Heythuysen 1 heeft de uitderby tegen Roggel 1 met 2-1 gewonnen. In deze sfeerloze derby zonder publiek maakte Heitse door treffers van Koen Stoop en Martijn Vrenken een vroege achterstand nog goed. Hierdoor stijgt Heythuysen naar de achtste plaats op de ranglijst.

Opstelling Heythuysen 1:
Jasper Bergervoet, Damien Korsten (Tom Peperkamp), Thijs van Montfort, Philippe Schonkeren, Sjoerd v.d. Heuvel, Siem Schreurs, Rick Nelissen (Lars van Hinsberg), Martijn Vrenken, Daan Engelen (Maikel Nieskens), Koen Stoop en Lenn Frenken.

Scoreverloop:
1-0 Jori Voncken (5e minuut), 1-1 Koen Stoop (37e minuut) en 1-2 Martijn Vrenken (61e minuut).

Toeschouwers: 0.
Scheidsrechter: Tielen.
Man of the match: 1e Damien Korsten , 2e Martijn Vrenken en 3e ex aequo Jasper Bergervoet en Maikel Nieskens.

Kort wedstrijdverslag:
De coach had ook gehoord van neder change a winning team. Zodoende startte Heitse met dezelfde 11 spelers als afgelopen week. Het blijft eeuwig zonde dat deze klassieker zonder publiek moest worden gespeeld. Heitse begon aardig aan de wedstrijd, maar kreeg naar 5 minuten al een domper te verwerken. De thuisclub kreeg net buiten het strafschopgebied een vrije trap, welke door Jori Voncken met lage schuiver binnen werd getrapt. Heitse moest nu echt aan de bak en kreeg kansen voor Philippe Schonkeren en Martijn Vrenken. Aan de overkant had Heitse geluk dat men geen penalty tegen kreeg bij een vermeende overtreding op aanvoerder Remy Joosten. Even nadat Koen Stoop een vrije trap recht op de keeper trapte, kreeg Heitse na een handsbal van een speler van Roggel een strafschop. Deze werd feilloos door captain Koen Stoop in de 37e minuut tegen de touwen getrapt. Zo blijft Koen een op een lopen. De tweede helft begon aan beide zijden erg rommelig. Het ging regenen, echt derbyweer. Heitse wisselde tweemaal. Invaller Maikel Nieskens stond koud in het veld en gaf direct een assist. Met een prima voorzet bereikte Maikel het hoofd van Martijn Vrenken. De kopbal ging via de binnenkant van de paal tergend langzaam het doel in. Nu was de thuisclub aan zet. Zij kregen een overwicht, maar waren slechts sporadisch gevaarlijk. Die paar momenten reageerde goalie Jasper Bergervoet alert. In de counter had Heitse nog diverse kansen om de wedstrijd op slot te gooien. Lenn Frenken was tweemaal dichtbij een treffer, maar zijn kopbal en schot miste net de goeie richting. Ook Koen Stoop was tweemaal bijna succesvol. Een keer kon hij een prima voorzet van andermaal Maikel Nieskens niet binnen knikken en in de slotfase wilde Koen met een stiffie het “tor des monats” maken. Het bleef bij een prima 2-1 zege en hiermee staat Heitse duidelijk in de middenmoot van de stand. De volgende week speelt Heythuysen thuis tegen FC Cranendonck.

Uitslagen andere wedstrijden klasse Heitse 1:
Laar-Bieslo   8-0
Horn-DFO’20   3-2
DESM-FC Roerdalen   4-1
EMS-FC Oda   afgelast
DES Swalmen-FC Cranendonck   afgelast
FC Maasgouw-Maarheeze   afgelast

Stand klasse Heythuysen 1
1.   Horn 3-9 (5-2)
2.  Laar 3-7 (14-3)
3.  Maarheeze 3-7 (10-3)
4.   FC Maasgouw 3-7 (11-5)
5.   FC Oda 2-6 (4-2)
6.   EMS 3-6 (7-6)
7.   DFO’20 4-6 (8-8)
8.  Heythuysen 4-6 (7-8)
9.   DES Swalmen 3-3 (6-9)
10. DESM 4-3 (6-6)
11. FC Roerdalen 4-3 (5-11)
12. Bieslo 4-3 (2-11)
13. FC Cranendonck 2-1 (4-5)
14. Roggel 4-0 (3-13)

Heythuysen 3 speelde thuis met 2-2 remise tegen RKAVC 3. Nadat de gasten op voorsprong kwamen, trapte Noel Vaessen nog in de eerste helft met een strak schot de gelijkmaker tegen de touwen. In de tweede helft scoorde Geert Dings de 2-1, maar nu kwamen de gasten langszij.

