Heythuysen 1 heeft de eerste wedstrijd, na een absentie van welgeteld 1967 dagen in de vierde klasse, thuis met 5-2 van FC Maasgouw 1 verloren. De gasten bleken een maatje te groot te zijn.

Opstelling Heythuysen 1:
Jasper Bergervoet, Tom Peperkamp, Thijs van Montfort, Philippe Schonkeren, Sjoerd v.d. Heuvel (Tomas Schreurs), Siem Schreurs (Maikel Nieskens), Koen Stoop, Martijn Vrenken, Daan Engelen (Lars van Hinsberg), Wouter Bergervoet en Lenn Frenken.

Scoreverloop:
1-0 Koen Stoop (32e minuut, strafschop), 1-1 Jeroen Corbey (33e minuut), 1-2 Bart Joris (35e minuut), 1-3 Tijn Corstjens (38e minuut), 2-3 Maikel Nieskens (82e minuut), 2-5 Sander Reuterink (91e minuut, strafschop) en 2-5 Sjors van Roy (95e minuut).

Toeschouwers: 200.
Scheidsrechter: Berben (Beegden).
Man of the match: 1. Thijs van Montfort, 2e Martijn Vrenken en 3. Koen Stoop.
Pupil v.d. week: Lois Schmitz (MO11-1).
Wedstrijdbalsponsor: De Smids Metaal.

Kort wedstrijdverslag:
Na vijf jaren in de anonimiteit in de vijfde klasse te hebben gevoetbald konden de massaal opgekomen publiek weer van vierde klasse voetbal genieten. Gelijk kwam een van de titelkandidaten op bezoek, FC Maasgouw. Heitse startte met een zeer aanvallende opstelling. Aanvoerder Koen Stoop begon op het middenveld. Verder speelde Daan Engelen ten faveure van Maikel Nieskens in de voorhoede. De gasten startten voortvarend aan de competitie en lieten in het eerste kwartier fraai aanvallend voetbal zien, maar de Heitser defensie gaf geen krimp. Heitse had in deze beginfase teveel ontzag voor FC Maasgouw. Hierna kwam Heitse steeds beter in de match. Na een lange bal en weifelend optreden in de Maasgouwse verdediging kon Daan Engelen 1-0 binnenschieten, maar werd onreglementair tegenhouden. De toegekende strafschop werd door Koen Stoop onberispelijk tegen de touwen geschoten, 1-0. Heitse kon nog geen minuut van deze voorsprong genieten. Jeroen Corbey kopte na een prima voorzet de gelijkmaker binnen. Twee minuten stonden de gasten al op voorsprong. Na nu weifelend optreden in de Heitser verdediging  (co productie van de keeper en verdedigers) trapte Bart Joris de 1-2 binnen. Heitse was van de kaart af en na een prima aanval over links werd de bal door Tijn Corstjens fraai binnengeschoten, 1-3. Net als de vorige week kreeg Heitse drie treffers in een tijdsbestek van vijf minuten tegen. In de tweede helft ging Heitse op zoek na de anschlusstreffer. Martijn Vrenken had twee keer de kans hierop, maar even zoveel keer schoot de bal van zijn voet. FC Maasgouw wilde de wedstrijd plichtmatig uitspelen, maar een kleine tien minuten voor tijd kwam de spanning weer helemaal terug in de match. Daan Engelen werd net buiten het strafschopgebied als doorgebroken speler neergelegd, waarna de scheids tot ieders verrassing de bal voor de tweede keer op de stip legde. Eigenlijk had hij de bal buiten de zestienmeter moeten leggen en de speler van FC Maasgouw de rode kaart moeten geven. Opnieuw trapte Koen Stoop de pingel. De keeper stopte de penalty, waarna invaller Maikel Nieskens uit de rebound beheerst het leer binnenschoot, 2-3. Hierdoor kregen de toeschouwers een levendig slot te zien. Zo was Koen Stoop dichtbij de gelijkmaker, maar de keeper redde bekwaam. Ook scoorde Philippe Schonkeren bijna, maar de bal vloog net naast het doel. In de blessuretijd kregen de gasten een strafschop welke door Sander Reuterink feilloos tegen de touwen werd geschoten, 2-4. Dat Sjors van Roy zeer fraai met een mooie krultrap in de 95e minuut de 2-5 maakte, was alleen goed voor de statistiek. Al met al een verdiende zege voor FC Maasgouw, maar het publiek heeft toch van deze wedstrijd kunnen genieten. De volgende week staat de eerste derby van het seizoen op de programma, uit tegen Horn.

