Heythuysen 1 heeft de eerste derby van het seizoen uit met 1-0 van Horn 1 verloren. Halverwege de tweede helft scoorde de thuisclub de winnende treffer. Na twee wedstrijden staat Heitse nog altijd met lege handen.

Opstelling Heythuysen 1:
Jasper Bergervoet, Damien Korsten (Maikel Nieskens), Thijs van Montfort, Philippe Schonkeren (Lars van Hinsberg), Sjoerd v.d. Heuvel, Siem Schreurs, Rick Nelissen, Martijn Vrenken, Daan Engelen (Wouter Bergervoet), Koen Stoop en Lenn Frenken.

Scoreverloop:
1-0 Tim Lalieu (67e minuut).

Toeschouwers: 160.
Scheidsrechter: de Vries.
Man of the match: 1. Thijs van Montfort, 2e Lenn Vrenken en 3. Rick Nelissen.

Kort wedstrijdverslag:
In deze eerste derby van het seizoen was de opstelling op twee plaatsen gewijzigd. In de basis stonden Damien Korsten en Rick Nelissen ten faveure van Tom Peperkamp en Wouter Bergervoet. De wedstrijd startte gelijkopgaand en de eerste dot van een kans was voor Heitse. Na een vrije trap van Lenn Frenken kopte Koen Stoop de bal op de binnenkant van de paal, waarna in de rebound het schot van Martijn Vrenken van de doellijn werd gered. Heitse appeleerde voor een treffer, maar de referee liet doorspelen. Even later raakte ook de thuisclub het aluminium. Na niet goed wegwerken in de Heitser defensie trapte de Hornse speler op de buitenkant van de paal. Heitse was in het eerste bedrijf vooral via de linkse kant gevaarlijk. Tot doelpunten leidde dit overigens niet. In de tweede helft bleef Heitse de aanval zoeken, maar werden de tegenstoten van de thuisclub steeds gevaarlijker. Men was een paar keer zeer dreigend. Aan de overzijde was Lenn Frenken dicht bij de openingstreffer, maar de keeper redde bekwaam. Halverwege de tweede helft kwam de thuisclub op voorsprong. Na een goed uitgespeelde counter schoot Tim Lalieu het leer onhoudbaar tegen de touwen, 1-0. Heitse ging op jacht naar de gelijkmaker. Er kwamen twee verse aanvallers (Wouter Bergervoet en Maikel Nieskens) in het veld. Heitse had een veldoverwicht en het was in strafschopgebied van Horn af en toe alle hengst aan dek, maar Heitse slaagde er niet in om te scoren. Lenn Frenken (een te gehaast schot) en Rick Nelissen (trap net over het doel) waren enkelen van de goede mogelijkheden. Het bleef bij een 1-0 nederlaag, waar een gelijkspel zeker had ingezeten. De volgende week speelt Heitse thuis tegen DES Swalmen. Hopelijk wordt dit de eerste zege van het seizoen.

Uitslagen andere wedstrijden klasse Heitse 1:
DESM-FC Oda   1-2
Laar-Maarheeze   2-2
FC Maasgouw-FC Cranendonck   2-2
EMS-DFO’20   0-3
FC Roerdalen-Bieslo   2-1
DES Swalmen-Roggel   4-1

Stand klasse Heythuysen 1
1.   DFO’20 2-6 (5-1)
2.  FC Oda 2-6 (4-2)
3.  Horn 2-6 (2-0)
4.   Maarheeze 2-4 (7-3)
5.   FC Maasgouw 2-4 (7-4)
6.   Laar 2-4 (6-3)
7.   FC Roerdalen 2-3 (3-3)
8.  DES Swalmen 2-3 (5-6)
9.   EMS 2-3 (3-5)
10. FC Cranendonck 2-1 (4-5)
11. DESM 2-0 (2-4)
12. Bieslo 2-0 (1-3)
13. Heythuysen 2-0 (2-6)
14. Roggel 2-0 (2-8)

