Heythuysen 1 heeft zich prima hersteld van de eerste nederlaag van afgelopen week. In Tegelen werd TSC’04 1 met 4-1 verslagen mede dankzij drie treffers in het laatste kwartier. Hierdoor stijgt Heitse naar de 2e plaats op de ranglijst.

Opstelling Heythuysen 1:
Jasper Bergervoet, Tom Peperkamp (Daan Engelen), Rick Nelissen, Thijs van Montfort, Sjoerd v.d. Heuvel (Damien Korsten), Ruben Mols, Martijn Vrenken, Siem Schreurs, Lenn Frenken, Jente Voermans (Maikel Nieskens) en Wouter Bergervoet.
Scoreverloop:
0-1 Lenn Frenken (19e minuut), 1-1 Alexander Olczak (21e minuut), 1-2 Wouter Bergervoet (75e minuut), 1-3 Daan Engelen (77e minuut) en Lenn Frenken (90e minuut).
Scheidsrechter: Twan Keijsers (Velden)
Toeschouwers: 30
Man of the match: Lenn Frenken

Kort wedstrijdverslag:
De opstelling was na het eerste verlies van de vorige week op een drietal plaatsen gewijzigd. In de basiself stonden Tom Peperkamp, Sjoerd v.d. Heuvel en Jente Voermans ten faveure van de gepasseerden Damien Korsten, Daan Engelen en Maikel Nieskens. Tegenstander TSC’04 bestaat louter uit Poolse spelers. Ook was de wedstrijd live te zien op youtube. Daardoor waar er mogelijk maar zo weinig toeschouwers en nauwelijks ambiance. Heitse moest de draad weer oppakken naar verloren wedstrijd van de vorige week. In de beginfase had de thuisclub een licht veldoverwicht hetgeen enkele corners opleverde. Al snel nam Heitse het initiatief over en kwam naar een kleine 20 minuten op voorsprong. Een trap van Ruben Mols werd door goalie losgelaten, waarna Lenn Frenken de rebound tegen de touwen kon trappen, 0-1. Lang mocht Heitse niet van de voorsprong genieten, want nog twee minuten later lag de gelijkmaker in het netje. Na een inschattingsfout in de defensie kon TSC’04 scoren, 1-1. Heitse bleef de betere ploeg maar moest steeds op letten voor de tegenstoten van de thuisclub. Het bleef bij een 1-1 ruststand. Tijdens de rust werden er twee wissels door coach Jurgen Geurts doorgevoerd. Maikel Nieskens en Daan Engelen kwamen binnen de lijnen. Het spelbeeld bleef onveranderd. Er lag zeer veel ruimte in de aanval welke te weinig werd benut. Er waren een aantal kopballen van Martijn Vrenken, maar het leverde geen doelpunt op. Een kwartier voor tijd kwam Heitse wederom op voorsprong door een prima schot van Wouter Bergervoet van de zijkant, 1-2. Twee minuten later was de match definitief beslist. Dit doelpunt kwam op conto van de goalie van de thuisclub. Overigens stond er in de tweede helft een andere keeper in het doel. Deze keeper liet bal los, waarna Daan Engelen het leer binnenschoot, 1-3. De thuisclub probeerde nog de bakens te verzetten, maar de Heitser verdediging gaf geen krimp. In de laatste minuut scoorde Lenn Frenken met het hoofd na een prima voorzet uit een corner van Daan Engelen zijn tweede treffer, 1-4. Zo was de derde uitzege in even veel uitwedstrijden een feit. Het was een zakelijk overwinning in een sportieve match. Door de resultaten van de andere wedstrijden stijgt Heitse naar de tweede plaats in de rangschikking. De volgende week speelt Heythuysen thuis tegen VV Kessel.

