Handleiding Voetbal.nl app

De Voetbal.nl app vervult een centrale rol bij onze club- en teamcommunicatie. Wil je tijdens het seizoen op de hoogte blijven van alle club- en teaminformatie? Installeer dan de Voetbal.nl app. Om de app te gebruiken dien je een account aan te maken. Hiervoor wordt gevraagd naar een emailadres.

 • Gebruik het emailadres waarmee je bij S.V. Heythuysen bent ingeschreven!

Naast alle relevante club- en teaminformatie (programma, uitslagen, etc.) is het ook mogelijk om je via dezelfde app in te schrijven voor activiteiten die vallen onder het Vrijwilligersbeleid (S.V. Heitse Clubwerk). In deze handleiding leggen we het gebruik van de voetbal.nl app uit voor wat betreft het vervullen van vrijwilligerstaken.

Installeren / inloggen Voetbal.nl app

De voetbal.nl app kun je downloaden via de Google Play Store (Android) óf de App Store (Apple). Klik op één van onderstaande logo’s (of links) om de app te downloaden / installeren.

 • Download de Voetbal.nl app voor iOS in de Appstore

 • Download de Voetbal.nl app voor Android in de Playstore

Als je de voetbal.nl app gaat installeren zal er gevraagd worden om je te registreren of in te loggen. De volgende situaties kunnen zich voordoen:

 1. Je hebt al een account van Voetbal.nl. Je kunt inloggen met je bestaande account. Bij het inloggen wordt er wel gevraagd om het emailadres opnieuw te koppelen. Zorg dus dat je het emailadres gebruikt waarmee je bij S.V. Heythuysen in de ledenadministratie bekend bent.
 2. Je hebt nog geen account. Via registreren kun je een nieuw account aanmaken. Zorg er wederom voor dat je een emailadres gebruikt waarmee je bij S.V. Heythuysen bekend bent.
 3. Je hebt een bestaand account bij Voetbal.nl waarvan je de inloggegevens niet meer weet en daarmee het aanmaken van een nieuw account belemmert. Neem even contact op met de ledenadministratie van S.V. Heythuysen via ledenadministratie@svheythuysen.nl
 4. Je hebt al een account aangemaakt via de wedstrijdzaken app (indien je bijvoorbeeld ook leider bent). Je kunt dit account gewoon gebruiken om in te loggen in de Voetbal.nl app. De koppeling is reeds gelegd.

Meerdere kinderen bij S.V. Heythuysen?

Heb je meerdere kinderen bij S.V. Heythuysen en is je emailadres gekoppeld aan meerdere leden van S.V. Heythuysen? Geen probleem! Bij het inloggen in de app wordt er gevraagd voor welk kind je wilt inloggen. Op deze manier krijg je alle relevante teaminformatie voor dit kind te zien. Switchen naar een ander kind kan door in het menu te kiezen voor “wisselen van persoon”.

Bekijk ook onderstaande video voor meer informatie over privacy en koppeling met S.V. Heythuysen via de Voetbal.nl app.

For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded. For more details, please see our Privacy Policy.
Ik Accepteer
 • Het verzoek is om de zichtbaarheid (Instellingen – Mijn persoonsgegevens) op ‘Normaal’ (zichtbaarheid naam + foto) te zetten. Dit is daarentegen niet verplicht.

Gebruik Voetbal.nl app voor S.V. Heitse Clubwerk

Na het openen van de voetbal.nl app kun je linksboven op het hoofdmenu klikken. Vervolgens klik je op ‘Vrijwilligerstaken’.

Je komt dan in je ‘persoonlijke instellingen’ terecht van de vrijwilligersmodule waarin je drie zaken kunt zien:

1. Status:
Onder ‘Status’ kun je zien hoeveel punten je moet behalen om te voldoen aan de Clubwerk-uren. Structureel vrijwilligers zullen hier ‘vrijgesteld’ zien. Zij zijn dus in principe vrijgesteld van vrijwilligerstaken. Desondanks kunnen ze zich wel nog gewoon inschrijven voor activiteiten.

2. Mijn beschikbaarheid
Onder ‘Mijn beschikbaarheid’ kun je aangeven op welke momenten je beschikbaar bent. Alleen taken die binnen deze momenten vallen worden dan getoond (en kun je je voor inschrijven).

 • Het advies is om deze ‘ruim’ in te stellen (alle dagen van 08:00 – 23:00 uur)

3. Mijn taken
Onder ‘Mijn taken’ kun je aangeven voor welke vrijwilligerstaken je potentieel bent geïnteresseerd. Alleen de activiteiten waarvoor je je ‘beschikbaar hebt gesteld’ komen terug in het beginscherm van de voetbal.nl app. Alleen voor deze activiteiten kun je je dan inschrijven.

 • Belangrijk: Bovenstaande moet je hebben gedaan alvorens je kunt inschrijven voor een vrijwilligerstaak

Na het invullen van bovenstaande gegevens ga je naar ‘Persoonlijk’. In het tabblad ‘Programma’ zie je dan, naast het programma, ook de vrijwilligerstaken waarvan je hebt aangegeven dat je deze potentieel wilt uitvoeren (én binnen de beschikbaarheid vallen die je hebt opgegeven).

 • Tip: via de filters (naast het kalenderpictogram kun je eventueel filteren dat je alleen de vrijwilligerstaken ziet. Dat scheelt in scrollen. 

Je kunt je aanmelden voor een vrijwilligerstaak door op een taak te klikken. Vervolgens krijg je een scherm waarin je, naast een korte omschrijving, kunt zien wie de taakbeheerder is.

Wanneer je onderaan klikt op ‘Klik om in te schrijven’, dan heb je je ingeschreven voor deze taak.

Per taak is aangegeven hoeveel vrijwilligers er nodig zijn. Als alle plekken zijn bezet (dit kun je zien wanneer je nergens meer de tekst ‘klik om in te schrijven’ ziet) dan kun je je dus niet meer inschrijven voor deze taak op de betreffende datum. Dit wordt dan ook getoond in de omschrijving van de taak (VOL).

 • Let op: eenmaal ingeschreven kun je je niet meer afmelden!

Bij de meeste taken heb je wel nog de mogelijkheid om zelf te ruilen met iemand anders (zie hoofdstuk ‘Ruilen’). Mocht je door bijzondere omstandigheden toch verhinderd zijn dan is het verzoek om dit tijdig te melden bij de taakbeheerder.

Ruilen

Na inschrijving wordt ervan uit gegaan dat je ook aanwezig bent om de Clubwerk-activiteit uit te voeren. Mocht blijken dat dit moment toch niet schikt dan heb je de mogelijkheid om te ruilen. Dit kan via de voetbal.nl app en werkt als volgt:

Klik op de knop met de dubbele pijltjes. Je krijgt dan de vraag of je wilt ruilen.

Vervolgens staat er onder jouw naam de tekst ‘wil ruilen’. Dit betekent dat iemand anders jouw plek kan innemen. Pas wanneer iemand anders jouw taak heeft overgenomen hoef jij de taak zelf niet meer te doen. Tot die tijd is de ingeschreven persoon dus verantwoordelijk dat de taak wordt ingevuld!