Heythuysen 1 heeft uit tegen concurrent RIOS’31 een klinkende 4-1 overwinning behaald. Heitse startte furieus en stond al na een kwartier spelen met 3-0 voor. Heythuysen blijft op de tweede plaats in de rangschikking staan.

Opstelling Heythuysen 1:
Jasper Bergervoet, Tom van Lier, Thijs van Montfort, Remko Ouwerkerk, Jeroen Vrenken (Damien Korsten), Rick Nelissen (Roan v.d. Wal), Martijn Vrenken, Siem Schreurs, Wouter Bergervoet, Sjoerd v.d. Heuvel en Daan Engelen (Lenn Frenken).

Scoreverloop:
0-1 Wouter Bergervoet (2e minuut), 0-2 Sjoerd v.d. Heuvel (7e minuut), 0-3 Martijn Vrenken (15e minuut), 1-3 Denny Maessen (35e minuut) en 1-4 Sjoerd v.d. Heuvel (49e minuut).

Toeschouwers: 50.
Scheidsrechter: Ptak.
Man of the match: Sjoerd v.d. Heuvel.

Kort wedstrijdverslag:
De wedstrijd werd op het kunstgrasveld van derde divisionist EVV gespeeld. De opstelling was noodgedwongen door blessures op twee plaatsen gewijzigd. Captain Philippe Schonkeren kon helemaal niet meedoen en aanvaller LennFrenken was maar een klein gedeelte inzetbaar. De vervangers waren Tom van Lier en Daan Engelen. Heitse startte overdonderend en overrompelde de thuisclub in de beginfase volledig. We kunnen vandaag spreken van het Heitse openingskwartiertje. Al in de tweede minuut was het raak toen Wouter Bergervoet de bal in het strafschopgebied voor zijn voeten kreeg. Wouter trapte de bal met zijn “zwakkere” linkervoet bekeken in het doel. Vijf minuten later werd de score verdubbeld. Wouter Bergervoet raasde aan de rechterkant langs de lijn en zijn fraaie voorzet werd door aanvoerder Sjoerd v.d. Heuvel simpel tegen de touwen getrapt. Na een kwartier spelen werd het ook nog 3-0 voor Heitse. Dit betrof een gehele Vrenkense combinatie. Jeroen passte het leer naar broer Martijn, die beheerst de bal binnen knalde. Eigenlijk had Heitse nog een keer moeten scoren in het eerste kwartier, maar Wouter miste een open kans. Na het eerste kwartier ging de Heitser storm wat luwen en kwam de thuisclub beter in de wedstrijd. Na 35 minuten scoorde ze de anschlusstreffer. Een hoge voorzet werd door goalie Jasper Bergervoet verkeerd beoordeeld waarna Denny Maessen de bal binnen kopte. Het bleef bij een 3-1 voorsprong voor Heitse bij de rust. In de tweede helft zette de thuisclub aan voor een offensief, maar Heitse scoorde andermaal zeer vroeg. Er waren nog vijf minuten gespeeld toen Sjoerd v.d. Heuvel na een prima pass van Tom van Lier de 1-4 binnen trapte. Hierna wist de thuisclub het niet meer en er waren een aantal ongevaarlijke afstandsschoten te noteren. Op de counter was Heitse eigenlijk gevaarlijk maar o.a. Wouter Bergervoet kon net niet scoren. Zelfs de irritaties van de thuisclub deerde Heitse niet en de belangrijke overwinning werd vrij eenvoudig over de streep getrokken. Al met al de beste seizoensprestatie van de Heythuysenaren. Ik zou zeggen ga zo door en we beleven een mooie tweede seizoenshelft. Heitse blijft op de tweede plaats in de rangschikking staan. De volgende week speelt Heythuysen tegen Sportclub Leeuwen. Komt dat zien!

Andere uitslagen klasse Heitse 1:
RKAVC-Altweerterheide   1-3
Rood Wit’67-Walburgia   Afgelast (Walburgia kwam niet opdagen)
Eindse Boys-SNA   6-1
Leveroy-MBC’13   3-1
Sportclub Leeuwen-St. Joost   1-3
RKSVV-Crescentia   1-0

Stand klasse Heitse 1:
1.   Altweerterheide 13-34 (45-14)
2.  Heythuysen 12-31 (40-9)
3.   Rood Wit’67 11-26 (36-14)
4.   RKAVC 12-26 (36-15)
5.   RIOS’31 12-21 (42-28)
6.   Eindse Boys 11-20 (28-12)
7.   RKSVV 13-19 (24-33)
8.   St. Joost 12-15 (15-21)
9.   MBC’13 13-15 (18-30)
10. Sportclub Leeuwen 13-13 (21-30)
11. Leveroy 13-11 (24-31)
12. Crescentia 13-9 (18-38)
13. SNA 13-6 (16-39)
14. Walburgia 11-2 (8-57)

Heythuysen 2 is meteen  nederlaag uit de winterstop gekomen. Thuis werd in een gelijkopgaande match met 2-0 van Horn 2 verloren. De gasten waren efficiënter met het benutten van de kansen.
Heythuysen 4 leed een 3-1 uitverlies tegen de nummer twee RKSVO 7. Het vierde speelde beduidend beter dan de vorige week. JO19-1 speler Maikel Nieskens scoorde en trof nog tweemaal het aluminium.
De veteranen speelde thuis tegen de ongeslagen koploper Oranje Blauw’15 35+1. In de eerste helft konden de veteranen het nog aardig bijbenen. Bij de theepauze was het 1-2 met een treffer van Maurice Schonkeren. In het tweede bedrijf waren de gasten duidelijk beter en zegevierde uiteindelijk met 6-1.