Zondag 8 december speelt Heythuysen de absolute kraker thuis tegen de ongeslagen koploper Altweerterheide. Bij winst wordt Heythuysen de nieuwe lijstaanvoerder.

De vorige thuiswedstrijd

De vorige thuiswedstrijd werd met 2-0 van St. Joost gewonnen. De opstelling was alweer op een plaats in de defensie gewijzigd. Jeroen Vrenken (hij kon de bal weer goed zien) stond ten faveure van de afwezige Remko Ouwerkerk in de basis. In deze eerste match van de tweede periode was Heitse van meet af aan de aanvallende partij. De gasten zakten helemaal in en hadden slechts één echte aanvaller opgesteld. Het vele balbezit leverde in de openingsfase nog niet veel op. Alleen een “Ronald Koeman” pass van Tom van Lier was gevaarlijk, echter Lenn Frenken kon geen kracht meer achter het leer zetten.

Wouter Bergervoet was dicht bij een treffer, maar zijn schot werd door goalie van de gasten gepareerd. In de 36e minuut werd eindelijk de ban doorbroken. Een uitstekende voorzet van Lenn Frenken werd door Wouter Bergervoet beheerst tegen de touwen gekopt, 1-0. De gasten werden in de eerste helft niet één keer gevaarlijk. Na de theepauze zagen de toeschouwers wederom hetzelfde wedstrijdbeeld. Er was een prachtig schot van Siem Schreurs, welke de keeper wederom uitstekend pareerde. Ook Tom van Lier, Daan Engelen en Thijs van Montfort waren dicht bij een treffer. Ruim een kwartier voor tijd was het op een haar na bijna 1-1. Een goede voorzet aan de rechterkant kon door een speler van St. Joost in kansrijke positie niet de juiste richting worden geschoten. Gachik Towmasjan kwam het strijdtoneel in en had wederom vrij snel een assist achter zijn naam staan. Zijn voorzet met links werd niet goed door de verdediging verwerkt, waarna Lenn Frenken met een acrobatische actie de 2-0 binnen trapte. De wedstrijd was beslist en Heitse kreeg nog een paar kansen om de derde goal te maken, maar het bleef bij een dikverdiende 2-0 overwinning.

De vorige week

De vorige week werd uit Crescentia overtuigend met 6-1 verslagen. De opstelling was op een plaats gewijzigd. Sjoerd v.d. Heuvel stond na ruim anderhalf jaar absentie wegens een blessure weer in de basis. Dit ging ten koste van Daan Engelen. Heitse begon uitstekend aan de wedstrijd en had al direct een groot veldoverwicht. Dit resulteerde al in een grote kans voor Martijn Vrenken, maar de keeper kon nog redden. In de 7e minuut was het wel prijs toen Lenn Frenken het leer binnen trapte, 0-1. Heythuysen bleef de betere ploeg en o.a. Wouter Bergervoet had een grote kans om te scoren. Na een klein half uur werd de score verdubbeld. Linksback Jeroen Vrenken trapte fraai naar Wouter Bergervoet. De prima voorzet van Wouter Bergervoet werd door Rick Nelissen dankzij zijn “edele delen” in het doel gewerkt, 0-2.

De thuisclub was in het eerste bedrijf ook een paar keren gevaarlijk, maar kon niet scoren. In de 36e minuut lag nummer drie in het netje. Nadat target man Sjoerd v.d. Heuvel de bal naar Martijn Vrenken doorspeelde, kon Martijn al pingelend, inclusief de keeper, de 0-3 binnenschieten. Even later was de match definitief beslist toen Lenn Frenken zijn tweede treffer scoorde, 0-4. In de tweede helft zagen de toeschouwers hetzelfde spelbeeld. Opnieuw had Heitse zeker 75% balbezit en na elf minuten was het 0-5 dankzij een fraaie schuiver van Wouter Bergervoet. Hierna liet Heitse de teugels wat vieren en liep de verdediging een paar maal uit positie.

Toch waren er kansen te over om te scoren. Nadat goalie Jasper Bergervoet al een keer uitstekend redde, viel toch de eretreffer voor de thuisclub. Na knullig balverlies aan Heitser zijde kon Kay van Roij alleen op het Heitse doel afgaan en trapte via de onderkant van de lat binnen, 1-5. Het slotakkoord was voor Heitse. In de laatste minuut trapte Sjoerd v.d. Heuvel het leer via een verdediger tegen de touwen, 1-6. Al met al een simpele zege voor Heythuysen waarin de dubbele cijfers zeker tot mogelijkheden hadden behoord.

Kraker aanstaande zondag

Tegenstander aanstaande zondag is dus koploper Altweerterheide. De Weertse formatie van coach Shurell Wilson (2e seizoen) heeft tot nu toe negen keer gewonnen en eenmaal gelijkgespeeld. Twee seizoenen geleden speelde Heitse voor het laatst tegen Altweerterhgeide. Thuis werd er toen in laatste minuut met 3-2 verloren. Sjoerd v.d. Heuvel en Thijs van Montfort scoorden. De uitwedstrijd werd destijds met zeer gehavend team keurig met 2-2 gelijkgespeeld. De treffers kwamen op naam van Daan Engelen en Wouter Bergervoet. Altweerterheide werd in deze wedstrijd kampioen, maar degradeerde het afgelopen seizoen.

Zondag heeft Heitse de unieke kans om bij winst de koppositie van de Weertenaren over te nemen. dus mag er geen gebrek zijn aan motivatie om de drie punten in Heythuysen te houden.

We hopen op de steun van vele supporters.

Heitse win en word de nieuwe koploper.

Doelpuntenmakers dit seizoen:

• Wouter Bergervoet (7x)
  • Lenn Frenken (7x)
  • Daan Engelen (5x)
  • Rick Nelissen (3x)
  • Martijn Vrenken (3x)
  • Gachik Towmasjan (2x)
  • Sjoerd v.d. Heuvel (1x)
  • Wesley van Montfort (1x)
  • Remko Ouwerkerk (1x)
  • Eigen doelpunt (1x)