Aanstaande zondag speelt Heythuysen de inhaalwedstrijd thuis tegen MBC’13.

De vorige thuiswedstrijd dateert alweer van zes weken geleden. Toen werd de topper tegen koploper Altweerterheide nipt en ongelukkig met 3-2 verloren. Voor Heitse scoorden Daan Engelen en Rick Nelissen met een fraaie schuiver. Dit was de eerste nederlaag van het seizoen. Hierna werden twee thuiswedstrijden afgelast en zodoende was de winterstop een feit.

Na een korte winterslaap hervatte Heythuysen op dinsdag 7 januari de training. In voorbereiding op de eerste competitiewedstrijd van kalenderjaar 2020 werden twee oefenpotjes gespeeld. Zaterdag 11 januari werd uit tegen 5e klasser SVSH gespeeld. In het Brabantse land speelde Heitse een ongeïnspireerde match. Er werd met 2-1 verloren. In de slotfase scoorde invaller Maikel Nieskens (JO19-1 speler) de enige Heitser treffer. Damien Korsten maakte in de tweede helft na ruim twee jaar blessureleed een verdienstelijke comeback in onze standaardteam. Coach Paul v.d. Moosdijk was niet tevreden over het spel en wilde nog een oefenmatch spelen. Na enig zoekwerk toverde men derde klasser Merefeldia uit de hoge hoed. Afgelopen dinsdag werd thuis tegen deze Nederweertse formatie knap met 2-2 gelijkgespeeld. Heythuysen speelde beduidend beter als in de eerste oefenwedstrijd en creëerde in de eerste helft de nodige kansen. Kort voor de theepauze scoorde Martijn Vrenken de 1-0. In het tweede bedrijf verdubbelde Martijn Vrenken de score waarna de gasten in de laatste twintig minuten nog langszij kwamen. Al met al een zeer nuttige en goede oefenwedstrijd voor de Heythuysenaren.

Tegenstander zondag is dus middenmoter MBC’13. De formatie van coach Peter Cnoops (tweede seizoen) staat keurig in de middenmoot met vijf gewonnen wedstrijden en zes geleden nederlagen. Het afgelopen seizoen werd op de eerste speeldag uit met 3-1 van MBC’13 gewonnen. Sjoerd v.d. Heuvel scoorde destijds driemaal. Thuis werd de fusiecub overtuigend met 4-0 verslagen dankzij doelpunten van Martijn Vrenken (2x), Gachik Towmasjan (1x) en Siem Dorssers (1x).
Heythuysen start de tweede seizoenshelft op de twee plaats met evenveel verliespunten als koploper Altweerterheide. Zaak voor Heythuysenaren is om voortvarend uit de startblokken te komen. Met hetzelfde passie en spel als in de oefenwedstrijd tegen Merefeldia dan zullen de drie punten zeker in Heythuysen blijven.

We hopen op de steun van vele supporters.

Heitse win en blijf koploper Altweerterheide op de hielen

Doelpuntenmakers dit seizoen:
Wouter Bergervoet 7x