Heythuysen 4 speelde uit met 1-1 tegen RKMSV 5 gelijk. Roan v.d Wal scoorde voor de Heythuysenaren. Heitse goalie Lars Henderickx begint langzamerhand een penaltykiller. Door de speler recht in de ogen te kijken, raakte deze in paniek en Lars stopte de pingel..

JEUGD
De JO19-1 heeft thuis met 2-1 van DFO’20 JO19-1 gewonnen. Bij de rust stond Heitse door goals van Sep van Neer en Thomas Graef met 2-0 voor. Vlak naar de ranjapauze stopte Idse Seunis een strafschop. Even later scoorden de gasten toch tegen, maar verder liet de JO19-1 het niet meer komen.
De JO17-1 behaalde haar eerste punt van het seizoen. Uit werd met 0-0 tegen Lierop JO17-1 gelijkgespeeld. Keeper Jordin v.d. Kop redde voor Heythuysen het punt.
De JO15-1 verloor thuis nipt met 2-1 van Brevendia JO15-1. De winnende goal van de gasten viel in de slotfase. Een gelijkspel had de verhoudingen beter weergegeven. Len Vestjens scoorde na een fraaie aanval de tussentijdse gelijkmaker.
De JO15-2 leed een ruime 9-0 thuisnederlaag tegen ST Roggel/SVVH JO15-1. Goalie Jorn Hendriks stopte een pingel.
De JO13-1 boog thuis tegen Linne JO13-1 een 3-1 achterstand knap tot een 5-3 zege om. Lars Stakenborg (3x) en Daan Vullers (2x) waren trefzeker.
De JO13-2 verloor thuis ongelukkig met 3-2 van SNA JO13-2. Er nog genoeg kansen voor het scoren van meer treffers. Thijs Verlinden en Ruben Dolstra waren succesvol.
De JO11-1 leed een 7-2 uitverlies tegen DESM JO11-1. Bij de rust leek er nog geen vuiltje aan de lucht, want men stond met 2-0 voor. Echter in het tweede bedrijf ging het alsnog finaal mis. Willem Verlinden scoorde en er was een own goal.
De JO11-2 verloor uit met 7-1 van ST Panningen/Egchel JO11-2. Matteo van Leeuwen trof doel.
De JO11-3 zegevierde thuis met 5-1 over MMC Weert JO11-2. De doelpuntenmakers waren Givanny Knoops (2x), Liam Coolen (1x), Aquin Franssen (1x) en Jayden van Berlo (1x).
De JO9-1 versloeg uit Merefeldia JO9-1 eenvoudig met 10-2 dankzij goals van Wessel van Rooijen (5x), Vinyo v.d. Broek (4x) en Kayleigh Heber (1x) na een uitstekend voorzet van Dinand Bergmans. Vooral in de tweede helft speelde de JO9-1 een puike match met prima combinatiespel.
De mini’s speelden met drie teams partijtjes bij VV HEBES te Beegden. Andermaal speelden men weer aantrekkelijke wedstrijdjes.

G-VOETBAL
Het eerste G-team verloor thuis ruim met 5-0 van SSA West United G1.
Het tweede G-team boekte de overwinning van het seizoen. Uit werd ZSV G1 met 7-3 verslagen dankzij treffers van Koen de Holder (4x), Rens Faessen (1x), Nick van Rijt (1x) en er was een eigen doelpunt.
Het derde G-team leed een 7-5 uitverlies tegen MVC’19 G1. De goalscoorders waren Marvin van Ham, Stef Kist, Jeroen van Ophoven, Joeri Barikjan en Mohamed Ourrana.