Heythuysen 1 heeft de eerste competitiewedstrijd van kalenderjaar 2020 thuis dikverdiend met 3-0 van MBC’13 1 gewonnen en blijft op de tweede plaats in de rangschikking met drie punten en een wedstrijd minder gespeeld dan koploper Altweerterheide 1.

Opstelling Heythuysen 1:
Jasper Bergervoet, Remko Ouwerkerk, Thijs van Montfort, Philippe Schonkeren (Tom van Lier), Jeroen Vrenken, Rick Nelissen, Martijn Vrenken, Siem Schreurs, Wouter Bergervoet, Sjoerd v.d. Heuvel (Daan Engelen) en Lenn Frenken (Damien Korsten).

Scoreverloop:
1-0 Lenn Frenken (29e minuut), 2-0 Wouter Bergervoet (71e minuut) en 3-0 Rick Nelissen (84e minuut, strafschop).

Toeschouwers: 50.
Scheidsrechter: Kanning (Horst).
Man of the match: Jasper Bergervoet.

Kort wedstrijdverslag:
Na zes weken speelde Heitse eindelijk weer een competitiewedstrijd. De opstelling was voor een keer niet gewijzigd zodat dezelfde elf spelers als in topper tegen Altweerterheide aan de aftrap stonden. Vanaf het eerste fluitsignaal van de referee had Heitse een veldoverwicht met duidelijk meer balbezit. De eerste echte kans had Rick Nelissen. Hij trapte de bal voorbij de goalie, maar het leer vloog nipt naast het doel. Philippe Schonkeren was met een kopbal dichtbij een treffer, maar de keeper redde. De buitenspelers Lenn en vooral Wouter kwamen een aantal keren goed voorbij de tegenstander, alleen de voorzetten kwamen kwamen net niet bij een medespeler. Na een klein half uur was het dan toch raak. Opnieuw passeerde Lenn een verdediger en schoot de bal diagonaal via de binnenkant van de paal het doel in, 1-0. Een domper was dat captain Philippe Schonkeren in de slotfase van de eerste helft wegens een blessure door Tom van Lier moest worden vervangen. Vlak voor rust was Siem Schreurs met een ziedend schot dichtbij een treffer. Het leer vloog rakelings naast de bal zodat Siem nog altijd wacht op zijn eerste competitietreffer in Heythuysen 1. De ruststand was dus 1-0. In het tweede bedrijf bleef Heitse duidelijk de betere ploeg, maar vergat om de score op te voeren. Een afstandsknal van Wouter Bergervoet werd knap door goalie gepareerd. Twee keer moest een speler van MBC’13 binnen een minuut de bal van doellijn halen na eerst een kopbal van Rick Nelissen en daarna een schuiver van Wouter Bergervoet. In de 71e minuut viel dan eindelijk de langverwachte 2-0. Na een geniale steekpass van Martijn Vrenken rondde Wouter Bergervoet beheerst af, 2-0. De wedstrijd leek beslist totdat in de 77e minuut de gasten een strafschop kregen na een ongelukkige actie van Thijs van Montfort in het strafschopgebied. De toegekende pingel werd echter door een katachtige reactie van goalie Jasper Bergervoet verijdeld. Even later scoorde invaller Daan Engelen bijna de 3-0, maar opnieuw werd de bal van de doellijn gered. Dit was uitstel van executie want in de 84e minuut kreeg Heitse na een handsbal een penalty. De strafschop werd door Rick Nelissen raak geschoten, 3-0. Vlak voor tijd mocht Damien Korsten invallen. Na ruim twee jaren van blessureleed was dit een mooi moment voor Damien. Het bleef bij een 3-0 overwinning. Heitse blijft op de tweede plaats in de rangschikking staan. De volgende week speelt Heythuysen uit tegen RIOS’31. De wedstrijd wordt op het kunstgrasveld van derde divisionist EVV gespeeld.

Andere uitslagen klasse Heitse 1:
Sportclub Leeuwen-Rood Wit’67   1-3
RKAVC-RKSVV   4-1
Crescentia-RIOS’31   0-8
Walburgia-Eindse Boys   afgelast

Stand klasse Heitse 1:
1.   Altweerterheide 12-31 (42-13)
2.  Heythuysen 11-28 (36-8)
3.   RKAVC 11-26 (35-12)
4.   Rood Wit’67 11-26 (36-14)
5.   RIOS’31 11-21 (41-24)
6.   Eindse Boys 10-17 (22-11)
7.   RKSVV 12-16 (23-33)
8.   MBC’13 12-15 (17-27)
9.   Sportclub Leeuwen 12-13 (20-27)
10. St. Joost 11-12 (12-20)
11. Crescentia 12-9 (18-37)
12. Leveroy 12-8 (21-30)
13. SNA 12-6 (15-33)
14. Walburgia 11-2 (8-57)

Heythuysen 3 zegevierde thuis met 5-3 over RKSVO 6. Na een 2-0 achterstand kwamen de mannen van Hans Frenken ijzersterk terug dankzij treffers van Sjoerd Evers (2x), Rick Claessens (1x, kopbal), Rob Luijten (1x, penalty) en Tim Cillekens (1x, mooie solo).
Heythuysen 4 verloor uit kansloos met 5-0 van FC Maasgouw 4. Hier zullen we maar verder geen woorden aan vuil maken.
De veteranen leed een nipte 1-0 uitverlies tegen Veritas 35+1. De winning goal viel al in de eerste minuut na een verkeerde terugspeelbal. Heitse had hierna wel een veldoverwicht, maar de afwezigheid van vele aanvallers deed zich voelen.

JEUGD
Dit seizoen doen 5 jeugdteams (JO11-1, JO11-2, JO10-1, JO9-2 en JO8-1) mee aan de winterzaalvoetbalcompetitie. De JO9-2 bereikte de regiofinale en de JO11-1 waarschijnlijk ook. De regiofinale wordt op zaterdag 1 februari in Nederweert gespeeld.