Uitslagen andere wedstrijden klasse Heitse 1:
Maarheeze-Swalmen   5-1
Roggel-Laar   1-4
FC Cranendonck-EMS   2-3
DFO’20-DESM   2-1
FC Oda-FC Roerdalen   2-1
Bieslo-Horn   0-1

Stand klasse Heythuysen 1
1.   Maarheeze 1-3 (5-1)
2.  FC Maasgouw 1-3 (5-2)
3.  Laar 1-3 (4-1)
4.   EMS 1-3 (3-2)
5.   DFO’20 1-3 (2-1)
6.   FC Oda 1-3 (2-1)
7.   Horn 1-3 (1-0)
8.  FC Cranendonck 1-0 (2-3)
9.   DESM 1-0 (1-2)
10. FC Roerdalen 1-0 (1-2)
11. Bieslo 1-0 (0-1)
12. Heythuysen 1-0 (2-5)
13. Roggel 1-0 (1-4)
14. Swalmen 1-0 (1-5)

Heythuysen 2 heeft de competitiestart niet gemist. Als de feuerwehr begon het second in de nieuwe tenues, gesponsord door Scheyvenhof. Al na drie minuten stond de eindstand op het scorebord. In de eerste minuut maakte Baerke v.d. Bercken de 1-0 en twee minuten later maakte “man of the match” Cas v.d. Loo de tweede treffer. Jeroen Vrenken was nog dichtbij de derde goal, maar de bal belandde op de kruising. Al met al een prima seizoenouverture van ons tweede team.

Heythuysen 3 verloor uit ruim met 5-0 van VV HEBES 3. Meer woorden zullen we hier maar niet aan vuil maken.

Heythuysen 4 kwam thuis tegen RKSVO 7 als een komeet uit de startblokken en stond bij de theepauze al met 3-0 voor dankzij 2 goals van Roan v.d. Wal en een doelpunt van Luuk Pellemans. Goalie Lars Henderickx keepte een puike eerste helft met een aantal onnavolgbare reddingen. De gasten schoten in de eerste helft een pingel naast het doel.  In de tweede helft werd het nog spannend, maar uiteindelijk pakte het vierde team met 5-3 de winst. Roan v.d. Wal scoorden ook in het tweede bedrijf tweemaal. Na veel telwerk werd Tom Lodewijks nipt tot “man of the match” uitgeroepen.

De veteranen zegevierde uit dikverdiend met 5-2 over Boekoel 35+1. De treffers kwam op naam van Luc Boonen, Henri Joosten, Maarten Reuvers, Sacha v.d. Ven en er was een own goal.

JEUGD
Voor de JO19-1 t/m JO13-2 begon de najaarscompetitie.
De JO19-1 stond uit tegen Veritas JO19-1 al na een minuut met 1-0 achter. Na een 2-0 achterstand bij de rust, kwam Heitse na een tactische ingreep van Martijn Vrenken sterk uit de kleedkamer. Snel scoorde Sven Gaal de anschlusstreffer. Lang bleef de wedstrijd spannend, maar in de laatste vijf minuten scoorde Veritas nog tweemaal en won derhalve met 4-1.
De JO17-1 verloor uit kansloos met 7-0 van ST GFC’33/SV Lottum JO17-1. Kenmerkend was dat er geen enkel schot van Heitse op doel kwam.
De JO15-1 was thuis enkele maten te klein tegen Sportclub Leeuwen JO15-1. Na een 6-0 achterstand bij de ranjapauze stond er na 60 minuten een 13-3 nederlaag op het scorebord. JO15-2 speler Ruben van Rooijen (2x) en Vince Heerschap (1x) waren succesvol.
De JO13-2 versloeg thuis SHH JO13-5 eenvoudig met 10-0 door treffers van Thijs Verlinden (3x), Lars Stakenborg (3x), Sanne Schreurs (1x), Noah Coolen (1x), Keano Suylen (1x) en Guus v.d. Steen (1x).
De JO11-1 blijft maar winnen. Uit werd Laar JO11-1 met 6-4 verslagen. De doelpuntenmakers waren Deef Schreurs (2x), Wiebe Joris (2x), Willem Verlinden (1x) en Stan van Horne (1x).
De JO11-2 leed een ruime 13-1 uitverlies tegen HBSV JO11-2. Vinn Nelissen redde voor Heitse de spreekwoordelijke eer.
De JO11-3 verloor thuis de topper tegen DFO’20 JO11-1 met 9-0. De gasten waren een maatje te groot.
Het meisjesteam leed een 12-2 uitnederlaag tegen MMC Weert JO11-3. Yaelle Schmitz scoorde tweemaal.
De JO9-1 verloor thuis na een spektakelstuk met 9-7 van Brevendia JO9-1. In deze zeer aantrekkelijke match scoorden Wessel van Rooijen (4x), Vinyo v.d. Broek (2x) en Pim van Goor (1x) voor de Heythuysenaren.

G-VOETBAL
Het eerste G-team speelde uit met 2-2 tegen EHC G1 gelijk. Zuur was het dat de thuisclub in de laatste minuut de gelijkmaker scoorde. Nick van Rijt en captain Jeffrey Meuter troffen doel.
Het tweede G-team leed een ruime 11-5 uitnederlaag tegen ST TSC’04/Spcl. Irene G1. Koen de Holder (4x) en Sven van Rijt (1x) waren trefzeker.
Het derde G-team verloor thuis na een groots spektakel met 12-7 van RKMSV G1. De goalscoorders waren Stijn Devos (3x), Jeroen van Vlokhoven (2x), Stef Kist (1x) en Wilma de Bijl (1x).