Heythuysen 1 heeft de laatste wedstrijd van kalenderjaar 2022 thuis met 1-0 van Reuver 1 gewonnen. Vlak voor tijd scoorde Martijn Vrenken na een prima voorzet van Daan Engelen de winning goal. Hierdoor gaat Heitse de winterstop in met een prima vijfde plaats in de rangschikking.

Opstelling Heythuysen 1:
Jasper Bergervoet, Tom Peperkamp, Rick Nelissen, Thijs van Montfort, Ruben Mols (Damien Korsten), Martijn Vrenken, Siem Schreurs, Lenn Frenken, Daan Engelen (Jeroen Vrenken), Maikel Nieskens (Jente Voermans) en Wouter Bergervoet.
Scoreverloop:
1-0 Martijn Vrenken (87e minuut)
Scheidsrechter: E. Blotevogel (Asten)
Toeschouwers: 100
Man of the match: Tom Peperkamp.
Pupil van de week: Fenne Swarts (JO11-2).

Kort wedstrijdverslag:
De opstelling was op twee plaatsen gewijzigd. In de basiself stonden Tom Peperkamp en Daan Engelen ten faveure van de geblesseerde Sjoerd v.d. Heuvel en gepasseerde Jente Voermans. Na de ruime nederlaag van afgelopen week was het zaak om de eerste seizoenshelft goed af te sluiten. Een nadeel was dat het veld de afgelopen week onder handen was genomen, hetgeen betekende een moeilijk bespeelbaar grasmat. Dit was vooral de eerste helft duidelijk te merken aan spel van beide ploegen. De opbouw van achteruit was moeilijk en er waren talrijke foutieve passes aan beide zijden. In een gelijkopgaande eerste helft waren voor beide doelen maar weinig kansen. De grootste mogelijkheid in het eerste bedrijf was voor Daan Engelen. Daan mocht alleen op de Reuverse goalie afstevenen, maar schoot de bal op de keeper. Het bleef bij een brilstand bij de theepauze. In het tweede bedrijf speelde Heitse beter en er waren diverse kansen. Een corner van Lenn Frenken leverde een hachelijk moment op voor het doel en een kopbal van Wouter Bergervoet werd uitstekend door de goalie gepareerd. Ook een paar goede voorzetten van Wouter Bergervoet leverde gevaar op. Als Reuver gevaarlijk voor het Heitser doel verscheen, was andermaal dit seizoen keeper Jasper Bergervoet paraat. Vlak voor tijd viel dan toch de beslissing. Na een fout in de Reuverse defensie gaf Daan Engelen de bal voor op Martijn Vrenken. Het Heitser goudhaantje schoot het leer onberispelijk tegen de touwen, 1-0. Reuver zette nog een keer aan, maar de Heitser defensie gaf geen krimp en de nipte 1-0 zege was een feit. Door deze overwinning gaat Heythuysen de winterstop in op een uitstekend vijfde plaats met maar drie punten achterstand op koploper Panningen. We kunnen zeggen dat Heitse tot nut toe een uitstekend seizoen doormaakt. Nu is het zaak om de accu van de spelers weer op te laden. Op zondag 22 januari wordt de competitie hervat met de thuisderby tegen RKVB.

14e  RKVB 11-1 (5-51)

Heythuysen 2 won uit de derby tegen Haelen 2 met 2-1 dankzij twee treffers van goalgetter Bart Drenth.
Heythuysen 3 heeft eindelijk weer eens drie punten behaald. De degradatiekraker thuis tegen Eindse Boys werd met 5-0 gewonnen door doelpunten van Nick Meerts (5x), Luc Boonen (1x) en Jeroen Driessen (1x). Dankzij deze winst stijgt het derde twee plaatsen en staat tiende. Dank aan het uithelpen van de spelers van de veteranen.
Heythuysen 4 stond thuis tegen RKSVO 6 bij de rust door een fraaie kopgoal van Cas v.d. Loo met 1-0 voor. Echter ging het in de tweede helft toch nog mis en werd er met 3-1 verloren.

JEUGD:
De JO19-1 speelde afgelopen week twee wedstrijden. Dinsdag werd er uit zeer eenvoudig van SVH’39 JO19-1 met 9-0 gewonnen. De doelpuntenmakers waren Jan Daamen (3x), Philippe Wetzels (2x), Peek Habets (2x), Noud Corbeij (1x) en Jonah Joris (1x). Zaterdags speelde de JO19-1 uit met 2-2 tegen Slekker Boys JO19-1 gelijk. Een 2-0 voorsprong werd nog uit handen gegeven. Jan Daamen scoorde tweemaal en miste bij een 2-2 nog een pingel.
De JO17-1 kon thuis tegen Brevendia JO17-1 een helft gelijk trend houden. Na een 1-1 ruststand werd er uiteindelijk met maar liefst 7-1 verloren. Ruben van Rooijen maakte de tussentijdse gelijkmaker.
De JO15-1 speelde afgelopen woensdag thuis tegen SVC2000 JO15-1 met 2-2 gelijk. Voor de Heythuysenaren scoorden Tuur Lemmens (strafschop) en Lars Stakenborg (vrije trap). Zaterdags werd uit tegen koploper Baarlo JO15-1 nipt met 1-0 verloren.
De JO13-1 blijft het uitstekend doen. Thuis werd SV Budel JO13-1 met 4-0 verslagen door drie goals van Givanny Knoops en een treffer van Maarten van Putten. Komende dinsdag speelt de JO13-1 thuis de absolute topper tegen Sportclub Susteren, aanvang 18.30 uur.
De JO13-1 speelde uit een prima wedstrijd tegen ST Roggel/SVVH JO13-1 en leed een nipte 3-2 nederlaag. Matteo van Leeuwen en Vinn Nelissen waren trefzeker.
Het meisjesteam leed een 4-0 uitverlies in Veldhoven tegen RKVVO MO13-1.
De JO11-1 versloeg thuis na een waar spektakelstuk Melderslo JO11-1 met 7-6. De goalscoorders waren Wessel van Rooijen (4x), Pim van Goor (2x) en Ymke Boelens (1x).
De JO11-2 behaalde haar eerste punt in fase 2. Uit werd er met 1-1 tegen SHH JO11-2 remise gespeeld. Hagosa Zeray was succesvol.
De JO8-2 zegevierde uit in de derby tegen SV Leveroy JO8-1 met 7-2 door doelpunten van Sam Lodewijks (4x) en Luuk Lodewijks (3x).
De JO8-1 en JO9-1 speelden met wisselend succes wedstrijdjes voor de winterzaalvoetbalcompetitie.

G-VOETBAl:
Het eerste G-team verloor uit in Brabant met 6-4 van Gemert G1. Sven van Rijt (2x), Bart Peeters (1x) en Marvin Aarts (1x) troffen doel.