Zondag speelt Heythuysen de zevende thuiswedstrijd tegen SNA uit Montfort. De laatste twee competitiewedstrijden (MBC’13 en Rood Wit’67) werden afgelast.

De vorige thuiswedstrijd werd MBC’13 met 3-0 verslagen. Na zes weken speelde Heitse eindelijk weer een competitiewedstrijd. De opstelling was voor een keer niet gewijzigd zodat dezelfde elf spelers als in topper tegen Altweerterheide aan de aftrap stonden. Vanaf het eerste fluitsignaal van de referee had Heitse een veldoverwicht met duidelijk meer balbezit. De eerste echte kans had Rick Nelissen. Hij trapte de bal voorbij de goalie, maar het leer vloog nipt naast het doel. Philippe Schonkeren was met een kopbal dichtbij een treffer, maar de keeper redde. De buitenspelers Lenn en vooral Wouter kwamen een aantal keren goed voorbij de tegenstander, alleen de voorzetten kwamen kwamen net niet bij een medespeler. Na een klein half uur was het dan toch raak. Opnieuw passeerde Lenn een verdediger en schoot de bal diagonaal via de binnenkant van de paal het doel in, 1-0.

Een domper was dat captain Philippe Schonkeren in de slotfase van de eerste helft wegens een blessure door Tom van Lier moest worden vervangen. Vlak voor rust was Siem Schreurs met een ziedend schot dichtbij een treffer. Het leer vloog rakelings naast de bal zodat Siem nog altijd wacht op zijn eerste competitietreffer in Heythuysen 1. De ruststand was dus 1-0.

In het tweede bedrijf bleef Heitse duidelijk de betere ploeg, maar vergat om de score op te voeren. Een afstandsknal van Wouter Bergervoet werd knap door goalie gepareerd. Twee keer moest een speler van MBC’13 binnen een minuut de bal van doellijn halen na eerst een kopbal van Rick Nelissen en daarna een schuiver van Wouter Bergervoet. In de 71e minuut viel dan eindelijk de langverwachte 2-0. Na een geniale steekpass van Martijn Vrenken rondde Wouter Bergervoet beheerst af, 2-0. De wedstrijd leek beslist totdat in de 77e minuut de gasten een strafschop kregen na een ongelukkige actie van Thijs van Montfort in het strafschopgebied. De toegekende pingel werd echter door een katachtige reactie van goalie Jasper Bergervoet verijdeld.

Even later scoorde invaller Daan Engelen bijna de 3-0, maar opnieuw werd de bal van de doellijn gered. Dit was uitstel van executie want in de 84e minuut kreeg Heitse na een handsbal een penalty. De strafschop werd door Rick Nelissen raak geschoten, 3-0. Vlak voor tijd mocht Damien Korsten invallen. Na ruim twee jaren van blessureleed was dit een mooi moment voor Damien. Het bleef bij een 3-0 overwinning.

De laatste uitwedstrijd werd tegen concurrent RIOS’31 op het kunstgrasveld van derde divisionist EVV gespeeld. De opstelling was noodgedwongen door blessures op twee plaatsen gewijzigd. Captain Philippe Schonkeren kon helemaal niet meedoen en aanvaller LennFrenken was maar een klein gedeelte inzetbaar. De vervangers waren Tom van Lier en Daan Engelen. Heitse startte overdonderend en overrompelde de thuisclub in de beginfase volledig. We kunnen vandaag spreken van het Heitse openingskwartiertje. Al in de tweede minuut was het raak toen Wouter Bergervoet de bal in het strafschopgebied voor zijn voeten kreeg. Wouter trapte de bal met zijn “zwakkere” linkervoet bekeken in het doel. Vijf minuten later werd de score verdubbeld. Wouter Bergervoet raasde aan de rechterkant langs de lijn en zijn fraaie voorzet werd door aanvoerder Sjoerd v.d. Heuvel simpel tegen de touwen getrapt. Na een kwartier spelen werd het ook nog 3-0 voor Heitse. Dit betrof een gehele Vrenkense combinatie. Jeroen passte het leer naar broer Martijn, die beheerst de bal binnen knalde. Eigenlijk had Heitse nog een keer moeten scoren in het eerste kwartier, maar Wouter miste een open kans. Na het eerste kwartier ging de Heitser storm wat luwen en kwam de thuisclub beter in de wedstrijd. Na 35 minuten scoorde ze de anschlusstreffer. Een hoge voorzet werd door goalie Jasper Bergervoet verkeerd beoordeeld waarna Denny Maessen de bal binnen kopte. Het bleef bij een 3-1 voorsprong voor Heitse bij de rust. In de tweede helft zette de thuisclub aan voor een offensief, maar Heitse scoorde andermaal zeer vroeg. Er waren nog vijf minuten gespeeld toen Sjoerd v.d. Heuvel na een prima pass van Tom van Lier de 1-4 binnen trapte. Hierna wist de thuisclub het niet meer en er waren een aantal ongevaarlijke afstandsschoten te noteren. Op de counter was Heitse eigenlijk gevaarlijk maar o.a. Wouter Bergervoet kon net niet scoren. Zelfs de irritaties van de thuisclub deerde Heitse niet en de belangrijke overwinning werd vrij eenvoudig over de streep getrokken. Al met al de beste seizoensprestatie van de Heythuysenaren.

Tegenstander zondag is dus middenmoter SNA. De formatie van coach Argus Borwabubun (derde seizoen) staat op de 13e plaats met slechts 6 punten uit 14 gespeelde wedstrijden. Er werd tot dusver een keer gewonnen. De uitwedstrijd werd door Heitse met 3-1 gewonnen door treffers van Lenn Frenken, Rick Nelissen en Martijn Vrenken.

Voor Heythuysen is het zaak om in het spoor van koploper Altweerterheide te blijven. Haalt Heitse hetzelfde spelniveau als in de laatste wedstrijden dan blijven de drie punten zeker in Heythuysen.

We hopen op de steun van vele supporters.

Heitse begin weer furieus en hou de punten in Heitse!

Doelpuntenmakers dit seizoen:
Wouter Bergervoet 9x