Aanstaande zondag speelt Heythuysen de vierde thuiswedstrijd van dit seizoen. Op bezoek komt middenmoter St. Joost.
De aftrap zal worden verricht door speler van de week Ymke Boelens.

De laatste thuismatch versloeg Heitse buur Leveroy eenvoudig met 3-0.

De opstelling was wederom op slechts één plaats gewijzigd. In de startelf stond Tom van Lier ten faveure van de geschorste Remko Ouwerkerk. Heitse startte overdonderend en kwam in de vijfde minuut al op voorsprong. Na goed voorbereidend werk van Wouter Bergervoet scoorde Daan Engelen de 1-0. Hierna bleef Heitse duidelijk de betere ploeg en had zeker 75% balbezit. Toch duurde het nog bijna een half uur voordat de score werd verdubbeld. Na een mooie steekpass van Tom van Lier kon Wouter Bergervoet alleen op de goalie afgaan. Wouter trapte de bal beheerst tegen de touwen. Even later was het alweer raak. Een prima voorzet van Rick Nelissen werd door Wouter Bergervoet binnen gekopt, 3-0.

In de tweede helft bleef de wedstrijd zeer eenzijdig. Heitse domineerde op alle fronten zonder in eerste instantie veel kansen te creëren. Van Leveroy had men niet veel te duchten. Goalie Jasper Bergervoet hoefde geen enkele keer handelend op te treden. Halverwege de tweede helft kwam Leveroy met 10 man te staan. Marijn Hermans moest aan de noodrem trekken. Hij hield Lenn Frenken lichtjes vast toen Lenn alleen naar de keeper kon gaan. In de slotfase waren nog een aantal kansen voor Heythuysen. Uitblinker Thijs van Montfort was nog dicht bij zijn kroon op zijn werk zetten. Na goed afleggen van invaller Sjoerd v.d. Heuvel werd zijn volleyschot door de keeper gepareerd. Loek Kanders maakte nog zijn debuut in de hoofdmacht. Het bleef bij een gemakkelijke 3-0 overwinning.

Twee geleden speelde Heythuysen uit tegen SNA uit Montfort en opnieuw was er winst.

De opstelling was noodgedwongen op een plaats gewijzigd. In de startelf stond de van een schorsing teruggekeerde Remko Ouwerkerk ten faveure van de geblesseerde Jeroen Vrenken. Dit is enigste wedstrijd op kunstgras dit seizoen. Toch kende Heitse een bliksemstart door al binnen de minuut op voorsprong te komen. Na uitstekend voorbereidend werk van Daan Engelen trapte Lenn Frenken het leer tegen de touwen. Heitse bleef de gehele eerste helft duidelijk de betere ploeg en had andermaal zeer veel balbezit. Lenn Frenken had een mooie kans om de score te verdubbelen, maar de goalie redde. Daan Engelen zag een treffer wegens vermeend buitenspel worden afgekeurd. Rick Nelissen liet nog een eens zien over een uitstekend schot te beschikken, echter de bal vloog via de binnenkant van de paal het doel uit. De thuisclub kon in de eerste helft geen enkele keer echt gevaarlijk worden.

In de tweede helft was het de thuisclub die sterk uit de startblokken kwam. Na nog geen twee minuten spelen viel de gelijkmaker. Na onnodig balverlies aan Heitser zijde trapte Pim Koopmans de bal over keeper Jasper Bergervoet (had hij toch maar een pet opgezet) heen en de 1-1 was een feit. Hierna zakte het niveau van spel bij Heitse. Ondanks het vele balbezit kon Heitse lange tijd geen echte kansen creëren en moest attent blijven op de counters van de thuisclub. Het morrende Heitser publiek ging een kwartier voor tijd weer achter de ploeg staan. Niet veel later gaf Lenn Frenken een prima voorzet welke door Rick Nelissen binnen werd gekopt, 1-2. Je zag de bevrijding bij de spelers. Zelfs keeper Jasper Bergervoet kwam de doelpuntenmaker feliciteren. Gachik Towmasjan kwam binnen het strijdtoneel en zorgde direct voor de highlight van de match. Bij zijn eerste balcontact passeerde Gachik drie verdedigers en gaf de bal aan Martijn Vrenken die beheerst de 1-3 binnenschoot. Nu stond het Heitser publiek weer op de banken. Het bleef uiteindelijk bij een dikverdiende 3-1 overwinning. Heitse stijgt naar de tweede plaats in de rangschikking.

Tegenstander vandaag is dus St. Joost. De formatie van Thei Stoffels staat keurig in de middenmoot met 12 punten uit 8 gespeelde wedstrijden. De ploeg scoort weinig (9 treffers), maar krijgt ook niet veel doelpunten (12) om te oren. Het afgelopen seizoen speelde Heitse uit teleurstellend met 1-1 gelijk tegen St. Joost. Wouter Bergervoet scoorde toen de enige Heitser goal. In de thuiswedstrijd werd St. Joost met 2-0 verslagen door treffers van Sjoerd v.d. Heuvel en Stijn Peeters.

Voor Heitse is het zaak in de pas te blijven lopen met koploper Altweerterheide. Met dezelfde instelling, passie en enthousiasme als de laatste wedstrijden moeten de drie punten zeer zeker in Heythuysen kunnen blijven.

We hopen op de steun van vele supporters.

Heitse win en blijf in de top van de ranglijst staan

Doelpuntenmakers dit seizoen:
Wouter Bergervoet 5x