Het bestuur en de technische staf zijn enorm verheugd te kunnen mededelen dat Koen Stoop met ingang van het seizoen 2020/2021 assistent-trainer zal worden van het 1e elftal. Daarmee vormt hij samen met Brahim Akechtabou (hoofdtrainer) en Maurice Schonkeren (elftalleider) de teamleiding. Koen zal daarnaast als speler onderdeel zijn van de selectie.

Koen StoopNa 7 seizoenen op hoog niveau te hebben gevoetbald bij Veritas heeft Koen besloten dat het moment was aangebroken om zijn voetballoopbaan op een andere manier voort te zetten. Daarbij wordt hij vooral gedreven door de ambitie om op termijn aan de slag te gaan als hoofdtrainer. De assistent-trainersrol naast Brahim bij de “jeugdliefde” S.V. Heythuysen biedt een mooi podium om verdere ervaring op te doen. Maar zeker ook om een belangrijke bijdrage te kunnen leveren aan de sportieve ambities van de club, die erop gericht zijn om uiteindelijk uit te komen in de 3e klasse.

Koen begon op zijn 5e met voetballen bij SV Heythuysen. Op zijn 15e maakte hij zijn debuut in het eerste elftal, waarna hij de overstap heeft gemaakt naar Betaald Voetbal Organisatie VVV-Venlo. Na 4 seizoenen VVV-Venlo, een kort avontuur bij Overpelt (België) en een half jaar bij De Valk (Valkenswaard) kwam hij uiteindelijk terecht bij Veritas in Neeritter, toendertijd 3e klasse. Na 7 seizoenen, 2 kampioenschappen en exact 100 competitiedoelpunten vindt Koen dat de tijd is aangebroken om terug te keren bij SV Heythuysen.

Koen is altijd betrokken gebleven bij SV Heythuysen. De afgelopen 7 seizoenen is hij trainer geweest van de JO-13, JO-15 en de laatste 2 seizoenen van de JO-19. In deze periode heeft Koen ook zijn TC-3 (UEFA-C) diploma behaald.

Wij wensen Koen heel veel succes en bedanken hem voor het vertrouwen dat hij met deze stap uitspreekt in onze vereniging.

Wie het stokje van Koen overneemt bij de U19 wordt ook snel duidelijk. Hierover later meer als de teamindelingen definitief zijn vastgesteld.