Heythuysen 1 heeft de laatste competitiewedstrijd thuis met 2-1 van nummer twee Haelen 1 gewonnen en gaat met prima gevoel de nacompetitie in. Heythuysen 1 eindigt de competitie met een geweldige derde plaats in de eindrangschikking. Dit is de beste klassering sinds de jaren zestig, dus een fantastische prestatie van coach Jurgen Geurts en zijn mannen. Heitse is al 10 wedstrijden ongeslagen.

Opstelling Heythuysen 1:
Jasper Bergervoet, Thijs van Montfort, Lars van Hinsberg (Joey Kluskens), Rick Nelissen (Idse Prumpeler), Tom Peperkamp (Jeroen Vrenken), Siem Schreurs (Damien Korsten), Martijn Vrenken, Ruben Mols, Lenn Frenken, Daan Engelen (Jente Voermans) en Wouter Bergervoet.
Scoreverloop:
1-0 Ruben Mos (4e minuut), 2-0 Martijn Vrenken (90e minuut) en 2-1 Kevin Gijsman (90+2 minuut).
Scheidsrechter: M. Dokter (Heerlen)
Toeschouwers: 200.
Man of the match: Lenn Frenken.
Speler van de week: Wessel van Rooijen (JO11-1).

Kort wedstrijdverslag:
De opstelling was natuurlijk hetzelfde als de afgelopen week, dus never change a winning team. De doelstelling was duidelijk, er moest met drie goals verschil worden gewonnen om alsnog tweede in de ranglist te eindigen. Heitse begon fantastisch aan de match. Al in de vierde minuut kwam men op voorsprong. Na prima voorbereidend werk van Daan Engelen scoorde Ruben Mols de 1-0. Hierna probeerde de gasten de bakens te verzetten en ze kregen een licht veldoverwicht. Er waren een paar hachelijke situaties voor het Heitser doel, maar de verdediging gaf geen krimp. In de tegenaanval bleef Heythuysen telkenmale gevaarlijk, maar uiteindelijk bleef het bij een 1-0 bij de theepauze. Tijdens de rust wisselde Heitse tweemaal en werd er een stormloop van de gasten verwacht. Heitse controleerde de wedstijd en was een paar keer dichtbij de verdubbeling van de voorsprong. Aanvaller Wouter Bergervoet was een paar keer dichtbij een treffer. In het tweede bedrijf wisselde Heitse nog drie keer met het oog op de nacompetitie. In de 90e minuut werd de score verdubbelde. Na een prima voorzet van invaller Jente Voermans kopte Martijn Vrenken de 2-0 tegen de touwen. Dit was de 20e treffer van Martijn. Een ongelofelijke aantal van een middenvelder. Hierna ging Heitse alles op de aanval zetten om de derde treffer te maken zodat men de tweede plaats kon bemachtigen. Helaas viel het doelpunt aan de andere kant. Kevin Gijsman scoorde de 2-1 zodat Haelen op de tweede plaats bleef staan. Het bleef bij een dikverdiende 2-1 overwinning voor de Heythuysenaren. Hierdoor eindigt Heitse op een zeer fraaie derde plaats in de eindstand. Andere winst vandaag is dat er geen schorsing zijn voor de nacompetitie en dat de vijf invallers vandaag een prima wedstrijd invalbeurt hadden. De volgende week start de nacompetitie met een thuiswedstrijd tegen SVM 1. We hopen op steun van de harde kern, de H-side en op vele andere supporters. Het is zeker de moeite waard om Heitse aan te moedigen.

14e RKVB 26-5 (11-106)

Heythuysen 4 zegevierde afgelopen donderdag thuis fraai in de laatste match van het seizoen tegen nummer drie RKMSV 6 met 3-2. De doelpuntenmakers waren Roan v.d. Wal, Martin Schreurs en Cas v.d. Loo. Hierdoor eindigt het vierde op de negende plaats in de eindrangschikking.
De dames 18+ speelden haar laatste wedstrijdjes van het seizoen op het sportpark van Bieslo te Beesel. Er werd eenmaal gelijkgespeeld (0-0 tegen RKSVV) en driemaal verloren (3-0 tegen ST MODC. 1-0 tegen Leveroy en 4-0 tegen Bieslo). Al met al mogen we na dit seizoen zeggen dat de dames 18+ zeker een aanwinst voor onze vereniging zijn.

JEUGD:
De JO19-1 verloor afgelopen woensdag thuis met 4-2 van Wilhelmina’08 JO19-1. De goalscoorders waren Thomas Graef en Jan Daamen.
De JO13-2 leed zaterdags thuis een nederlaag met 3-0 tegen Rood Wit’62 JO13-3. Het verlies was iets te hoog uitgevallen, want de Heythuysenaren speelden best aardig mee.
Het meisjesteam moest afgelopen week twee keer voetballen. ’s Maandags werd thuis met 7-0 van het sterke RKVVO MO13-1 verloren. Zaterdags moest de MO13-1 voor haar laatste competitiematch uit tegen FC Tilburg MO13-1 aantreden. Ondanks prima tegenspel werd er met 3-0 verloren. Hierdoor eindigt het seizoen van de meisjes in de hoofdklasse. Ondanks een aantal verre uitreizen hebben de meisjes hiervan veel opgestoken.