Vanaf woensdag 14 oktober 2020 worden alle voetbalcompetities op amateurniveau stilgelegd, dat maakte het kabinet dinsdag 13 oktober jongstleden bekend. Wat anders is in vergelijking met de vorige lockdown, is dat de jeugdelftallen tot en met 18 jaar nu wel mogen blijven trainen in groepsverband, met meer dan 4 personen.

De maatregelen verduidelijkt. Sporten is alleen nog beperkt mogelijk:
– Voor iedereen vanaf 18 jaar geldt dat sporten alleen mag op 1,5 meter afstand en alleen individueel of in teamverband met niet meer dan 4 personen. Wedstrijden zijn niet toegestaan.
– Voor kinderen tot 18 jaar (sporten in teamverband en wedstrijden onderling met teams van eigen club toegestaan).
– Naast de sportkantines zijn ook douches en kleedkamers gesloten.
– Het sportpark blijft gesloten voor bezoekers.

Dus voorlopig is er geen trainen voor de selecte, lagere teams en het G-voetbal.

De landelijke maatregelen gelden vanaf woensdag 14 oktober 22:00 uur. In de weken tot 27 oktober beoordeelt het kabinet wat er voor de periode daarna nodig is.
Er moet voldoende bewijs zijn in vermindering van het aantal besmettingen en de druk op de reguliere zorg alvorens met zekerheid te kunnen zeggen dat de maatregelen effect hebben en dus heroverwogen kunnen worden.