Zondag 3 november speelt Heythuysen de enige echte thuisderby van dit seizoen.
Op bezoek komt buur Leveroy.

De vorige week speelde Heitse uit tegen de ongeslagen koploper RKAVC. De opstelling was op slechts een plaats gewijzigd. In de startelf stond captain Philippe Schonkeren ten faveure van Tom van Lier. Heitse startte prima tegen de koploper en stond al in de vijfde minuut met 1-0 voor. Na een uitstekende steekpass van Martijn Vrenken scoorde Wouter Bergervoet beheerst de openingstreffer. Heitse bleef goed voetballen en nog binnen het eerste kwartier werd de score verdubbeld. Na een prima genomen vrije trap van Rick Nelissen kopte Remko Ouwerkerk de bal steenhard tegen de touwen, 0-2.

De gevaarlijke en veel scorende voorhoede van de thuisclub werd goed in bedwang gehouden. Na een klein half uur was Daan Engelen er als de kippen bij nadat een speler van de thuisclub een bal naar de goalie wou terug koppen. Daan onderschepte de bal, passeerde de keeper en schoof de bal netjes het doel in, 0-3. Nog geen minuut later stond de anschlusstreffer op het scorebord. Larry Heber strafte een onachtzaamheid in de Heitser defensie af, 1-3. Even later kreeg Heitse nogmaals hulp van de thuisclub. Een terugspeelkopbal van Allessandro Bruisten vloog over de keeper het doel in, 1-4.

Heitse ging derhalve rusten met een ruime 4-1 voorsprong. De tweede helft was een heel stuk minder attractief voor de toeschouwers. De thuisclub drong aan zonder dat dit veel gevaar opleverde. Aan de andere kant had Lenn Frenken bijna de vijfde goal op zijn schoen, maar na prima voorbereidend werk van Daan Engelen gleed Lenn Frenken in kansrijke positie uit. Tien minuten voor tijd kreeg Remko Ouwerkerk zijn tweede gele kaart nadat hij een aanvaller de doorgang naar het doel belette. Vijf minuten voor het einde kreeg RKAVC een strafschop na een handsbal van Jeroen Vrenken. Chris Alias benutte de pingel feilloos.

Verder liet Heitse het niet meer komen en behaalde een knappe 4-2 uitzege. In de slotfase maakte Sjoerd v.d. Heuvel na lange tijd zijn come back. Heitse blijft door dit resultaat op de derde plaats in de stand staan.

Tegenstander vandaag is dus Leveroy. De mannen van onze succesvolle trainer Jurgen Geurts (derde seizoen) van weleer hebben de eerste vijf wedstrijden verloren. In de laatste twee seizoenen wist Heitse telkens thuis en uit van Leveroy te winnen. Het afgelopen seizoen zegevierde Heitse thuis met 4-2 na een 2-1 achterstand bij de rust. Daan Engelen en Wouter Bergervoet scoorden beiden tweemaal. In de uitmatch won Heitse met 2-0 dankzij treffers van andermaal Daan Engelen en Wouter Bergervoet. Heitse zal op zijn hoede moeten zijn want Leveroy is op een goed resultaat gebrand.

Voor Heitse is zaak om aansluiting te houden met Altweerterheide en zo kans te maken om de eerste periode te winnen. Met dezelfde passie als het afgelopen week moet de drie punten zeer zeker in Heythuysen kunnen blijven.

We hopen op de steun van vele supporters.

Heitse, win de enige thuisderby van het seizoen!

Doelpuntenmakers dit seizoen:

• Daan Engelen: 4 treffers
  • Wouter Bergervoet: 3 treffers
  • Lenn Frenken: 3 treffers
  • Gachik Towmasjan: 2 treffers
  • Wesley van Montfort: 1 treffer
  • Rick Nelissen: 1 treffer
  • Remko Ouwerkerk: 1 treffer
  • Martijn Vrenken: 1 treffer
  • Eigen doelpunt: 1

Eerstvolgende thuiswedstrijd:

Zondag 24 november tegen St. Joost

happy klok

Tussen 17.00 en 18.00 uur hebben we een heuse verrassing voor alle leden en gasten. Kom dus gezellig naar de wedstrijd en geniet lekker na van de wedstrijd.

Tot zondag!