14e  RKVB 6-1 (4-30)

Heythuysen 2 heeft de uitwedstrijd tegen Reuver 2 eenvoudig en dikverdiend met 4-0 gewonnen. De treffers kwamen op naam van Luuk Deckers (2x), Bart Drenth (1x) en Loek Habets (1x). Zo herstelde ook het second van de eerste thuisverlies van afgelopen zondag.
Heythuysen 3 verloor uit de derby tegen RKVB 2. Geert Dings en Guus van Dalen deden het net van de tegenstander trillen.
De veteranen speelden uit met 2-2 gelijk tegen Sportclub Leeuwen 35+1. Al vrij snel keek men tegen een 2-0 achterstand aan. In de tweede helft scoorden Luc Boonen en Mike Reijnders zodat het bij een billijke gelijkspel bleef.
De dames 18+ speelden afgelopen vrijdag een viertal wedstrijden in Beesel. De vier wedstrijden gingen allen verloren. Tegen Leveroy 18+ kwamen de dames nipt tekort. Er werd met 1-0 verloren.

JEUGD:
De JO19-1 won de eerste wedstrijd van fase 2 zeer overtuigend thuis met 5-0 van FC Roerdalen JO19-1 en nam daardoor revanche voor de eerder geleden nederlaag in fase 1. Voor het prima combinerend Heitse scoorden Kjelle Zegveld (2x), Jan Daamen (1x), Jonah Joris (1x) en Sil Backus (1x).
Ook de JO17-1 nam “revenge” voor het pas geleden verlies tegen SHH JO17-1 door thuis met 2-1 te winnen. Ruben van Rooijen trof tweemaal doel.
De JO15-1 verloor thuis met 3-1 van MVC’19 JO15-1. Ondanks de prima inzet waren de gasten net iets te sterk. Lars Stakenborg was succesvol.
De JO13-1 versloeg thuis knap MMC Weert JO13-1 met 5-1. Na een 1-1 ruststand werd in het tweede bedrijf het verschil gemaakt. De goalscoorders waren Daan Vullers (2x), Willem Verlinden (2x) en Givanni Knoops (1x).
De JO13-2 startte puik aan fase 2 door uit met 7-1 MVC’19 Jo13-3 te verslaan. Nadat in fase 1 alle wedstrijden verloren gingen, is de eerste zege van het seizoen een feit. Matteo van Leeuwen (3x), Vinn Nelissen (3x) en Jesse Timmermans (1x) waren trefzeker.
Het meisjesteam won haar eerste match in de hoofdklasse thuis fraai met 4-2 van Nivo Sparta MO13-1. Voor het prima spelend MO13-1 maakten Lois Schmitz, Miena Coenen, Yaelle Schmitz en Isis Peeters de doelpunten.
De JO11-2 leed een zeer ruime 16-1 uitnederlaag tegen SJO PEC’20 JO11-2. Vinyo v.d. Broek redde de spreekwoordelijk eer.
De JO10-1 zegevierde uit knap met 4-3 over Walburgia JO10-1 door treffers van Ties Schreurs (2x), Fabienne Niessen (1x) en Fem Ceelen (1x).
De JO9-1 speelde thuis een puike match tegen VV HEBES JO9-2 en verloor uiteindelijk toch met 5-3. Pim Gerits (2x) en de nieuwe aanwinst Tuur Meewis (1x) troffen doel.
De JO8-1 blijft ook in fase 2 gewoon zegevieren, nu thuis met 13-3 van Wittenhorst JO8-4. “Grote man” was Sten Reuvers met liefst 10 goals. De andere doelpunten kwamen op naam van Jan Glabik (2x) en Devin Timmermans (1x).
De JO8-1 won uit de derby tegen Haelen JO8-1 na een zeer aantrekkelijk wedstrijd met 6-5. De doelpuntenmakers waren Luuk Lodewijks (3x), Sam Lodewijks (2x) en Thijs Heijmans (1x).
De mini’s speelden wedstrijdjes in Beegden op de velden van VV HEBES. De twee aangetreden teams speelden wederom de sterren van de hemel.

G-VOETBAl:
Het tweede G-team leed na een zeer spectaculair en doelpuntrijke wedstrijd een 12-6 uitverlies tegen FC Oda G3.
Het derde G-team verloor thuis met 7-2 van FC Oda G4. Stephan de Jong en Stijn Devos scoorden.