Heythuysen 1 heeft haar derde bekerwedstrijd thuis met 5-1 van derde klasser SHH 1 verloren. In de eerste helft gaf Heitse aardig partij en de ruststand was 1-1. In het tweede bedrijf scoorden de gasten tussen de 55e en 60e minuut driemaal en de wedstrijd was beslist.

Opstelling Heythuysen 1:
Jasper Bergervoet, Tom Peperkamp (Damien Korsten), Thijs van Montfort, Philippe Schonkeren (Lars van Hinsberg), Sjoerd v.d. Heuvel, Siem Schreurs (Daan Engelen), Martijn Vrenken, Tomas Schreurs (Max Menting), Maikel Nieskens, Wouter Bergervoet en Lenn Frenken.

Scoreverloop:
0-1 SHH (5e minuut), 1-1 Martijn Vrenken (37e minuut), 1-2 SHH (55e minuut), 1-3 SHH (57e minuut), 1-4 SHH (60e minuut) en 1-5 SHH (85e minuut).

Toeschouwers: 100.
Scheidsrechter: Janssens (Haelen).
Man of the match: Thijs van Montfort.
Bijzonderheid: Heythuysen speelde in nieuwe tenues gesponsord door Woon- en Zorghuis & SVR Camping Scheyvenhof.

Kort wedstrijdverslag:
In de derde bekerwedstrijd was de opstelling op een drietal plaatsen gewijzigd. In de basiself stonden Siem Schreurs, Wouter Bergervoet en Maikel Nieskens ten faveure van Koen Stoop (geblesseerd), Lars van Hinsberg en Daan Engelen. Verder miste Heitse nog Rick Nelissen (vakantie) en Remko Ouwerkerk (geblesseerd). Heitse begon prima aan de wedstrijd en was in de eerste minuten al een paar keer dreigend. Echter na vijf minuten kwam Heythuysen knullig op een 1-0 achterstand. Na een terugspeelbal speelde keeper Jasper Bergervoet de bal moeilijk op Philippe Schonkeren. Hij verloor de bal aan een speler van SHH die het leer beheerst tegen de touwen trapte. In de eerste helft gaf Heitse prima partij en dit werd in de slotfase beloond. Uit een goed genomen vrije trap van Maikel Nieskens kopte Martijn Vrenken de gelijkmaker binnen. In de tweede helft zagen we een ander SHH op het veld, waarschijnlijk hadden ze een donderspeech gekregen. In een tijdsbestek van vijf minuten werd de match beslist. Bij de 1-2 zag de verdediging van Heitse er niet goed uit, de 1-3 was een fraai genomen vrije trap en de 1-4 werd prachtig in het kruis getrapt. Heitse kon hier weinig tegenover zetten. Enkel Lenn Frenken was na een goede voorzet van Sjoerd v.d. Heuvel dicht bij een doelpunt. Vlak voor tijd scoorde de gasten de 1-5 eindstand. Al met al een goede les voor Heitse. De volgend week begint de competitie. Direct staat er mooie wedstrijd op het affiche, thuis tegen een van de titelkandidaten FC Maasgouw.

Uitslag andere bekerwedstrijd poule Heitse 1:
Swalmen-MBC’13   5-1

Eindstand poule Heythuysen 1
1.   SHH 3-9 (16-2)
2.  Swalmen 3-4 (7-8)
3.  Heythuysen 3-2 (3-7)
4.   MBC’13 3-1 (2-11)

Heythuysen 2 heeft ook haar derde bekermatch gewonnen. Thuis werd zeer overtuigend en eenvoudig Baarlo 3 met 5-0 verslagen. Idse Prumpeler (2x), Bart Drenth (1x), Cas v.d. Loo (1x) en Nick Meerts (1x) scoorden voor het second. Hierdoor heeft het tweede de volgende bekerronde bereikt.

Heythuysen 3 heeft de derde bekerwedstrijd thuis met 3-3 tegen Merefeldia 5 gelijkgespeeld. Voor de Heythuysenaren scoorden Lars Frenken, Rik Peters en Leroy Plas.

