Heythuysen 1 heeft de eerste competitiezege binnen. Uit werd hekkensluiter Bieslo 1 met 4-1 verslagen. Na een 1-1 stand bij de rust, was Heitse in de tweede helft veel beter. Hierdoor stijgt Heythuysen naar de negende plaats op de ranglijst.

Opstelling Heythuysen 1:
Jasper Bergervoet, Damien Korsten, Rick Nelissen, Lars van Hinsberg, Stijn Briels (Ruben Mols), Sjoerd v.d. Heuvel (Thijs van Montfort), Siem Schreurs, Martijn Vrenken, Lenn Frenken (Jente Voermans), Wouter Bergervoet en Daan Engelen.
Scoreverloop:
1-0 Bieslo (5e minuut), 1-1 Wouter Bergervoet (25e minuut), 1-2 Lars van Hinsberg (58e minuut), 1-3 Rick Nelissen (71e minuut) en 1-4 Daan Engelen (90e minuut).
Scheidsrechter: Frank Coopmans (Arcen).
Toeschouwers: 80
Man of the match: Lars van Hinsberg.

Kort wedstrijdverslag:
De opstelling was voor de afwisseling ongewijzigd gebleven. Vooraf was het duidelijk dat deze match moest worden gewonnen. Zo dacht Bieslo ook want zij begonnen zeer fel aan de wedstrijd. Dit leverde al in de 5e minuut de openingstreffer voor de thuisclub op. Een aanvaller kon aan de rechterkant doorgaan en zijn voorzet werd binnengewerkt. Heitse had het in beginfase moeilijk, maar na een kwartier was Bieslo uitgeraasd. Heitse nam het initiatief over. In de 25e minuut zette Martijn Vrenken zich prima in scene en zijn pass werd door Wouter Bergervoet met een geplaatst schot tegen de touwen getrapt. In het tweede gedeelte van de eerste helft waren er verder nauwelijks kansen te noteren. In de tweede helft was Heitse de veel betere ploeg en na een uur spelen kwam Heitse derhalve op voorsprong. Na een corner werd de bal niet goed door de verdediging weggewerkt waarna uitblinker Lars van Hinsberg de bal binnen kon schieten. Hierdoor moest de thuisclub nu komen, maar kon in de tweede helft geen enkele keer voor gevaar zorgen. Na zes weken absentie kwam Thijs van Monfort voor captain Sjoerd v.d. Heuvel in het strijdtoneel. In de 71e minuut viel de beslissing. Laatste man Rick Nelissen stormde naar voren en kon na een uitstekende pass van Wouter Bergervoet de 1-3 op het scorebord schieten. In de laatste minuut scoorde Daan Engelen met zijn “chocoladebeen” links de 1-4. Na een moeizaam begin van de wedstrijd werd er al met al toch nog vrij eenvoudig de eerste overwinning van het seizoen binnengehaald. Hierdoor klimt Heythuysen naar de middenmoot van de rangschikking. De volgende week speelt Heitse uit tegen koploper Maarheeze. Deze wedstrijd begint om 14.00 uur.

Andere seniorenteams:
Heythuysen 2 behaalde uit tegen Sittard 3 een monsterscore. Na 90 minuten stond het 9-0 voor de Heythuysenaren. De treffers kwamen op naam van Joey Kluskens (3x), Tim Rutten (2x), Jeroen Vrenken (1x), Bart Drenth (1x), Idse Prumpeler (1x) en nieuwe Roemeense aanwinst Macsim Ionut (1x).
Heythuysen 4 versloeg thuis na een spektakelstuk Roggel 5 met 8-4 door goals van Roan v.d. Wal (5x), Daan Caris (1x), Luuk Pellemans (1x) en Rim Vrenken (1x). In de laatste twee wedstrijden scoorden het vierde maar liefst 21 keer.
De veteranen speelde ook haar twee competitiewedstrijd met 1-1 gelijk, nu thuis tegen RKSVO 35+1. In de laatste seconde van de eerste helft scoorde Sacha v.d. Ven met een pingel de gelijkmaker. Het was al een kleine twee jaar geleden dat onze veteranen nog een thuismatch speelde.