Heythuysen 2 heeft ook haar tweede competitiematch gewonnen. Thuis werd Linne 2 dikverdiend met 2-0 verslagen. “Grote man” was Luuk Deckers met twee treffers. In de beginfase kopte Luuk fraai na een voorzet van Jeroen Vrenken het leer via de binnenkant van de paal binnen. In de 75e minuut scoorde Luuk andermaal zeer mooi. Luuk zag dat de keeper te ver voor het doel stond en trapte de bal van ongeveer 35 meter over de goalie tegen het netje. In de slotfase had de score had nog hoger kunnen uitvallen, maar deze kansen werden gemist. Na twee gespeelde wedstrijden staat het second fier op kop.

Heythuysen 3 leed een nipte 3-2 thuisverlies tegen Sportclub Leeuwen 4. Voor Heitse scoorden Sjoerd Evers en Tim Cillekens (strafschop).

Heythuysen 4 verloor uit kansloos met 8-0 van SVVH 1.

JEUGD
De JO19-1 pakte haar eerste punt van de competitie. Thuis werd knap met 0-0 tegen DESM JO19-1 gelijkgespeeld. Enkele weken geleden werd nog tegen deze Weertenaren uit voor de beker met 7-0 verloren. De JO19-1 speelde zeer compact en gaf weinig kansen weg. Sven Gaal had de grootste kans voor Heitse, maar zijn schot belandde op de lat.
De JO17-1 leed een 3-1 thuisverlies tegen Budel JO17-1. Jordin v.d. Kop was in de eerste helft trefzeker.
De JO15-1 heeft zich knap hersteld van de ruime nederlaag van afgelopen week. Uit werd RKMSV JO15-1 met 3-0 verslagen. Vooral in het tweede bedrijf speelde de JO15-1 een puike partij. Jan Daamen, Vice Heerschap en Len Vestjens waren succesvol.
De JO15-2 versloeg thuis ST Sparta’18/Kronenberg JO15-4 ruim met 9-0. De doelpuntenmakers waren Luca Joris (2x), Johnny Coenen (2x), Bent Schreurs (2x), Sil Knoops (1x), Tijn Zoutzen (1x) en Peek Habets (1x).
De JO13-1 won afgelopen woensdag met 4-2 van Born JO13-1 door treffers van Ryan Rooswinkel (2x) en Niels Kurstjens (2x).
De JO13-2 zegevierde uit eenvoudig met 8-3 over SVH’39 JO13-1. De goalscoorders waren Lars Stakenborg (6x), Thijs Verlinden (1x) en de nieuwe aanwinst Romano Verbeek (1x).
De JO11-1 speelde thuis met 2-2 tegen Budel JO11-1 gelijk. De toeschouwers zagen een zeer hoogstaande match met twee uitstekende teams. Willem Verlinden en Stan van Horne troffen doel.
De JO11-2 leed een 9-3 thuisnederlaag tegen BEVO JO11-1. Funs Beurskens, Matteo van Leeuwen en Vinn Nelissen deden het net van de tegenstander trillen.
De JO11-3 won uit met 3-2 van Laar JO11-2 dankzij goals van Aquin Franssen (2x) en Ymke Boelens (1x).
Het meisjesteam verloor thuis met 6-0 van MVC’19 JO11-4 en gaf desondanks prima tegenstand.
De JO9-1 verloor uit met 5-4 van Merefeldia JO9-2. De winnende treffer voor de thuisclub viel vlak voor tijd. Finn Ververs scoorde een hattrick en Wessel van Rooijen scoorde eenmaal.
De mini’s speelden partijtjes in Leveroy. Heitse trad met drie teams aan en speelde weer als vanouds een aantal leuke partijen.

G-VOETBAL
Het eerste G-team verloor thuis met 4-1 van RKHSV G1. Tom van Rijt scoorde voor de Heythuysenaren.
Het derde G-team leed na een aantrekkelijke derby uit tegen FC Oda G3 een 10-4 nederlaag.