Heythuysen 1 heeft de thuiswedstrijd tegen hekkensluiter Bieslo 1 met 4-1 verloren. In de eerste helft leek er nog geen vuiltje aan de lucht. Dankzij een goal van Wouter Bergervoet stond men met 1-0. In het tweede bedrijf ging het echter finaal mis en werd er een ruime nederlaag geleden. Heitse blijft op de achtste plaats in de ranglijst staan en heeft zich definitief gehandhaafd.

Opstelling Heythuysen 1:
Coen Beijnsberger, Ruben Mols (Jente Voermans), Tom Peperkamp, Thijs van Montfort, Stijn Briels (Damien Korsten), Siem Schreurs, Martijn Vrenken, Rick Nelissen, Maikel Nieskens, Wouter Bergervoet (Sjoerd v.d. Heuvel) en Lenn Frenken (Daan Engelen).
Scoreverloop:
1-0 Wouter Bergervoet (20e minuut), 1-1 Jasper Ebus (49e minuut), 1-2 Hans Reijnders (61e minuut), 1-3 Hans Reijnders (70e minuut) en 1-4 Bas de Vlieger (80e minuut).
Scheidsrechter: Henk Lebens (Grevenbicht).
Toeschouwers: 50.
Man of the match: Maikel Nieskens.
Speler van de week: Sven Geerards (JO9-1).

Kort wedstrijdverslag:
De opstelling was op een tweetal plaatsen gewijzigd. In de basis stonden twee spelers van het second. In het doel nam Coen Beijnsberger plaats i.p.v. Jasper Bergervoet en Tom Peperkamp stond ten faveure van de geblesseerde Lars van Hinsberg in de startelf. In de beginfase was er weinig te genieten voor het publiek. Alleen een vrije trap van Bieslo belandde op de buitenkant van de paal en er waren enkele prima individuele acties van Maikel Nieskens te genieten. Na 20 minuten kwam Heitse op voorsprong. Na een goede voorzet van Maikel Nieskens nam Wouter Bergervoet de bal met de borst aan en schoot daarna het leer tegen de touwen. Dezelfde Wouter Bergervoet had in de eerste helft nog twee prima kansen, maar deze werden niet benut. Verder trapte Rick Nelissen na een vlot lopende aanval de bal naast het doel. Het bleef bij een verdiende 1-0 voorsprong voor Heitse bij de rust. Eigenlijk kunnen we over de tweede helft heel erg kort zijn. Het was van Heitser zijde een wanvertoning. De veruit slechtste helft van het seizoen. De goals werden kinderlijk eenvoudig weggegeven en het aanvallend kon Heitse geen enkele kans creeren. Ook de wissels brachten geen soelaas. De hekkensluiter scoorden viermaal en zodoende werd er met 4-1 verloren. Ondanks dat er in de laatste vijf wedstrijden slecht een punt werd behaald, blijft Heitse op de achtste plaats in de ranglijst staan. Het enigste positieve van vandaag is dat Heythuysen zich definitief heeft gehandhaafd in de vierde klasse. De volgende week speelt men de laatste uitwedstrijd van het seizoen tegen de nummer enerlaatst FC Roerdalen. Hopelijk kunnen we dan weer eens drie punten halen.

14. Bieslo 25-17 (24-72)

Heythuysen 3 heeft thuis voor een waar huzarenstuk gezorgd. Na 12 minuten stond men al met 3-1 achter, hetgeen ook de ruststand was. Na de theepauze zagen de toeschouwers een herboren Heitse. Onder aanvoering van de gouden wissel en jeugdspeler Jan Daamen werd de achterstand in een 6-4 overwinning omgebogen. Nick Meerts en Sjoerd Evers scoorden beiden driemaal.
Heythuysen 4 verloor thuis zeer ruim met 6-0 van DESM 5.
De veteranen speelden afgelopen donderdag thuis tegen DFO’20 35+1 en leden een 2-1 nederlaag. Nick Meerts was trefzeker en had de gelijkmaker op de voet. Echter hij miste een pingel.

JEUGD:
De JO19-1 verloor uit de laatste competitiewedstrijd met 3-1 van Swalmen JO19-1. De JO17-1 speler Jan Daamen was succesvol.
De JO13-1 is door een eenvoudige 5-0 thuiszege tegen Reuver JO13-1 kampioen van de fase 4 geworden. Al in eerste minuut maakte Els Neuteboom de 1-0. Vlak voor de rust verdubbelde Lars Stakenborg de score. In de beginfase van de tweede helft maakte captain Wout Kurstjens aan alle onzekerheden een eind door de 3-0 te scoren. In de slotfase maakte Lars Stakenborg zijn tweede treffer en trapte Syl van Goor een corner direct in het doel zodat de 5-0 op het scorebord kwam te staan.
De JO12-1 speelde uit tegen de koploper FC Roerdalen JO12-1 dikverdiend met 1-1 gelijk door een goal van Willem Verlinden. Door dit resultaat werd niet FC Roerdalen JO12-1 maar Brevendia JO12-1 kampioen. Maar nog belangrijker is dat onze JO12-1 op een mooie derde plaats eindigde.
Het meisjesteam versloeg thuis verdiend MBC’13 JO12-1 met 5-2. Isis Peeters (2x) en Yaelle Schmitz (2x) troffen doel en er was een eigen doelpunt.
De JO11-1 heeft thuis dankzij een 4-1 overwinning op Wittenhorst JO11-2 het kampioenschap in fase 4 behaald. De JO11-1 stond bij de ranjapauze al met 3-1 voor. In de tweede helft werd de eindstand op 4-1 bepaald.
Deef Schreurs scoorde driemaal en er was een own goal.
De JO11-2 zegevierde uit met 4-1 over DFO’20 JO11-2 door treffers van Pim van Goor (2x), Vince Opbroek (1x) en Stan Putjens (1x).
De JO10-1 speelde uit met 3-3 remise tegen ST Altweerterheide/Crescentia JO10-1. Vinyo v.d. Broek (2x) en Aiden Hendriks (1x) deden het net van de tegenstander trillen.
De JO9-1 leed een 8-5 uitnederlaag in de derby tegen Haelen JO9-1. Ties Schreurs (3x) en Daniel Zeray (2x) waren de goalscoorders.
De JO8-1 verloor thuis ondanks prima tegenspel met 6-4 van Sportclub Leeuwen JO8-1.

G-VOETBAL:
Het eerste G-team versloeg thuis RKHSV G1 eenvoudig met 7-1. De doelpuntenmakers waren Marvin Aarts (4x), Bart Peeters (2x) en jeugdspeler Jordy Matheij (1x).