Heythuysen 1 heeft de eerste bekerwedstrijd thuis tegen 5e klasser MBC’13 1 niet in winst kunnen omzetten. Na 90 minuten stond er een 1-1 gelijkspel op het scorebord. Vijf minuten voor tijd kopte Rick Nelissen de 1-1 tegen de touwen.

Opstelling Heythuysen 1:
Jasper Bergervoet, Tom Peperkamp (Remko Ouwerkerk/Maikel Nieskens), Thijs van Montfort, Philippe Schonkeren (Max Menting), Sjoerd v.d. Heuvel (Lars van Hinsberg), Rick Nelissen, Martijn Vrenken, Tomas Schreurs, Wouter Bergervoet, Daan Engelen en Lenn Frenken.

Scoreverloop:
0-1 MBC’13 (53e minuut) en 1-1 Rick Nelissen (85e minuut).

Toeschouwers: 100.
Scheidsrechter: Vrenken (Haelen).
Man of the match: Thijs van Montfort.

Kort wedstrijdverslag:
In de eerste bekerwedstrijd moest Heitse het nog zonder de teruggekeerde spits Koen Stoop doen. Hij geniet nog van een korte vakantie. In de startelf stonden behalve de bekende namen ook enkele ex JO19-1 spelers, Tom Peperkamp en Tomas Schreurs. In de eerste helft zagen de toeschouwers een rommelige wedstrijd met veel foute passes. De grootste kans voor Heitse was voor Daan Engelen, maar zijn schot werd van de doellijn gehaald. Ook de gasten waren dichtbij een treffer, maar een schot belandde op de lat. In het tweede bedrijf kwam MBC’13 al snel op een 1-0 voorsprong dankzij een knal wat goalie Jasper Bergervoet te machtig was. Langzamerhand kwam Heitse beter in de wedstrijd en ging de verdediging van de gasten in de fout. Lenn Frenken profiteerde hier bijna van, maar zijn bekeken schot spatte op de lat uiteen. Even later werd een treffer van Phillipe Schonkeren wegens buitenspel afgekeurd. Rick Nelissen poeierde een vrije trap op het doel. De keeper liet de bal los, maar Wouter Bergervoet kon de rebound niet binnenschieten. Vijf minuten voor tijd kwam dan toch de verdiende gelijkmaker op het scorebord. Rick Nelissen kopte een goed genomen vrije trap van Daan Engelen strak binnen. Hierna was Heitse nog enkele malen dicht bij de winnende treffer. Invaller Lars van Hinsberg kopte rakelings naast het doel en een overtalsituatie werd niet goed uitgespeeld. Het bleef bij een 1-1 remise. De volgende week speelt Heitse uit de tweede bekermatch tegen Swalmen 1.

Uitslag andere bekerwedstrijd poule Heitse 1:
SHH-Swalmen   6-1

Stand bekerpoule Heitse 1:
1.   SHH 1-3 (6-1)
2.  Heythuysen 1-1 (1-1)
3.   MBC’13 1-1 (1-1)
4.   Swalmen 1-0 (1-6)

Heythuysen 2 heeft haar eerste bekerwedstrijd thuis met 1-0 van Someren 5 gewonnen. In de eerste helft waren er al voldoende kansen om te scoren, maar bij de theepauze stond brilstand nog op scorebord. Ook in het tweede bedrijf was Heitse de betere ploeg. Echter na een handsbal buiten het strafschopgebied kreeg goalie Coen Beijnsberger de rode kaart. Veldspeler Guus van Dalen werd de nieuwe keeper. Guus deed dit met bravoure en hield de nul. Met een man minder scoorde Heitse toch de winning goal. Met een bekeken schot werd Tim Rutten de matchwinnaar. Al met al een geslaagd debuut van het nieuwe trainerskoppel Martin Schreurs en Eteinne Tielen.

Heythuysen 3 heeft de eerste bekermatch uit tegen RKSVV 3 eenvoudig met 7-0 gewonnen. Coach Hans Frenken werd bijgestaan door een nieuwe assistent en zeker geen onbekende voor de club Joop v.d. Dam. Al binnen 2 minuten stond men dankzij een treffer van Sjoerd Evers op voorsprong. De tweede treffer kwam op naam van Noel Vaessen met een houdbare afstandsknal. De 0-3 werd door selectiespeler Rim Vrenken gescoord, waarna Rick Claessens uit een uitstekend genomen hoekschop van routinier Antwan Stakenborg de 0-4 ruststand aantekende. Vlak na rust scoorde de “vedette” Sjoerd Evers de 0-5 met een fraai afstandsschot in de verre hoek. Ook de 0-6 kwam op naam van de inmiddels grijs getinte spits Sjoerd Evers. Het slotakkoord kwam op naam van Lars Frenken die na een assist van Tim Cillekens de bal genadeloos binnentrapte. De score had nog veel hoger kunnen uitvallen als men nog zuiniger met de kansen was omgesprongen. Sommige supporters riepen al “De Kuip we come”.

Heythuysen 4 speelde een oefenduel uit tegen DFO’20 6 en verloor nipt met 1-0.

JEUGD
De JO19-1 t/m JO13-2 starten met de beker. De JO19-1 moest thuis in de derby tegen ST Roggel/SVVH JO19-1 aantreden. Na een slordige wedstrijd werd er met 3-1 verloren. In de slotfase scoorde goaltjesdief Thomas Graef de enige treffer. Even later raakte Jente Voermans met een prima genomen vrije trap de lat en kopte Loek Habets de rebound over het doel.
De JO17-1 leed een 4-1 uitnederlaag tegen RKSVN JO17-1. Vooral in de tweede helft was de formatie uit Neer de betere ploeg. Philippe Wetzels was in de eerste helft trefzeker.
De JO15-1 gaf uit een 2-1 voorsprong tegen RKVB JO15-1 nog uit handen. Uiteindelijk werd er met 3-2 verloren. Een gelijkspel had de verhoudingen beter weergegeven. Jan Daamen en Tuur Verkoulen waren succesvol.
De JO13-2 zegevierde uit knap met 3-1 over Merefeldia JO13-2. Na een 1-0 achterstand troffen Lars Stakenborg, Alexander Lotsch en Els Neuteboom voor de Heythuysenaren doel. Al een al een puike overwinning.
De JO11-3 versloeg uit in een vriendschappelijk duel RKVB JO11-1 ruim met 8-2.