Rob Hanssen

Op 17 juli 2021 is ons zeer gewaardeerd lid Rob Hanssen op 40 jarige leeftijd overleden na een wedstrijd die hij niet kon winnen tegen de zeldzame stofwisselingsziekte X-ALD welke in 2014 geconstateerd is.

Rob was een zeer betrokken lid en heeft veel voor de vereniging betekend. Rob was vanaf het seizoen 1997/1998 jaren lang lid van de selectie van SV Heythuysen, waarbij hij ongeveer 15 jaar als keeper van het 1e team met trots het embleem van SV Heythuysen gedragen heeft. Promoties en helaas degradaties met het 1e team heeft hij meegemaakt, waarbij uiteraard de prachtige feesten met hem na de promoties een mooie herinnering zijn.

Hij was een beer van een vent en was heerser in zijn zestien, waarbij menig spits in de regio Leudal een meer dan forse uitdaging had met het aangaan van duels in zijn gebied. Ook was hij een meester in het uitkappen van spitsen, al was dit met wisselend succes.

Een mooie anekdote uit oktober 2004 bij de wedstrijd Heythuysen – Leveroy (2-4)
“Trainer Wil Bongers had hem nog zo gewaarschuwd: neem als doelman geen risico. Maar dit advies sloeg hij om onbegrijpelijke redenen in de wind”

Tevens was Rob een graag geziene gast na afloop van de wedstrijd waarbij de humoristische evaluatie steevast een onderdeel was van zijn trainings- en wedstrijddag in de kantine. Vaak vond de vervolgevaluatie hierna nog plaats in de horeca van Heitse. Met Rob in de kantine en/of café wist je dat er volop gezelligheid aanwezig was door zijn enthousiaste en mooie anekdotes.

Als vrijwilliger voor de vereniging is hij ook jarenlang actief geweest als trainer van jeugdteams waarbij hij op zijn kenmerkende gepassioneerde manier de jeugd de kneepjes van het vak heeft bijgeleerd. Ook heeft hij diverse jaren het mini-voetbaltoernooi mee georganiseerd welke destijds een groot succes was voor regio en club. Ook na de constatering van zijn vreselijke stofwisselingsziekte X-ALD was de interesse van Rob in SV Heythuysen groot. Elke thuiswedstrijd van Heythuysen 1 en velen jeugdwedstrijden op de zaterdag heeft hij bezocht en op deze manier was hij toch aanwezig bij zijn voetbalclub.

Rob, bedankt voor jouw jarenlange inzet en we gaan je missen.
SV Heythuysen wenst de familie en kennissen van Rob veel sterkte toe met het verlies van deze mooie, enthousiaste en bevlogen kerel.

SV Heythuysen