Heythuysen 1 heeft de eerste competitiewedstrijd van kalenderjaar 2022 uit tegen DESM 1 nipt met 2-1 verloren.
Hierdoor zakt Heitse een plaats in de rangschikking. Men staat nu negende.

Opstelling Heythuysen 1:
Jasper Bergervoet, Damien Korsten (Loek Habets), Lars van Hinsberg, Philippe Schonkeren, Ruben Mols, Thijs van Montfort (Joey Kluskens), Siem Schreurs, Martijn Vrenken, Jente Voermans (Maikel Nieskens), Wouter Bergervoet en Lenn Frenken (Bart Drenth).
Scoreverloop:
1-0 Ruben v.d. Heuvel (31e minuut), 1-1 Martijn Vrenken (62e minuut) en 2-1 Bobby Zuidwijk (63e minuut)
Scheidsrechter: Smits (Liessel).
Toeschouwers: 50.
Man of the match: Martijn Vrenken.

Kort wedstrijdverslag:
Eindelijk na drie maanden weer een competitiewedstrijd voor ons standaardteam uit tegen DESM. Een weerzien met onze oud coach Paul v.d. Moosdijk. Beide teams waren volop aan de warming up bezig toen het bericht kwam dat de scheids verlaat was. Zo begon de match niet om 20.00 uur maar pas om 20.45 uur (bijna een Champions League waardige tijd). Bij Heitse was Sjoerd .v.d. Heuvel op vakantie en stonden Rick Nelissen, Daan Engelen en Stijn Briels op de blessurelijst. Op het kunstgrasveld zagen de toeschouwers een gelijkopgaande eerste helft, waarin Heitse in de beginfase de betere mogelijkheden had. De grootste kans in de eerste helft aan Heitser zijde had Wouter Bergervoet maar zijn schot werd door de goalie gepareerd. Na een paar pittige hagelbuien kwam de thuisclub na een half uur spelen uit een corner door Ruben v.d. Heuvel op voorsprong. Verder redde keeper Jasper Bergervoet een keer prima. In het tweede bedrijf moest Heitse uit een ander vaatje tappen. Na een ruim een uur spelen viel de gelijkmaker na de beste aanval van de Heythuysenaren van de wedstrijd. Na een prima steekpass van Wouter Bergervoet trapte Martijn Vrenken de gelijkmaker tegen de touwen. Lang kon men hier niet van genieten. De eerstvolgende aanval van de thuisclub werd niet goed door Heitse verdedigd waarna Bobby Zuidwijk de thuisclub andermaal op voorsprong zette. Heitse was weer op achtervolgen aangewezen. Heythuysen had wel een overwicht, maar het bleek moeilijk om echte kansen te creëren. Het kunstgrasveld zat ook niet mee want elke bal schoot door. Er kwamen bij Heitse nog een heel reeks invallers ten tonele maar helaas konden ook zij het verschil niet maken. Ruim na 22.30 uur floot de referee voor de laatste keer. Het bleef bij een 2-1 nederlaag waar een gelijkspel de verhoudingen beter weer hadden gegeven. Nu eerst carnaval vieren en hopen dat we volgende week donderdag na afloop van de thuisderby tegen Roggel wel de polonaise kunnen lopen.