Zondag speelt Heythuysen de zesde thuiswedstrijd. Tegenstander is MBC’13.

De topper van vorige week

De vorige thuiswedstrijd werd de topper tegen Altweerterheide nipt met 3-2 verloren.
De opstelling was natuurlijk weer op een plaats gewijzigd. In de startelf stond Remko Ouwerkerk ten faveure van Tom van Lier. Op een moeilijk bespeelbaar veld zagen de toeschouwers een geweldige match. Het verzorgde spel van Altweerterheide tegenover de snel uitgevoerde aanvallen van Heitse. De koploper had daar moeite mee. Tegenvaller was dat Sjoerd v.d. Heuvel al na 10 minuten door Daan Engelen moest worden vervangen. Er waren kansen over en weer. Heitse kwam diverse keren sterk via de vleugels opzetten. De beste kans had Lenn Frenken, maar Lenn trapte het leer in kansrijke positie over het doel. Ook Wouter Bergervoet en Daan Engelen hadden de 1-0 op de schoen.

Aan de overzijde was Altweerterheide ook een aantal keren dreigend, maar gelukkig was de afwerking niet goed. Het bleef bij een 0-0 ruststand. In de tweede helft scoorde Heitse al snel de 1-0. Na geklungel in de verdediging van de gasten kon Daan Engelen de bal beheerst tegen de touwen schieten. Lang kon Heitse hiervan niet genieten. Philippe Schonkeren schoot de bal ongelukkig in het eigen doel. Voorafgaand aan deze situatie stond een speler van de gasten buitenspel, maar de verder uitstekend fluitende jonge referee nam dit niet over, 1-1. Het spel bleef in een hoog tempo op en neer gaan. Na weer een vloeiende aanval was Martijn Vrenken dicht bij een treffer. Hierna had de keeper van de gasten een uitstekende parade in huis op een schot van Rick Nelissen. Maar uit de toegekende corner had Rick nog iets fraaiers in petto. Rick krulde de bal magistraal in de bovenhoek, 2-1. Dit was het hoogtepunt was de match.

De gasten moesten weer komen en scoorde een kwartier voor tijd opnieuw de gelijkmaker. Na niet goed wegwerken in de Heitser defensie schoot Imad Karagoli de 2-2. Beide teams bleven zoeken naar de winnende treffer. Jeroen Vrenken redde eenmaal van de doellijn. Captain Philippe Schonkeren was dichtbij de winning goal, maar zijn kopbal ging op miraculeuze wijze niet het doel in. Vlak voor tijd viel de 3-2 aan de overkant toen spits Ali Simsek de bal bekeken binnentrapte. De wedstrijd was beslist. Na het laatste fluitsignaal stortten de Heitser spelers van teleurstelling ter aarde. Een gelijkspel had Heythuysen zeker verdiend. De eerste nederlaag was een feit. De spelers hadden gestreden als leeuwen, maar werden hiervoor niet beloond. Heitse blijft op de tweede plaats in de rangschikking staan.

De tegenstander van aanstaande zondag

Tegenstander zondag is dus middenmoter MBC’13. De formatie van coach Peter Cnoops (tweede seizoen) staat keurig in de middenmoot met vijf gewonnen wedstrijden en zes geleden nederlagen. Het afgelopen seizoen werd op de eerste speeldag uit met 3-1 van MBC’13 gewonnen. Sjoerd v.d. Heuvel scoorde destijds driemaal. Thuis werd de fusiecub overtuigend met 4-0 verslagen dankzij doelpunten van Martijn Vrenken (2x), Gachik Towmasjan (1x) en Siem Dorssers (1x).

Na het spektakelstuk van afgelopen week en ongelukkig nederlaag zal Heythuysen vandaag de draad weer moeten oppakken. Strijden de jongens weer als leeuwen dan zullen de drie punten zeker in Heythuysen blijven.

We hopen op de steun van vele supporters.

Heitse win en blijf in het spoor van de koploper!

Doelpuntenmakers dit seizoen:

  • Wouter Bergervoet (7x)
  • Lenn Frenken (7x)
  • Daan Engelen (6x)
  • Rick Nelissen (4x)
  • Martijn Vrenken (3x)
  • Gachik Towmasjan (2x)
  • Sjoerd v.d. Heuvel (1x)
  • Wesley van Montfort (1x)
  • Remko Ouwerkerk (1x)
  • Eigen doelpunt (1x)

Eerstvolgende thuiswedstrijd:

Zondag 22 december tegen Rood Wit’67
(bij een zege pakt Heythuysen de eerste periodetitel)