JEUGD:
De JO19-1 won uit met 5-2 van ST Leveroy/RKVB JO19-1. De score had nog veel hoger kunnen uitvallen, maar er werden nog een hele serie kansen gemist. Philippe Wetzels (2x), Jurre Bongaerts (1x), Sil Backus (1x) en Rick Vrenken (1x) waren trefzeker.
De JO17-1 behaalde haar eerste uitzege van het seizoen. In Venlo werd dikverdiend met 4-2 van VVV’03 JO17-1 gewonnen door doelpunten van Jan Daamen (2x), Bent Schreurs (1x) en Sil Knoops (1x). Hierdoor klimt de JO17-1 naar de 5e plaats in de rangschikking.
De JO15-1 speelde afgelopen donderdag uit de inhaalwedstrijd tegen RKSVO JO15-1. Dankzij een goal van aanvaller Luca Joris werd de eerste overwinning binnengesleept. Op zaterdag kon men hier helaas geen vervolg aan geven. Tegen fusieclub SJO PEC’20 JO15-1 (Panningen en Egchel) werd er uit nipt met 2-1 verloren. Na een 2-0 achterstand maakte Luca Joris zijn derde treffer van de competitie. Luca is tot nu toe de enige speler welke in de competitie voor de JO15-1 heeft gescoord.
De JO13-1 zegevierde uit eenvoudig met 9-0 over RKMSV JO13-1. Bij de ranjapauze was het al 7-0. De doelpuntenmakers waren Lars Stakenborg (5x), Jorn v.d. Ven (1x), Noah Coolen (1x), Tuur Lemmens (1x) en Daan Konickx (1x). Bij winst de volgende week thuis tegen RKSV Heeze JO13-1 wordt men eerste in de eerste fase 1 van dit seizoen.
De JO12-1 speelde thuis na een spannende pot voetbal met 3-3 tegen Sportclub Leeuwen JO12-1 gelijk. Willem Verlinden (2x) en Xander van Pamelen (1x) waren trefzeker.
Het meisjesteam leed een nipte en ongelukkige 4-3 uitnederlaag tegen ZSV MO12-1. Een gelijkspel had de verhoudingen beter weergegeven. Yaelle Schmitz (2x) en Isis Peeters (1x) scoorden voor de Heythuysenaren.
De JO11-1 won thuis simpel de derby tegen ST Roggel/SVVH JO11-1 met 9-0. De goalscoorders waren Givanny Knoops (4x), Deef Schreurs (3x) en Rafi Meewis (2x). Hierdoor eindigt de JO11-1 op een fraaie tweede plaats in de fase 1.
De JO11-2 speelde uit met 2-2 tegen Leveroy JO11-1 remise. Ymke Boelens en Job Saelmans troffen doel.
De JO10-1 maakte uit tegen Budel JO10-3 in de tweede helft een gigantische comeback. Bij de rust stond de JO10-1 nog met 5-1 achter, maar na het laatste fluitsignaal stond er 6-6 op het scorebord. Vinyo v.d. Broek (5x) en man of the match Oliver van Pamelen (1x) deden het net van de tegenstander trillen.
De JO9-1 verloor thuis met 14-3 van DFO’20 JO9-1. Ties Schreurs was driemaal succesvol.
De JO8-1 speelde uit een prima partij voetbal tegen ST Roggel/SVVH JO8-1 en behaalde een 4-4 gelijkspel. Sten Reuvers (3x) en Teun Beckers (1x) scoorden. De absolute uitblinker aan Heitser zijde was goalie Lenn Jacobs.
De mini’s speelden wedstrijdjes in Beegden op het terrein van VV HEBES. Andermaal zagen de toeschouwers weer aantrekkelijke partijtjes.

G-VOETBAL
Het eerste G-team versloeg uit verrassend koploper Maastricht West G1 met 2-0 door twee treffers van Bart Peeters.
Het tweede G-team speelde twee wedstrijden tegen MVC’19 en behaalde derhalve dankzij twee zeges op een wedstrijddag zes punten. De eerste match werd met 5-0 gewonnen. De tweede wedstrijd leverde een 6-3 overwinning op. In totaal scoorden Rens Faessen (5x), Koen de Holder (4x) en Kevin van Rijt (2x).
Het derde G-team speelde alweer een spectaculaire match. Er werd uiteindelijk met 17-8 van SV de Braak G3 verloren. Stephan de Jong (4x), Mohamed Ourrana (3x) en Stef Kist (1x) scoorden.