Vandaag speelt Heythuysen de eerste competitiewedstrijd van het seizoen 2020-2021. Tegenstander is een van de titelkandidaten FC Maasgouw.
De laatste thuiswedstrijd dateert al voor de carnaval.
Door de coronaperikelen werd het afgelopen seizoen halverwege maart stopgezet en niet meer hervat. Heythuysen stond bij het afbreken van de competitie op een tweede plaats. Heythuysen vroeg promotie aan en dit werd in tweede instantie gehonoreerd.
Derhalve begint Heythuysen na een absentie van vijf seizoenen weer in de 4e klasse.
Trainer Paul v.d. Moosdijk vertrok na DESM, een van de tegenstanders dit seizoen.
De Weertenaar Brahim Akechtabou werd als nieuwe trainer/coach aangesteld. Brahim wordt door Maurice Schonkeren en Koen Stoop geassisteerd. Nog belangrijker is dat Koen Stoop als voetballer na 12 seizoenen weer op zijn oude nest terug is. Koen vertrok na een topseizoen met de A1 (nu JO19-1) in het seizoen 2007-2008 (promotie naar de hoofdklasse) naar VVV-Venlo. Na vele omzwervingen met Veritas als laatste club maakt Koen zijn rentree in de hoofdmacht. Verder is de selectie dit seizoen met een aantal talentvolle jeugdspelers aangevuld.

Op zondag 9 augustus startte de selectie met de voorbereiding op het nieuwe seizoen.
De oefenwedstrijd tegen 5e klasser Egchel werd dankzij treffers van Koen Stoop en Lenn Frenken met 2-1 gewonnen. Een week later werd er aan de “Lindeboomcup” te Baarlo deelgenomen. Heitse speelde twee wedstrijden van 45 minuten. Eerst werd de halve finale nipt met 1-0 van 3e klasser Helden verloren, waarna de kleine finale ruim met 4-1 van 5e klasser RKSVN werd verloren. Wouter Bergervoet bracht Heitse nog op een 1-0 voorsprong.

Hierna voetbalde Heythuysen drie bekerwedstrijden. De eerste was thuis tegen 5e klasser MBC’13. Na een 1-0 achterstand kopte Rick Nelissen in de slotfase de gelijkmaker tegen de touwen. Ook de tweede match werd met 1-1 gelijkgespeeld, nu uit tegen 4e klasser Swalmen. Heitse kwam dankzij een treffer van Lenn Frenken op voorsprong, maar snel in het tweede helft scoorde Swalmen de gelijkmaker. Deze wedstrijd had eigenlijk gewonnen moeten worden daar Swalmen de wedstrijd met 9 spelers eindigde. De laatste bekermatch was afgelopen zondag thuis tegen 3e klasser SHH. In de eerste helft gaf Heitse prima partij hetgeen in een 1-1 ruststand resulteerde . Martijn Vrenken kopte de gelijkmaker in het doel. In het tweede bedrijf scoorden de gasten binnen vijf minuten driemaal en de wedstrijd was beslist. Uiteindelijk werd er met 5-1 verloren.

Tegenstander vandaag is dus FC Maasgouw. Bij het afbreken van het afgelopen seizoen stond men op de eerste plaats. FC Maasgouw gaf de voorkeur om in de 4e klasse te blijven. De formatie van coach Rob Geenen (2e seizoen) heeft zicht versterkt met terugkeer van de gebroeders Eijer. In het seizoen 2016-2017 stonden beide teams voor het laatst tegenover elkaar. FC Maasgouw stapte twee keer als winnaar van het veld. De thuiswedstrijd werd met 3-1 (treffer van Philippe Schonkeren) en uitmatch met 2-0 verloren.

De doelstelling van Heitse is om een plaats in de middenmoot te bemachtigen en derhalve uit de gevarenzone te blijven. Vandaag kan hiertoe de eerste aanzet worden gegeven. Het is altijd belangrijk om direct punten te vergaren. Met een enorme wilskracht kunnen er vandaag punten in Heythuysen blijven.

We hopen op de steun van vele supporters.

Heitse begin weer furieus en hou de punten in Heitse

Eerstvolgende thuiswedstrijd:

Zondag 4 oktober tegen DES Swalmen