaller Wesley van Montfort de 0-6 nadat de scheids voordeel toen Martijn Vrenken in het strafschopgebied werd gevloerd. Een treffer van Daan Engelen werd nog wegens vermeend buitenspel afgekeurd. Vlak voor tijd maakte dezelfde Daan Engelen zijn tweede treffer zodat de eindstand op 0-7 bleef steken. Als Heitse ooit de dubbele cijfers had kunnen halen, dan was dat vandaag geweest. We noteerden zeker twintig uitstekende kansen voor de Heythuysenaren, maar de teller bleef op zeven staan. Het ongeslagen Heythuysen blijft op de derde plaats staan.

Tegenstander zondag is dus Rood Wit’67. In het seizoen 2016-2017 speelde Heitse de laatste keer tegen deze Brabantse opponent. Uit werd er dankzij treffers van Rens Seunis en Wouter Bergervoet met 2-0 gewonnen. Het thuisduel eindigde in een 1-1 remise. Siem Dorssers scoorde in de tweede helft de gelijkmaker. Rood Wit’67 heeft haar eerste drie wedstrijden in winst kunnen omzetten. Thuis werden St. Joost (2-1) en Eindse Boys (1-0) verslagen. De uitmatch tegen Crescentia werd overtuigend met 7-1 gewonnen. Derhalve willen de gasten natuurlijk deze lijn voortzetten.
Voor Heythuysen is het zaak om deze wedstrijd in winst om te zetten en in het spoor van de koplopers RKAVC en Altweerterheide te blijven. Met een flinke portie passie en enthousiasme moet een overwinning zeer zeker mogelijk zijn.

We hopen op de steun van vele supporters.

Heitse win de eerste thuiskraker van het seizoen

Doelpuntenmakers dit seizoen:
Daan Engelen 3x