Heythuysen 1 heeft de uitwedstrijd tegen angstgegner Eindse Boys glansrijk met 6-2 gewonnen. Vooral in de tweede helft was het een galavoorstelling van de Heythuysenaren. Men heeft nog steeds alle uitwedstrijden dit seizoen in winst omgezet. Heitse blijft op de tweede plaats in de rangschikking staan.

Opstelling Heythuysen 1:
Jasper Bergervoet, Tom van Lier, Thijs van Montfort (Roan v.d. Wal), Remko Ouwerkerk (Damien Korsten), Jeroen Vrenken, Rick Nelissen, Martijn Vrenken, Siem Schreurs, Wouter Bergervoet, Daan Engelen en Lenn Frenken.

Scoreverloop:
0-1 Lenn Frenken (13e minuut), 0-2 Lenn Frenken (24e minuut), 1-2 Bram Knapen (40e minuut), 1-3 Martijn Vrenken (55e minuut), 1-4 Wouter Bergervoet (59e minuut), 1-5 Daan Engelen (75e minuut), 2-5 Paul Dirckx (80e minuut) en 2-6 Wouter Bergervoet (88e minuut).

Toeschouwers: 100.
Scheidsrechter: Aben (Linne).
Men of the match: Wouter Bergervoet en Lenn Frenken.

Kort wedstrijdverslag:
Ondanks het pover resultaat van de laatste match was de opstelling ongewijzigd gebleven. Het was al een eeuwigheid geleden dat er uit tegen Eindse Boys nog was gewonnen en dat werd nu eindelijk eens tijd zeiden de “mannen”. Heitse startte zoals in alle voorafgaande uitwedstrijden dit seizoen zeer gedreven en aanvallend. Vanaf het eerste fluitsignaal was men de betere ploeg. Na een klein kwartier resulteerde dit in een voorsprong na een prachtige solo en daarna een bekeken schot van Lenn Frenken. Niet veel later leek de thuisgoalie buiten het strafschopgebied hands te maken, maar de referee liet doorspelen. Bijna trapte hierna Rick Nelissen het leer met een prachtige boogbal in het doel, maar een verdediger kopte de bal van de doellijn. Dit was echter uitstel van executie want andermaal Lenn Frenken scoorde. Zijn afstandsknal vloog het doel in. Overigens zag de thuisgoalie hier slecht uit. Verdediger Remko Ouwerkerk moest met een enkelblessure de strijd staken en werd door Damien Korsten vervangen. In de 40e minuut bracht een opstapeling van defensieve fouten de thuisclub weer terug in de race. Spits Bram Knapen profiteerde hier optimaal van en scoorde de 1-2. Dit was ook de ruststand. In het tweede helft bleef Heitse opnieuw aanvallend zeer sterk. Na 10 minuten slalomde Martijn Vrenken door de defensie en trapte de bal door de benen van keeper tegen de touwen, 1-3. Even later kreeg Wouter Bergervoet het op zijn heupen. Hij werd aan de rechterzijde gelanceerd en waar iedereen dacht aan een voorzet trapte Wouter de bal echter weergaloos tegen het netje, 1-4. In de 75e minuut kwam ook de laatste aanvaller op het scorebord. Daan Engelen trapte bal met zijn “mindere” linkervoet fraai binnen, 1-5. Ook de thuisclub kreeg in de tweede helft een aantal mogelijkheden om te scoren, maar keeper Jasper Bergervoet redde een paar keer bekwaam. Tien minuten voor tijd scoorde de thuisclub voor de tweede maal. Jasper Bergervoet kon een schot niet vasthouden waarna invaller Paul Dirckx de 2-5 binnentrapte. In de slotfase viel Roan v.d. Wal nog ten faveure van aanvoerder Thijs van Montfort in. Het slotakkoord kwam op naam van Wouter Bergervoet. Eerst werd Daan Engelen door de keeper getorpedeerd, maar de scheids gaf voordeel zodat Wouter Bergervoet zijn tweede treffer maakte, 2-6. Al met al een zeer imponerende overwinning van het aanvallend zeer sterk spelend Heitse. Hierdoor blijft men op de tweede plaats staan. De volgende week speelt Heythuysen thuis tegen de nummer 4, RKAVC.

