Heythuysen 1 heeft de uitmatch tegen EMS 1 met 2-1 gewonnen. Door goals van Phillipe Schonkeren (88e minuut) en Wouter Bergervoet (90e minuut) werd er in slotfase alsnog de winst binnengehaald. Hierdoor stijgt naar de 8e plaats in de rangschikking.

Opstelling Heythuysen 1:
Jasper Bergervoet, Lars van Hinsberg, Philippe Schonkeren, Rick Nelissen (Ruben Mols), Stijn Briels (Sjoerd v.d. Heuvel), Thijs van Montfort, Siem Schreurs, Martijn Vrenken. Daan Engelen (Damien Korsten), Lenn Frenken (Jente Voermans), en Wouter Bergervoet.
Scoreverloop:
1-0 Jordy Scheffer (37e minuut), 1-1 Philippe Schonkeren (88e minuut) en 1-2 Wouter Bergervoet (90e minuut)
Scheidsrechter: Ton Schnitzler (Belfeld).
Toeschouwers: 0.
Man of the match: Philippe Schonkeren.

Kort wedstrijdverslag:
De opstelling van Heythuysen was op een plaats gewijzigd. Rick Nelissen nam plaats in de startelf ten faveure van Damien Korsten. Wederom moest in een troosteloos decor zonder publiek worden gespeeld. Heitse startte voortvarend aan wedstrijd en was in de beginfase de bovenliggende partij zonder tot echte kansen te komen. Gaandeweg de eerste helft werd de thuisclub sterker. EMS beschikt over een gevaarlijk voorhoede. Heitse kwam een aantal keren goed weg. Zo werd een treffer afgekeurd en moest Jasper Bergervoet een paar keer zijn mannetje staan. In de 37e minuut was het dan toch raak. Na niet consequent Heitser verdedigen kwam Jordy Scheffer van EMS helemaal alleen voor goal te staan en trapte de 1-0 tegen de touwen. In de tweede helft moest Heitse nog meer risico’s nemen en dat deed men. Hierdoor was de thuisclub een aantal keren via de counter gevaarlijk, maar scoorde niet. Jasper Bergervoet maakte een cruciale redding nadat een speler in buitenspelpositie alleen voor hem opdook. Lars van Hinsberg was namens Heitse dicht bij een treffer, maar de bal vloog op deklat en een rake kopbal van Rick Nelissen werd wegens buitenspel afgekeurd. Ook een treffer van Philippe Schonkeren werd om dubieuze reden niet goedgekeurd. Heitse bleef in de ommekeer geloven. In de slotfase had de thuisclub de pijp helemaal leeg en daar profiteerde Heythuysen genadeloos van. Vlak voor tijd viel de gelijkmaker. Invaller Sjoerd v.d. Heuvel kopte de bal naar een andere invaller Ruben Mols. De prima voorzet van Ruben Mols werd door captain Philippe Schonkeren binnengekopt. In de blessuretijd sloeg Heitse definitief toe. Na een pass van Philippe Schonkeren kon Wouter Bergervoet alleen op de goalie afgaan en schoot het leer beheerst in het doel. De ontlading bij spelers en begeleiding was enorm. De prima leidende referee liet deze sportieve match nog een paar minuten doorgaan en blies daarna voor de laatste keer. Dankzij een enorme veerkracht werd de winst binnengesleept. We noteren nu 4 op 4 met gewonnen wedstrijden zonder publiek. Heitse stijgt nu naar de 8e plaats. De volgende week staat de thuisderby tegen Roggel op het menu.

Andere uitslagen klasse Heythuysen 1:
FC Maasgouw – Roggel   4-0 (donderdag 25 nov.)

Andere seniorenteams:
Ook Heythuysen 3 maakte een achterstand in slotfase goed. Na een 1-3 achterstand werd er in laatste minuut door Rob Geenen thuis nog de winst tegen SVH’39 4 behaald, 4-3. Nick Meerts scoorde tweemaal en verder was er nog een eigen doelpunt. Hierdoor gaat onze derde richting middenmoot van de ranglijst.
Heythuysen 4 heeft thuis een zwaar verlies geleden. Na 90 minuten stond er een 9-2 nederlaag tegen RKMSV 6 op het scorebord. Sep van Neer en Rim Vrenken waren de goalscoorders.

JEUGD:
De JO17-1 heeft de uitmatch tegen ST Sporting S.T./SVEB JO17-1 met 2-2 remise gespeeld. Diep in de blessuretijd van de tweede helft moest de JO17-1 nog de gelijkmaker incasseren. Er werden teveel kansen gemist. Sil Backus scoorde tweemaal.
De JO15-1 speelde uit met 3-3 remise tegen Sportclub Irene JO15-2. In een gelijkopgaande wedstrijd scoorden Luca Joris (2x) en Ryan Vaessen (1x) voor de Heythuysenaren.
De JO13-1 versloeg thuis eenvoudig de hekkensluiter Baarlo JO13-1 met 10-0. Bij de ranjapauze was de stand al 7-0. Er waren in het eerste helft enkele verwoestende schoten van de JO13-1, welke treffers opleverden, te zien.
De doelpuntenmakers waren Lars Stakenborg (5x), Syl van Goor (2x), Daan Konickx (1x) Jorn van de Ven (1x) en Tuur Lemmens (1x). Hierdoor blijft de JO13-1 de onbetwistbare koploper.
De JO12-1 verloor uit met 6-1 van RKSVO JO12-1. Xander van Pamelen was trefzeker.
Het meisjesteam leed een ietwat geflatteerde 5-0 thuisverlies tegen Horn JO12-1.
De JO11-2 speelde afgelopen week tweemaal. Op maandag werd er thuis met 6-2 van Merefeldia JO11-2 verloren. Ymke Boelens en Joris v.d. Steen troffen doel. De tweede match werd thuis met 3-3 tegen VV HEBES JO11-1 gelijkgespeeld. Fleur Nieskens, Vince Opbroek en Vinn Nelissen waren succesvol.
De JO10-2 leed een 8-7 uitnederlaag tegen Neerkandia JO10-3. Er werd een 5-2 voorsprong nog uit handen gegeven. De treffers kwamen op naam van Wessel van Rooijen (2x), Aiden Hendriks (2x), Vinyo v.d. Broek (2x) en Dinand Bergmans (1x).
De JO9-1 verloor uit na een aantrekkelijke wedstrijd met 8-5 van MMC Weert JO9-3. Daniel Zeray (3x) en Ties Schreurs (2x) scoorden.
De JO8-1 leed een 4-2 uitverlies tegen DFO’20 JO8-1. Bij de rust was de stand nog 2-2 dankzij twee doelpunten van Sten Reuvers. In de tweede helft was bij Heitse de pijp leeg en werd alsnog verloren.

G-VOETBAL
Het eerste G-team speelde thuis met 0-0 tegen RKHSV G1 gelijk. Toch was dit geen saaie wedstrijd. Er waren genoeg kansen over en weer. De grootste kans was voor Heitse toen Bart Peeters de lat raakte.
Het derde G-team speelde andermaal een knotsgekke match. Uit werd tegen MVC’19 G1 met 15-8 verloren. De scoorders waren Joeri Barikjan (4x), Stijn Devos (1x) en Mohamed Ourrana (1x). Verder waren er nog twee own goals .