Heythuysen 1 heeft thuis tegen de ongeslagen koploper Laar 1 kansloos met 6-1 verloren. Heitse zakt wederom een plaats in ranglijst en staat nu tiende.

Opstelling Heythuysen 1:
Jasper Bergervoet, Damien Korsten (Stijn Briels), Lars van Hinsberg, Philippe Schonkeren, Ruben Mols, Rick Nelissen (Sil Backus), Siem Schreurs, Martijn Vrenken, Maikel Nieskens, Jente Voermans (Sjoerd v.d. Heuvel) en Lenn Frenken.
Scoreverloop:
0-1 Semih Ataly (5e minuut), 0-2 Semih Ataly (15e minuut), 0-3 Jurre Neijnens (46e minuut), 1-3 Philippe Schonkeren (50e minuut), 1-4 Jurre Neijnens (51e minuut), 1-5 Folkert van Gansewinkel (56e minuut) en 1-6 Stijn Jacobs (58e minuut).
Scheidsrechter: Heijnen (Meijel).
Toeschouwers: 100.
Man of the match: Siem Scheurs.
Speler van de week: Mick van Beek (JO11-1).

Kort wedstrijdverslag:
De basis was op twee plaatsen gewijzigd. Voor de geblesseerde Thijs van Montfort en niet geheel fitte Sjoerd .v.d. Heuvel stonden Damien Korsten en Maikel Nieskens in de startopstelling. Ons standaardteam moest aantreden tegen Laar welke nog alle wedstrijden dit seizoen had gewonnen en maar liefst al 63 keer had gescoord. Vanaf het eerste fluitsignaal van de referee waren de gasten heer en meester op veld. Het veld- en positiespel was van minimaal 3e  klasse niveau. Al snel kwamen de gasten op voorsprong na een prima actie aan de linkerkant, waarna de voorzet binnen werd getikt. Binnen het kwartier viel ook de tweede treffer wederom door Semih Ataly. Heitse kon hier weinig tegenover zetten. Men hanteerde veel te veel de lange bal. Laar kreeg in het eerste bedrijf nog een aantal kansen, maar goalie Jasper Bergervoet hoefde niet meer te vissen. In de eerste minuut van het tweede bedrijf werd de 0-3 gescoord na weer een flitsende aanval aan de linkerkant. Jurre Neijnens gaf het laatste zetje. In de 50e minuut mocht Heythuysen een hoekschop nemen. Jente Voermans trapte het leer prima voor het doel zodat captain Philippe Schonkeren de bal binnen kopte. Lang kon Heitse hiervoor niet genieten, want een minuut scoorde Jurre Neijnens andermaal. Niet veel later maakte Folkert van Gansewinkel de 1-5 en trapte Stijn Jacobs uit een vrije trap de 1-6 tegen de touwen. Een monsterscore leek aanstaande, maar Heitse bleef de nodige strijd in de wedstrijd gooien zodat meer treffers van de Weertenaren kon worden vermeden. Het bleef bij ruime 6-1 nederlaag. Hierdoor staat Heitse op de tiende plaats in de rangschikking. De volgende speelt men uit de derby tegen Horn 1, welke evenveel als Heythuysen heeft.

14. Bieslo 15-8 (15-51)

Heythuysen 2 heeft de eerste thuisnederlaag van het seizoen geleden. Tegen FC Maasgouw 2 werd er in de slotfase met 1-0 verloren. Een gelijkspel had de verhoudingen beter weergegeven. Hierdoor moet het second de koppositie aan Linne 2 afstaan.
Heythuysen 3 speelde andermaal gelijk, maar nu met een portie doelpunten. Na 90 minuten stond er uit tegen MBC’13 een 3-3 eindstand op het scorebord. Nick Meerts, Sjoerd Evers en Thomas Graef scoorden.
Heythuysen 4 verloor uit kansloos met 4-0 van de nummer twee RKMSV 6
De veteranen speelden thuis met 1-1 tegen laagvlieger Boekoel 35+1 gelijk. Na een 1-0 achterstand scoorde Mike Reijnders vlak voor tijd de gelijkmaker. Lange tijd speelde Heitse met 10 man. Niet omdat er een speler uit veld was gestuurd, maar doordat er vier geblesseerden uitvielen. Leider Edward Colbers moest zelfs in de gehele tweede helft keepen.

JEUGD:
De JO19-1 leed een 2-1 thuisverlies tegen het nog puntloze Reuver JO19-1. Thomas Graef maakte de tussentijdse gelijkmaker.
De JO17-1 verloor voor de eerste keer in de voorjaarsreeks. De thuismatch tegen HBC’09 JO17-1 ging met 4-1 verloren. Tuur Verkoulen scoorde na een prima voorzet van Jan Daamen. Al met al een verdiende nederlaag.
De JO13-1 versloeg uit ST GFC’33/SV Lottum JO13-1 eenvoudig met 4-0 door treffers van Lars Stakenborg (2x), Daan Konickx (1x) en Syl van Goor (1x).
De JO12-1 boekte uit na prima veldspel een overtuigende 3-0 overwinning op RKSVO JO12-1. “Grote man” was Willem Verlinden met drie doelpunten.
Het meisjesteam zegevierde thuis simpel met 5-1 over Horn MO12-1. De goalscoorders waren Isis Peeters (2x), Miena Coenen (1x), Lois Schmitz (1x) en Quinty Verhoeven (1x).
De JO11-1 blijft het in de 1e klasse prima doen. Ook de derde wedstrijd werd in winst omgezet. Uit werd VCH JO11-1 met 4-0 verslagen door goals van Givanny Knoops (2x), Deef Schreurs (1x) en Liam Coolen (1x).
De JO11-2 speelden thuis de topper tegen RKSVO JO11-1. Beide teams hadden hun eerste twee matches gewonnen. Na een 1-0 voorsprong door een treffer van Vince Opbroek werd er toch nog met 2-1 verloren.
De JO10-1 leed een nipte 5-4 thuisnederlaag tegen MMC Weert JO10-1. Vinyo v.d. Broek (2x), Mex Gijsen (1x) en Pim van Goor waren trefzeker.
De JO9-1 verloor thuis na een aantrekkelijke wedstrijd met 6-5 van RKVB JO9-2. Daniel Zeray (3x) en Ties Schreurs (2x) troffen doel.
De JO8-1 versloeg uit SHH JO8-4 met 4-2 door doelpunten van Sten Reuvers (2x), Raf Ceelen (1x) en Teun Beckers (1x).

G-VOETBAL:
Het eerste G-team won uit in Maastricht met 3-0 van RKHSV G1. Marvin Aarts (2x) en Bart Peeters (1x) deden het net van de tegenstander trillen.
Het tweede G-team behaalde een fraaie 4-3 thuiszege tegen RKMSV G1. Koen de Holder (2x) en Nick van Rijt (1x) waren succesvol. Verder was er nog een own goal.
Het derde G-team verloor thuis na wederom een doelpuntrijke wedstrijd met 17-6 van Sportclub’25 G1. De doelpuntenmakers waren Stef Kist (2x), Wilma de Bijl (2x), Joeri Barikjan (1x) en Stephan de Jong (1x).