Zondag speelt Heythuysen de tweede thuiswedstrijd. Tegenstander is DES Swalmen.
Het wordt zo wie zo een heel aparte match, want er zijn wegens de nieuwe coronamaatregelen geen toeschouwers welkom.
De eerste thuiswedstrijd werd na een doelpuntrijke wedstrijd met 5-2 van FC Maasgouw verloren. Voor de Heythuysenaren scoorden captain Koen Stoop (strafschop) en Maikel Nieskens.
Afgelopen week ging de eerste derby uit tegen Horn met 1-0 verloren. In een gelijkopgaande wedstrijd maakte de thuisclub halverwege de tweede helft de winning goal. Beste kans voor Heitse had Koen Stoop. Zijn geplaatste kopbal ging op de binnenkant van de paal.
Tegenstander vandaag is dus DES Swalmen. De formatie van Tom Willemsen begon slecht aan het seizoen met een ruime 5-1 uitverlies tegen Maarheeze. Afgelopen zondag herstelde Swalmen zich knap door thuis met 4-1 van Roggel te winnen. Nog geen maand geleden stonden beide teams in Swalmen al voor de beker tegenover elkaar. Het werd een 1-1 gelijkspel. Lenn Frenken was trefzeker. Twee spelers van Swalmen werden uit het veld gestuurd, maar Heythuysen kon hier niet van profiteren.
Na twee verliespartijen is het zaak voor Heitse om eindelijk punten te gaan pakken.
Met een grote portie passie moet dit zeker kunnen lukken.

Heitse pak de eerste winst van het seizoen

Eerstvolgende thuiswedstrijd:

Zondag 18 oktober tegen FC Cranendonck