Andere uitslagen klasse Heitse 1:
RKSVV-Altweerterheide   1-2
Rood Wit’67-Leveroy 1   3-0
RKAVC-MBC’13   2-0
Sportclub Leeuwen-RIOS’31   0-2
SNA-St. Joost   0-0
Crescentia-Walburgia   2-0

Stand klasse Heitse 1:
1.   Altweerterheide 17-46 (55-19)
2.  Heythuysen 14-35 (47-12)
3.   Rood Wit’67 13-32 (42-14)
4.   RKAVC 14-32 (40-16)
5.   RKSVV 16-25 (32-37)
6.   RIOS’31 14-24 (46-32)
7.   Eindse Boys 13-20 (33-22)
8.   MBC’13 15-18 (22-34)
9.   Crescentia 16-18 (26-40)
10. St. Joost 16-16 (17-30)
11. Sportclub Leeuwen 16-13 (23-37)
12. Leveroy 15-11 (24-36)
13. SNA 17-8 (19-46)
14. Walburgia 12-0 (8-59)

Heythuysen 2 heeft thuis geheel onnodig met 1-1 tegen de nummer twee Helden 4 gelijkgespeeld. Cas v.d. Loo maakte in de eerste minuut al de 1-0. Diep in de tweede helft scoorde de gasten de gelijkmaker. Er waren voldoende kansen voor het second, maar de afwerking liet te wensen over.
Heythuysen 3 speelde uit tegen Roggel 4 een puike partij en zegevierde ruim met 4-0. Met vlagen was het spel zeer goed. De doelpuntenmakers waren Sjoerd Evers, Tim Cillekens, Rob Luijten en de ingehuurde veteraan Antwan Stakenborg.
Heythuysen 4 voetbalde het eerste uur niet onverdienstelijk uit tegen Roggel 5. In het laatste half uur ging men nog finaal de bietenbrug op en werd er nog met 6-0 verloren.
De veteranen leden een gevoelige 5-1 thuisverlies tegen RKSVO 35+1. De eindstand stond bij de rust al op het scorebord. Arjan Hanssen deed het net van de tegenstander trillen.

JEUGD
De JO13-1 speelde uit met 2-2 remise tegen SHH JO13-2. Op het kunstgrasveld speelde de JO13-1 niet haar beste match. De gelijkmaker van SHH viel vlak voor tijd. Captain Kyan Rooswinkel trof tweemaal doel.
De JO11-2 speelde uit met 1-1 tegen SVC2000 JO11-1 gelijk. Sven Quicken was trefzeker zodat de JO11-2 nog altijd ongeslagen blijven.
De JO9-2 verloor uit op het nippertje met 5-4 van MBC’13 JO9-1. Bij de rust stond de thuisclub met 4-2 voor. In de tweede helft kwam de JO9-2 nog sterk terug, maar het was net te weinig. Heitse creërden meer kansen, maar MBC’13 was verdedigend beter. De goals kwamen op naam van Aquin Franssen (3x) en Jayden van Berlo (1x).
De overige jeugdwedstrijden werden afgelast.

G-VOETBAL
Het eerste G-team verloor uit nipt met 2-1 van Venlosche Boys G1. In een hectische wedstrijd scoorde Sam Korten voor de Heythuysenaren.
Het jeugd G-team leed een11-5 uitnederlaag tegen Rood Wit’62 JG1. In Helmond waren Gijs de Bekker (2x), Rens Faessen (2x) en Jordi Mattheij de goalscoorders.
De wedstrijden van de G2 en G3 werden afgelast.