Heythuysen 1 heeft de eerste wedstrijd van kalenderjaar 2023 uit met 2-2 tegen Haelen 1 gelijkgespeeld. Helaas werd een 2-0 voorsprong nog uit handen gegeven.  Door dit resultaat stijgt Heitse wel naar de 4e plaats op de ranglijst.

Opstelling Heythuysen 1:
Jasper Bergervoet, Tom Peperkamp, Rick Nelissen, Thijs van Montfort, Damien Korsten, Martijn Vrenken, Siem Schreurs, Jente Voermans, Lenn Frenken,  Bart Drenth (Idse Prumpeler) en Wouter Bergervoet.
Scoreverloop:
0-1 Bart Drenth (14e minuut), 0-2 Martijn Vrenken (35e minuut), 1-2 Rick Leenhouts (59e minuut) en 2-2 Noud Steenbekkers (90e minuut)
Scheidsrechter: Kanning (Horst)
Toeschouwers: 100
Man of the match:Bart Drenth

Kort wedstrijdverslag:
Eindelijk kon er weer worden gevoetbald en nog wel een uitderby tegen het hoger geklasseerde Haelen 1. Wegens een viertal blessures (Daan, Sjoerd, Maikel en Ruben) startte goaltjesdief van Heitse 2 Bart Drenth in de basis. Op een slecht bespeelbaar veld (erg hobbelig) startte Heitse prima aan de wedstrijd. Heitse nam direct het initiatief en dit resulteerde na een klein kwartier in een voorsprong. Na een voorzet van Wouter Bergervoet kopte Bart Drenth prima het leer in het doel. Haelen kwam in de eerste helft niet in hun vertrouwde spel, hetgeen vooral een verdienste was van Heitse. En als het een enkele gevaarlijk werd stond captain en goalie Jasper Bergervoet andermaal zijn mannetje. Na 35e minuut werd de score verdubbeld. Uit een corner belandde uiteindelijk de bal bij Martijn Vrenken die met droge en bekeken schot de 0-2 aantekende. Een prima spelend Heitse bereikte de rust met een knappe 2-0 voorsprong. Heitse wist dat in het tweede helft de thuisclub zou aandringen en opportunistisch zou gaan spelen. Dit leverde lange tijd weinig gevaar op, maar toch scoorde Haelen na een uur de anschlusstreffer. Rick Leenhouts schoot de bal over goalie Wouter Bergervoet in het doel, 1-2. Eigenlijk had deze treffer moeten worden geannuleerd daar voorafgaande aan de goal een overtreding van een speler van Haelen werd gemaakt. Dankzij dit doelpunt ging Haelen er natuurlijk weer in geloven. Toch kreeg Heitse nog een paar prima kansen om de match in het slot te gooien. Zo was Wouter Bergervoet dichtbij een treffer, maar zijn schot rakelings naast het doel. De prima spelende Bart Drenth werd door een andere speler van het second Idse Prumpeler vervangen. Heitse leek stand te houden, maar vlak voor tijd viel dan toch nog de gelijkmaker. Na een onoplettendheid in de Heitser defensie kwam de bal voor het doel en werd door Noud Steenbekkers binnen getrapt, 2-2. Het bleef bij een 2-2 gelijkspel. Vooraf had Heitse er waarschijnlijk door de vele blessures voor getekend, maar achteraf is toch sprake van kleine kater. Maar toch geeft dit hoop dat er ook in het tweede team prima spelers rondlopen die in ons standaardteam meekunnen. Door dit resultaat stijgt Heitse naar de 4e plaats in de rangschikking. De volgende week staat de uitwedstrijd tegen koploper Panningen op het programma.

14e  RKVB 11-1 (5-51)

Heythuysen 3 heeft de winterstop prima verteerd. De uitwedstrijd tegen DFO’20 4 leverde een riante 6-2 zege op. De doelpuntenmakers waren Sjoerd Evers (3x), Nick Meerts (1x), Geert Dings (1x) en Paul Suntjens (1x). In de laatste 10 minuten maakte coach Tom Lodewijks een verdienstelijke comeback.
Heythuysen 4 verloor in het Brabantse land met 5-1 van Someren 9. Roan v.d. Wal scoorde uit een free kick
De veteranen blijven dankzij een 3-2 uitzege tegen DFO’20 35+2 de koploper. De treffers kwamen op naam van Sacha v.d. Ven, Mike Reijnders en Nico Theunissen.

JEUGD:
De JO19-1 startte de voorjaarsreeks met een 3-2 thuisnederlaag tegen Liessel JO19-1. Het door blessure geteisterde team kwam door Rick Vrenken op voorsprong, maar nog bij de pauze stond men met 2-1 achter. In het tweede bedrijf scoorde JO17-1 speler Niels Kurstjens de gelijkmaker alvorens de gasten vlak voor tijd de winning goal maakte.
De JO15-1 speelde andermaal thuis met 2-2 tegen SVC2000 JO15-1 gelijk. In afgelopen december stond dezelfde stand op het scorebord. Vlak voor tijd scoorde men de dikverdiende gelijkmaker. Lars Stakenborg en Tuur Lemmens waren trefzeker.
De JO13-1 leed haar eerste nederlaag van het seizoen. In Wanssum werd tegen ST SV United/BVV’27/EWC’46/Resia JO13-1 met 5-0 verloren. Tegen het te fysiek spelende thuisclub kreeg ook Heitse kansen, maar deze werd niet benut.
De JO13-2 verloor in Helmond geflatteerd met 3-0 van Bruheze JO13-2. Heitse had zeker een goaltje verdiend.
Het meisjesteam leed een 4-1 uitnederlaag tegen RKVVO MO13-1. Voor de Heythuysenaren trof Isis Peeters doel.
De JO11-2 versloeg uit MMC Weert JO11-3 met 7-3 door doelpunten van Vinyo v.d. Broek (4x), Daniel Zeray (2x) en Aiden Hendriks (1x). Een fraaie start nadat in de vorige fase geen wedstrijd werd gewonnen.
De JO10-1 verloor thuis met 6-3 van Bieslo JO10-1. Milo Wijen (2x) en Sepp Geenen (1x) deden het net van de tegenstander trillen.
De JO9-1 boekte een knappe 6-1 uitzege tegen Laar JO9-4. Voor het prima spelend team scoorden Tuur Meewis (4x) en Pim Gerits (2x).
De JO8-1 speelde thuis een uiterst aantrekkelijk match tegen Brevendia JO8-2. Uiteindelijk werd er met 6-5 verloren. Stijn Mattheeuwse (4x) en Sten Reuvers (1x) waren succesvol.
De JO8-2 leed een nipte 3-2 thuisnederlaag tegen SHH JO8-4. De gebroeders Luuk en Sam Lodewijks scoorden.