Heythuysen 1 heeft de thuisderby tegen Roggel 1 met 1-1 gelijkgespeeld. Captain Philippe Schonkeren scoorde in de slotfase de gelijkmaker. Heitse stijgt een plaats in de rangschikking en staat nu achtste.

Opstelling Heythuysen 1:
Jasper Bergervoet, Damien Korsten (Rick Nelissen), Lars van Hinsberg, Philippe Schonkeren, Ruben Mols, Thijs van Montfort, Siem Schreurs, Martijn Vrenken, Jente Voermans (Sjoerd v.d. Heuvel), Wouter Bergervoet en Lenn Frenken (Maikel Nieskens).
Scoreverloop:
0-1 Jules Franken (55e minuut) en 1-1 Philippe Schonkeren (86e minuut).
Scheidsrechter: Berben.
Toeschouwers: 75.
Man of the match: Philippe Schonkeren.

Kort wedstrijdverslag:
Eindelijk na ruim drie maanden weer een thuismatch voor ons standaardteam en nog wel de derby tegen Roggel. Jammer dat deze wedstrijd op een doordeweekse dag moest worden gespeeld hetgeen veel toeschouwers scheelt. Op een moeilijke en hobbelig veld speelde de gasten met een tomeloze inzet. De Heythuysenaren speelden zeker niet hun beste eerste helft. De beste kansen in het eerste bedrijf waren voor de gasten, maar er voor theepauze werd er niet gescoord. Vrij snel in de tweede helft kwam Roggel op een voorsprong. Jules Franken trapte na een goed aangesneden corner het leer tegen de touwen. Heitse moest nu de bakens verzetten. Er werd tweemaal gewisseld waardoor een brok ervaring in het veld kwam. Sjoerd v.d. Heuvel voor het aanspeelpunt in de aanval en Rick Nelissen die voor de aanvoer naar de voorwaartsen moest zorgen. Wouter Bergervoet had na een goede individuele actie de gelijkmaker op de voet. Vijf minuten voor tijd viel dan toch de gelijkmaker. De Roggelse goalie kon een vrije trap van Sjoerd v.d. Heuvel de bal niet vasthouden waarna Philippe Schonkeren er als de kippen bij was om de gelijkmaker binnen te schieten. Niet veel later kopte andermaal Philippe Schonkeren de bal prima binnen, maar een geweldige reflex van keeper weerhield de winning goal voor Heythuysen. Het bleef bij een terechte puntendeling waardoor Heythuysen een plaats in de ranglijst klimt (8e). Komende zondag speelt Heitse alweer een thuisderby. Nu komt fusieclub DFO’20 op bezoek.