Heythuysen 1 heeft de laatste match van kalenderjaar 2023 in winst omgezet. Thuis werd de derby tegen Roggel 1 met 1-0 gewonnen. De winnende treffer kwam op naam van Daan Engelen. Daan scoorde al na 4 minuten na een prima voorzet van Martijn Vrenken. Heitse gaat met een prima gevoel de winterstop in. Door deze overwinning staat Heitse halverwege de competitie op een mooie vierde plaats.

Opstelling Heythuysen 1:
Jasper Bergervoet, Tom Peperkamp, Idse Prumpeler, Lars van Hinsberg, Max Menting, Rick Vrenken (Jan Daamen/Jente Voermans), Thijs van Montfort, Siem Schreurs, Lenn Frenken, Martijn Vrenken en Daan Engelen (Philippe Wetzels).
Scoreverloop
1-0 Daan Engelen (4e minuut).
Scheidsrechter: W. van Oorschot (Wanssum).
Toeschouwers: 200.
Man of the match: Max Menting
speler van de week: Jax Konickx (JO8-1)
Wedstrijdbalsponsor: Café ’t Sinterkläöske

Kort wedstrijdverslag:
De opstelling was op een tweetal plaatsen gewijzigd. In de basiself stonden Max Menting en Daan Engelen ten faveure van Damien Korsten (geblesseerd) en Jan Daamen (gepasseerd). Vandaag stond de derby der derby’s van Leudal op het programma. Voor Heythuysen was het zaak om eindelijk weer eens een zege te behalen. De laatste overwinning dateert alweer van 15 oktober. Heitse kende een bliksemstart. Al na 4 minuten lag het leer in het netje. Na een strakke voorzet van Martijn Frenken schoot Daan Engelen de bal onberispelijk tegen de touwen. Eindelijk scoort Heitse weer eens in de eerste helft. De laatste acht wedstrijden gebeurde dat niet. Roggel moest nu komen en had derhalve ook meer balbezit. Echter leidde dit niet tot grote kansen voor het Heitser doel. Andermaal blijkt dat de Heythuysenaren dit seizoen over een ijzersterke verdediging beschikken. Aan de overkant was Heitse een aantal malen dreigend, maar de tweede treffer viel niet. In de tweede helft zagen het  opkomende publiek eenzelfde beeld. De Roggelnaren hadden wederom meer de bal. Tot de zestienmeter werd er nog aardig gecombineerd, maar daarna liep het telkens spaak. Goalie Jasper  Bergervoet hoefde geen enkele keer echt in actie te komen. Aanvallend was dit ook niet de beste wedstrijd van Heitse. In de slotfase kreeg invaller Jan Daamen nog een uitgelezen kans. Alleen voor de keeper schoot hij het leer tegen de goalie op. Heitse bleef prima overeind en behaalde eindelijk na 6 niet gewonnen matches weer eens drie punten en nog wel in een derby. Een prima afsluiting van kalenderjaar 2023. Halverwege de competitie staat men op een mooie 4e plaats met nog uitzicht op de nacompetitie. De komende weken worden de accu’s van de spelers weer opgeladen. Pas op 4 februari wordt de volgende competitiewedstrijd gespeeld, thuis tegen Oranje Blauw’15.

Overige uitslagen klasse Heythuysen 1:
Swalmen – Reuver   1-3 (donderdag 7 december)

JEUGD:
De JO17-1 versloeg thuis op een kletsnat veld Sportclub Susteren JO17-2 met 7-1. De doelpuntenmakers waren Mats Corbeij (3x), Laurens van Putten (1x), Alex Lotsch (1x), Tuur Verkoulen (1x) en Niels Kurstjens (1x).
De JO15-1 heeft ook de vijfde match in fase 2 winnend afgesloten. In Herten werd SHH JO15-1 met 2-0 verslagen. Noah Coolen (strafschop) en Lars Stakenborg waren trefzeker. Hierdoor blijft de JO15-1 de ongeslagen koploper. Theoretisch heeft Heitse nog een punt nodig om definitief eerste in fase 2 te worden. Komende zaterdag speelt de JO15-1 de uitwedstrijd tegen DFO’20 JO15-1, aanvang 12.00 uur.
De MO15-1 verloor thuis nipt met 3-2 van ST MDOC MO15-1. Na een 0-0 ruststand werd er in de tweede helft 5 maal gescoord. Miena Coenen en Senayt Zeray scoorden voor de Heythuysenaren.
De JO14-1 zegevierde uit met 3-2 over Swalmen JO14-2. Na een 2-0 achterstand werd de winst alsnog gepakt. Sem Somers, Willem Verlinden en Maarten van Putten waren trefzeker.
De JO13-1 leed een ongelukkige 2-1 uitverlies tegen Sportclub Irene JO13-1. Vince Opbroek zette de JO13-1 op voorsprong, maar de thuisclub won alsnog. Een gelijkspel had de verhouding beter weergegeven.
De JO13-2 verloor thuis ruim met 6-0 van koploper Sittard JO13-1. Toch speelde JO13-2 een prima wedstrijd.
De JO11-1 leed een 3-0 uitnederlaag tegen het hoog geklasseerde DFO’20 JO11-1.
De JO10-1 blijft maar winnen. Nu werd uit Sportclub Leeuwen JO10-2 met 8-3 verslagen. De goalscoorders waren Joris van Pamelen (3x), Tuur Meewis (2x), Lenn Jacobs (2x) en Dani Overmans (1x).
De JO9-2 speelde thuis knap met 3-3 tegen Reuver JO9-1 gelijk. Voor het goed spelende JO9-1 scoorden Luuk Lodewijks, Cas Tummers en Spyridon Sirinidis (1x).
De JO8-1 won thuis eenvoudig met 9-4 van FC Cranendonck JO8-1. Joost Niessen (4x), Angesom Zeray (2x), Sef Theunissen (1x), Lux v.d. Heuvel (1x) en Dean Reijnders (1x) troffen doel.