De veteranen speelde een oefenwedstrijd uit tegen Eindse Boys 35+1 en verloren met 4-1. Alleen Bart Overmans wist het net te vinden. Er werden ontiegelijk veel kansen gemist.

JEUGD
De JO19-1 t/m JO13-2 speelden hun derde wedstrijd voor de beker.
De JO17-1 verloor thuis met 2-0 van Sportclub Irene JO17-2. Een tegenvaller was het uitvallen van goalie Jordin v.d. Kop in de warming up. We wensen Jordin een voorspoedig herstel. Jurre Bongaerts was zijn vervanger. Toch waren er ook voor Heitse kansen om te scoren. In de eerste helft schoot Sil Backus met een fraai schot tegen de lat en in de tweede helft had invaller Sven Gaal een paar goede kansen.
De JO15-1 speelde uit met 3-3 tegen Helden JO15-2 gelijk. Jan Daamen (2x) en Len Vestjens (1x) scoorden.
De JO15-2 moest nog tweemaal voor de beker aantreden. Afgelopen donderdag werd thuis ST Egchel/Panningen JO15-3 met 7-3 verslagen door treffers van Lars Nieskens (5x) en Fabian Colbers (2x). Zo had de JO15-2 in de laatste wedstrijd uit tegen Wilhelmina’08 JO15-1 aan een gelijkspel voldoende om de tweede ronde te bereiken. Na een waar spektakelstuk won men met 7-5. De goals kwamen op naam van Jordin v.d. Kop (3x), Johnny Coenen (2x) en Jonah Joris (2x). Zo werd dankzij drie overwinningen knap de tweede bekerronde bereikt.
De JO13-1 moest thuis tegen MVC’19 JO13-1 winnen om de volgende ronde te bereiken. De gasten wonnen de match met 3-1. Zij scoorden tweemaal met het hoofd. Robin van Roij was trefzeker.
De JO11-1 t/m JO9-1 kwamen voor de tweede maal in actie voor de eerste fase in de competitie. De JO11-1 zegevierde andermaal met dubbele cijfers. Na een 2-0 ruststand werd thuis Merefeldia JO11-1 met maar liefst 11-1 verslagen. De doelpuntenmakers waren Stan v. Horne (3x), Wiebe Joris (2x), Willem Verlinden (2x), Deef Schreurs (2x), Ole v.d. Ven (1x) en er was een own goal.
De JO11-2 speelde opnieuw een zeer aantrekkelijke wedstrijd, maar verloor wederom met een doelpunt verschil. Na 60 minuten won Grashoek JO11-1 met 6-5. Vinn Nelissen (3x) en Ole v.d. Ven (2x) waren succesvol.
De JO11-3 speelden twee wedstrijden. Beiden werden met 7-3 gewonnen. Afgelopen maandag thuis tegen FC Maasgouw JO11-1 dankzij treffers van Aquin Franssen (3x), Givanny Knoops (2x), Jayden v. Berlo (1x) en Ymke Boelens (1x). Zaterdags werd uit met dezelfde 7-3 cijfers van Brevendia JO11-1 gewonnen. Givanny Knoops (3x), Jayden v. Berlo (2x) en Aquin Franssen (2x) scoorden.
Het meisjesteam leed een 12-2 uitverlies tegen VV HEBES JO11-1. Isis Peeters trof tweemaal doel.
De JO9-1 zegevierde thuis met 6-2 over RKMSV JO9-1 door goals van Pim v. Goor (2x), Dinand Bergmans (1x), Vinyo v.d. Broek (1x), Wessel van Rooijen (1x) en Stef Konickx (1x).
Dit seizoen hebben gelukkig weer de beschikking over mini’s. Voor de eerste serie wedstrijden deed Heythuysen in Neer met twee teams mee. De toeschouwers konden zien dat het met aanstormend talent in Heythuysen wel snor zit.

G-VOETBAL
Het derde G-team startte de competitie met een uitmatch in Helmond tegen Rood Wit’67 G1. Het werd als gewoon bij de G3 een doelpuntrijke wedstrijd. De Helmondenaren wonnen met 12-6. De goalscoorders waren Jeroen v. Ophoven (2x), Stef Kist (2x), Wilma de Bijl (1x) en Joeri Barikjan (1x).