Zondag speelt Heythuysen de belangrijke inhaalwedstrijd tegen Rood Wit’67. Bij winst pakt Heitse de eerste periode titel en is men minimaal van de nacompetitie verzekerd. De laatste keer dat Heythuysen een periodetitel wist te behalen was in april 2014 toen men in de 4e klasse de beslissingswedstrijd tegen VV HEBES op neutraal terrein in Leveroy won.

De vorige thuiswedstrijd

De vorige thuiswedstrijd werd de topper tegen Altweerterheide nipt met 3-2 verloren. De opstelling was natuurlijk weer op een plaats gewijzigd. In de startelf stond Remko Ouwerkerk ten faveure van Tom van Lier. Op een moeilijk bespeelbaar veld zagen de toeschouwers een geweldige match. Het verzorgde spel van Altweerterheide tegenover de snel uitgevoerde aanvallen van Heitse. De koploper had daar moeite mee. Tegenvaller was dat Sjoerd v.d. Heuvel al na 10 minuten door Daan Engelen moest worden vervangen.

Er waren kansen over en weer. Heitse kwam diverse keren sterk via de vleugels opzetten. De beste kans had Lenn Frenken, maar Lenn trapte het leer in kansrijke positie over het doel. Ook Wouter Bergervoet en Daan Engelen hadden de 1-0 op de schoen. Aan de overzijde was Altweerterheide ook een aantal keren dreigend, maar gelukkig was de afwerking niet goed. Het bleef bij een 0-0 ruststand.

In de tweede helft scoorde Heitse al snel de 1-0. Na geklungel in de verdediging van de gasten kon Daan Engelen de bal beheerst tegen de touwen schieten. Lang kon Heitse hiervan niet genieten. Philippe Schonkeren schoot de bal ongelukkig in het eigen doel. Voorafgaand aan deze situatie stond een speler van de gasten buitenspel, maar de verder uitstekend fluitende jonge referee nam dit niet over, 1-1. Het spel bleef in een hoog tempo op en neer gaan. Na weer een vloeiende aanval was Martijn Vrenken dicht bij een treffer. Hierna had de keeper van de gasten een uitstekende parade in huis op een schot van Rick Nelissen. Maar uit de toegekende corner had Rick nog iets fraaiers in petto. Rick krulde de bal magistraal in de bovenhoek, 2-1. Dit was het hoogtepunt was de match. De gasten moesten weer komen en scoorde een kwartier voor tijd opnieuw de gelijkmaker. Na niet goed wegwerken in de Heitser defensie schoot Imad Karagoli de 2-2. Beide teams bleven zoeken naar de winnende treffer. Jeroen Vrenken redde eenmaal van de doellijn. Captain Philippe Schonkeren was dichtbij de winning goal, maar zijn kopbal ging op miraculeuze wijze niet het doel in. Vlak voor tijd viel de 3-2 aan de overkant toen spits Ali Simsek de bal bekeken binnentrapte.

De wedstrijd was beslist. Na het laatste fluitsignaal stortten de Heitser spelers van teleurstelling ter aarde. Een gelijkspel had Heythuysen zeker verdiend. De eerste nederlaag was een feit. De spelers hadden gestreden als leeuwen, maar werden hiervoor niet beloond. Heitse blijft op de tweede plaats in de rangschikking staan.

De vorige week werd de thuiswedstrijd tegen MBC’13 afgelast.

Zondag alweer een kraker

Tegenstander zondag is dus het Brabantse Rood Wit’67. De club uit Budel-Dorplein staat op de derde plaats in de rangschikking met twee verliespunten meer dan Heitse. Er werd tot dusver zeven maal gewonnen, twee keer gelijkgespeeld en eenmaal verloren (thuis met 4-2 van RKSVV). Rood Wit’67 heeft ook nog altijd een goede kans om de periode te winnen en zal derhalve niks cadeau willen geven. In het seizoen 2016-2017 speelde Heitse de laatste keer tegen deze opponent. Uit werd er dankzij treffers van Rens Seunis en Wouter Bergervoet met 2-0 gewonnen. Het thuisduel eindigde in een 1-1 remise. Siem Dorssers scoorde in de tweede helft de gelijkmaker.

Na het spektakelstuk van twee weken geleden welke eindigde in een ongelukkig nederlaag zal Heythuysen vandaag de draad weer moeten oppakken. Strijden de jongens weer als leeuwen dan zullen de drie punten en de periodetitel zeker in Heythuysen blijven.
De match is natuurlijk ook voor de reguliere stand van belang. Heythuysen staat sinds de nederlaag van koploper Altweerterheide (met 1-0 tegen jawel hoor Rood Wit’67) de afgelopen week qua verliespunten gelijk met de Weertse formatie.

We hopen op de steun van vele supporters.

Heitse win en behaal de eerste periodetitel zodat we een feestje kunnen bouwen.

Doelpuntenmakers dit seizoen

• Wouter Bergervoet (7x)
  • Lenn Frenken (7x)
  • Daan Engelen (6x)