Voor de 45e keer werd traditionele kerstzaalvoetbaltoernooi georganiseerd. Ook deze editie was wederom een groot succes. Er waren geen noemenswaardige blessures te noteren en er werd verdomd sportief gespeeld.
De honderden voetballers uit Baexem, Ell, Grathem, Haelen, Heibloem, Heythuysen, Hunsel, Kelpen, Neeritter, Roggel, Tungelroy en zelfs Landgraaf genoten met volle teugen van de voetbalsport. Verheugend is dat heel veel meisjes bij de jongensteams meedoen. Er waren toernooien waarin in elk team minimaal een meisje meedeed. Helaas was er deze editie geen mini pupillentoernooi, waarschijnlijk daar Heitse momenteel geen mini’s heeft.
De volgende editie zal naar alle waarschijnlijkheid weer een mini toernooi zijn.
Het langstlopende zaalvoetbaltoernooi in Midden-Limburg, misschien wel in geheel Limburg, is gelukkig nog altijd razend populair bij de ons omliggende verenigingen en is een mooie intermezzo voor het voetballen outdoor en het gamen waaronder het spelen van FIFA. Waar veel jeugdzaalvoetbaltoernooien het loodje moeten leggen, blijft ons kersttoernooi mede dankzij de deelnemende verenigingen een constante factor met kerst en nieuwjaar.
Het allerbelangrijkste blijft nog altijd de zeer positieve reacties van voetballers en leiders van de deelnemende verenigingen. Dit geeft ons de steun om dit toernooi een vervolg te geven. Natuurlijk kunnen er altijd dingen beter. Dit zullen dan ook niet nalaten.

Voor de jeugdteams van SV Heythuysen was dit een van de succesvolste toernooi ever met het winnen van talloze bekers, liefst 12. Er werden vijf eerste plaatsen binnengesleept (zie verderop de winnaars van de diverse toernooien).
In totaal werd er 50 uren over 5 dagen gezaalvoetbald.
In de 15 toernooien namen in totaal zo’n 100 teams deel.
In de 203 wedstrijden vielen 556 doelpunten, een gemiddelde van 2,74 per wedstrijd. Slechts in 16 wedstrijden werd er niet gescoord. Het productiefste jeugdtoernooi was het JO15-1 toernooi met 47 treffers. In de twee buurten- en vriendentoernooien werden maar liefst 104 gescoord, hetgeen gemiddeld 3,35 treffers per match betekent.
De spectaculairste finale was Ell Patrons tegen DSV in het buurten c.q. vriendentoernooi. De winnende treffer van Ell Patrons viel gelijk met het eindsignaal.
De hoogste uitslag bij de jeugd was bij de match Heythuysen 1 tegen Veritas 1 (10-0) bij het JO9-1 toernooi.
De spectaculairste wedstrijd was in het JO17-2 toernooi tussen RKVB 2 en Roggel 4 (3-4). Eerst stond Roggel met 2-0 voor, daarna was het 3-2 voor RKVB. Uiteindelijk zegevierde Roggel 4 toch nog in de slotfase.
De spannendste strafschoppenserie was in het JO19-1 toernooi om de derde en vierde plaats. Na een 0-0 uitslag moesten Roggel 1 en RKVB 1 penalties nemen. Uiteindelijk zegevierde RKVB 1 met 5-4.
Tot speler van het gehele toernooi werd Arjan Caelers van Heythuysen JO19-1 uitgeroepen. Hoe Arjan het team op sleeptouw nam was ongezien. Tevens scoorde Arjan met een zeer fraaie hakballetje.
De snelste treffer kwam op naam van een speler van Heythuysen 3 in het JO15-2 toernooi na al zes seconden.
Er werden bij de jeugdtoernooien 39 bekers uitgedeeld.
Dit jaar werd er wederom gekozen om twee edities buurten- c.q. vriendentoernooi te organiseren. Er deden in totaal 15 teams mee.

Dank aan de Heitser scheidsrechters:

Jordi Deckers, Jo Heuijerjans, Leon van Moorsel, Joey Plas,
Paul Raemakers, Baer Reuvers, Rick Schiffelers, Jacques Stoop,
Jacq Stakenborg en Hubert Beek.
Speciale dank aan Joey Plas voor de vijf dagen ondersteuning.

Winnaars diverse toernooien:
JO8-1 toernooi: RKESV/GKC/RKHVC 1 en 2e Heythuysen 1
JO9-1 toernooi: Heythuysen 1 en 2e Heythuysen 2
JO10-1 toernooi: RKVB 1
JO11-2 toernooi: Heythuysen 3
JO11-1 toernooi: Heythuysen 1 en 2e Heythuysen 2
JO13-2 toernooi: Roggel 3
JO13-1 toernooi: RKVB 2
JO15-2 toernooi (1e ged.): Veritas 2 en 3e Heythuysen 4
JO15-2 toernooi (2e ged.): Roggel 3 en 3e Heythuysen 3
JO15-1 toernooi: Roggel 1 en 3e Heythuysen 1
JO17-2 toernooi: Roggel 4
JO17-1 toernooi: Heythuysen 1
JO19-1 toernooi: Heythuysen 2 en 2e Heythuysen 1
Buurten- en vriendentoernooi (deel 1): Antoniusbuurt
Buurten- en vriendentoernooi (deel 2): Ell Patrons

In 2020 opteren we voor de volgende data:
Zondag 20 december, zondag 27 december, maandag 28 december,
dinsdag 29 december  en woensdag 30 december.

Op naar de 46e editie.