Heythuysen 1 heeft thuis de topper tegen koploper Altweerterheide 1 ongelukkig en onverdiend met 3-2 verloren. Een gelijkspel had de verhoudingen beter weergegeven. De wedstrijd was een reclame voor het amateurvoetbal. Dit betekende het eerste verlies van het seizoen. Desondanks blijft Heitse tweede in de ranglijst.

Opstelling Heythuysen 1:
Jasper Bergervoet, Remko Ouwerkerk (Tom van Lier), Thijs van Montfort, Philippe Schonkeren, Jeroen Vrenken, Rick Nelissen, Martijn Vrenken, Siem Schreurs, Wouter Bergervoet, Sjoerd v.d. Heuvel (Daan Engelen) en Lenn Frenken (Roan v.d. Wal).

Scoreverloop:
1-0 Daan Engelen (47e minuut), 1-1 eigen goal Philippe Schonkeren (49e minuut), 2-1 Rick Nelissen (65e minuut), 2-2 Ali Simsek (76e minuut) en 2-3 Ali Simsek (89e minuut).

Toeschouwers: 100.
Scheidsrechter: v.d. Cruijsen (Leunen).
Man of the match: Philippe Schonkeren.

Kort wedstrijdverslag:
De opstelling was natuurlijk weer op een plaats gewijzigd. In de startelf stond Remko Ouwerkerk ten faveure van Tom van Lier. Op een moeilijk bespeelbaar veld zagen de toeschouwers een geweldige match. Het verzorgde spel van Altweerterheide tegenover de snel uitgevoerde aanvallen van Heitse. De koploper had daar moeite mee. Tegenvaller was dat Sjoerd v.d. Heuvel al na 10 minuten door Daan Engelen moest worden vervangen. Er waren kansen over en weer. Heitse kwam diverse keren sterk via de vleugels opzetten. De beste kans had Lenn Frenken, maar Lenn trapte het leer in kansrijke positie over het doel. Ook Wouter Bergervoet en Daan Engelen hadden de 1-0 op de schoen. Aan de overzijde was Altweerterheide ook een aantal keren dreigend, maar gelukkig was de afwerking niet goed. Het bleef bij een 0-0 ruststand. In de tweede helft scoorde Heitse al snel de 1-0. Na geklungel in de verdediging van de gasten kon Daan Engelen de bal beheerst tegen de touwen schieten. Lang kon Heitse hiervan niet genieten. Philippe Schonkeren schoot de bal ongelukkig in het eigen doel. Voorafgaand aan deze situatie stond een speler van de gasten buitenspel, maar de verder uitstekend fluitende jonge referee nam dit niet over, 1-1. Het spel bleef in een hoog tempo op en neer gaan. Na weer een vloeiende aanval was Martijn Vrenken dicht bij een treffer. Hierna had de keeper van de gasten een uitstekende parade in huis op een schot van Rick Nelissen. Maar uit de toegekende corner had Rick nog iets fraaiers in petto. Rick krulde de bal magistraal in de bovenhoek, 2-1. Dit was het hoogtepunt was de match. De gasten moesten weer komen en scoorde een kwartier voor tijd opnieuw de gelijkmaker. Na niet goed wegwerken in de Heitser defensie schoot Imad Karagoli de 2-2. Beide teams bleven zoeken naar de winnende treffer. Jeroen Vrenken redde eenmaal van de doellijn. Captain Philippe Schonkeren was dichtbij de winning goal, maar zijn kopbal ging op miraculeuze wijze niet het doel in. Vlak voor tijd viel de 3-2 aan de overkant toen spits Ali Simsek de bal bekeken binnentrapte. De wedstrijd was beslist. Na het laatste fluitsignaal stortten de Heitser spelers van teleurstelling ter aarde. Een gelijkspel had Heythuysen zeker verdiend. De eerste nederlaag was een feit. De spelers hadden gestreden als leeuwen, maar werden hiervoor niet beloond. Heitse blijft op de tweede plaats in de rangschikking staan. De volgende week speelt Heythuysen weer een thuismatch, nu tegen MBC’13.

Andere uitslagen klasse Heitse 1:
Rood Wit’67-RKSVV   2-4
RIOS’31-RKAVC   afgelast
Eindse Boys-St. Joost   afgelast
Leveroy-Crescentia   2-2
MBC’13-SNA   4-0
Sportclub Leeuwen-Walburgia   5-0

Stand klasse Heitse 1:
1.   Altweerterheide 11-31 (42-12)
2.  Heythuysen 10-25 (33-8)
3.   RKAVC 10-23 (31-11)
4.   Rood Wit’67 9-20 (32-13)
5.   RIOS’31 10-18 (33-24)
6.   Eindse Boys 10-17 (22-11)
7.   RKSVV 11-16 (22-29)
8.   MBC’13 11-15 (17-24)
9.   Sportclub Leeuwen 10-12 (17-22)
10. St. Joost 10-12 (10-16)
11. Crescentia 11-9 (18-29)
12. Leveroy 11-5 (17-28)
13. SNA 11-5 (13-31)
14. Walburgia 11-2 (8-57)

Heythuysen 4 behaalde uit knap een punt tegen koploper Sportclub Irene 5. Nu stond Lazlo Muijzers in het doel. Hij veroorzaakte een pingel, waardoor Spcl. Irene op een 1-0 voorsprong kwam. Na de 2-0 achterstand kwam men nog ijzersterk terug dankzij goals van de JO19-1 spelers Maikel Nieskens en Lars van Hinsberg.
De wedstrijden het derde en de veteranen werden afgelast.

JEUGD
De JO9-1 behaalde dankzij een 4-1 thuiszege tegen ST Sporting S.T./S.V.E.B. JO9-1 de titel van de najaarsreeks. De treffers kwamen op naam van Funs Beurskens (2x), Ole v.d. Ven (1x) en Vinn Nelissen (1x). Zie berichten voor meer informatie.
De JO17-1 verloor uit haar laatste wedstrijd met 2-0 van ST SNA/Conventus Jo17-1. Na een sterke start in de competitie heeft de JO17-1 het de laatste weken flink laten afweten en eindigt de najaarsreeks op een zesde plaats.
De JO15-1 heeft toch nog tegen Someren JO15-2 kunnen spelen. In Heitse was de match afgelast, maar er kon gelukkig toch in Someren worden gevoetbald. Na een 2-0 voorsprong werd er nog geheel onnodig met 4-2 verloren. Captain Sil Backus en Philippe Wetzels waren trefzeker. De JO15-1 eindigt op een achtste plaats in de rangschikking.
De JO13-1 speelde uit tegen koploper ST RKESV/VV GKC/RKHVC JO13-1. Na een leuke wedstrijd werd er met 3-1 verloren. Niels Kurstjens trof doel. Hierdoor werd thuisclub lampioen, proficiat. De JO13-1 eindigt als derde.
De JO10-2M leed een kansloze 13-0 uitnederlaag tegen FC Roerdalen JO10-2.
De JO9-2 versloeg uit NWC JO9-2 met 7-4. De doelpuntenmakers waren Aquin Franssen (4x), Jayden van Berlo (2x) en Ahmad Zakria (1x). Hierdoor is de JO9-2 vice meister van de najaarsreeks geworden.
De JO8-1 verloor uit met 9-3 van VV HEBES JO8-1. Givanny Knoops maakte een hattrick.
De overige wedstrijden werden afgelast.

G-voetbal
De wedstrijden van het derde G-team en het jeugd G-team werden afgelast.