Eindelijk na 161 voetballoze wedstrijddagen speelde Heythuysen 1 weer een match. Ter voorbereiding op het nieuwe seizoen werd thuis tegen vijfde klasser Egchel 1 geoefend. Koen Stoop maakte na een absentie van 12 jaren eveneens zijn comeback. Hij werd door de nieuwe trainer Brahim Akechtabou direct tot aanvoerder gebombardeerd. Het Heitser spel was wisselvallig, er werden goede door mindere fases afgewisseld. Uiteindelijk werd er 2-1 overwinning behaald door treffers van Koen Stoop (vrije trap na 15 minuten) en de winning goal van Lenn Frenken in de laatste minuut.
De startopstelling was: Jasper Bergervoet, Tom Peperkamp, Remko Ouwerkerk, Tom van Lier, Stijn Briels, Martijn Vrenken, Sjoerd v.d. Heuvel, Rick Nelissen, Lenn Frenken, Koen Stoop en Daan Engelen.
In het tweede bedrijf kwamen Coen Beijnsberger, Max Menting, Damien Korsten, Baerke v.d. Bercken en Maikel Nieskens in het strijdtoneel.
Al met al een nuttige oefenmatch. Komende zaterdag speelt Heythuysen in Baarlo om de “Lindeboomcup”. Om 18.00 uur speelt Heitse 45 minuten tegen derde klasser Helden. De andere wedstrijd die gelijktijdig wordt gespeeld is Baarlo tegen RKSVN. Hierna spelen de winnaars en verliezers tegen elkaar. Wederom duren de wedstrijden dan 45 minuten.