Heythuysen 1 heeft uit de uitderby tegen Horn 1 dikverdiend met 2-1 gewonnen. De zege was eigenlijk nog vrij magertjes uitgevallen daar er nog een enorm aantal kansen werden gemist. Hierdoor stijgt Heitse naar de 8e plaats van de rangschikking.

Opstelling Heythuysen 1:
Jasper Bergervoet, Damien Korsten, Lars van Hinsberg, Philippe Schonkeren, Ruben Mols, Rick Nelissen, Siem Schreurs, Martijn Vrenken, Wouter Bergervoet (Maikel Nieskens), Sjoerd v.d. Heuvel (Thijs van Montfort) en Lenn Frenken.
Scoreverloop:
0-1 Rick Nelissen (5e minuut), 1-1 Joost Heijkers (23e minuut) en 1-2 Wouter Bergervoet (58e minuut).
Scheidsrechter: van der Pas.
Toeschouwers: 100.
Man of the match: Wouter Bergervoet.

Kort wedstrijdverslag:
De basiself was op twee plaatsen gewijzigd. In startopstelling stonden Sjoerd v.d. Heuvel en Wouter Bergervoet ten faveure van Maikel Nieskens en Jente Voermans. Heitse kwam als een komeet uit de startblokken en overdonderde de thuisclub in de beginfase. De spelvreugde spatte ervan af. Nadat er al wat mogelijkheden waren geweest, trapte Rick Nelissen in de 5e minuut de 1-0 tegen de touwen. Hierna bleef men de betere ploeg en plots halverwege de eerste helft kwam Horn gelukkig langszij. Een speler van Horn raakte op middenveld geblesseerd, waarna enkele Heitser spelers dachten dat Horn de bal uit zouden spelen. Dit gebeurde echter niet zodat uit een voorzet van de linkerkant Joost Heijkers de gelijkmaker kon aantekenen. Een domper voor het goed spelende Heythuysen. Tot de rust waren Wouter Bergervoet, Sjoerd v.d. Heuvel en Martijn Vrenken nog dichtbij een treffer. Het bleef bij de theepauze bij een 1-1 gelijkspel. De tweede helft begon Heythuysen opnieuw weer zeer dominant. Het regende in de eerste tien minuten kansen voor de Heythuysenaren. Teveel om allemaal in een kort wedstrijdverslag op te noemen. In de 58e minuut was het dan eindelijk zover. Na een prima voorzet van Sjoerd v.d. Heuvel kon Wouter Bergervoet de 2-1 tegen de touwen schieten. Ook hierna was Heitse heer en meester en werd men niet verder voor het goede veldspel beloond. De Heitser toeschouwers konden genieten van een aantal prima combinaties van hun favorieten. Men kreeg de nodige kansen om de match definitief in het slot te gooien maar het bleef onnodig spannend tot het laatste eindsignaal van de goedleidende jonge referee. Ik geloof dat op de keeper na iedereen van het team minimaal een kans heeft gehad. De spelers van Heythuysen verdienen vandaag allemaal een dikke pluim voor het vooral aanvallend uitstekend spel. Door de zege klimt Heitse naar de 8e plaats in de rangschikking. De volgende week speelt Heythuysen thuis tegen FC Cranendonk.

14. Bieslo 16-8 (15-52)

Heythuysen 2 heeft uit tegen laagvlieger Horn 2 dure punten laten liggen. Het bleef zoals werd gestart 0-0 in een matige pot voetbal. Hierdoor zakt het second naar de tweede plaats. Heeft men nog de ambitie om kampioen te worden dan mogen er in de laatste zes wedstrijden eigenlijk geen punten meer worden verspeeld.

JEUGD:
De JO17-1 heeft uit met 4-1 van VV HEBES JO17-1 gewonnen door treffers van Sil Backus (2x), Philippe Wetzels (1x) en Fabian Colbers (1x). Hierdoor stijgt de JO17-1 naar een fraaie tweede plaats op de rangschikking.
De JO15-1 verloor thuis met 2-0 van Sportclub Leeuwen JO15-1. Het door blessures geteisterde JO15-1 moest telkens op het laatst van beide helften een tegengoal slikken.
De JO13-1 versloeg thuis eenvoudig SHH JO13-1 met 6-0 en blijft de ongeslagen koploper. De doelpunten kwamen op naam van Daan Vullers, Syl van Goor, Noah Coolen, Tuur Lemmens, Lars Stakenborg en Els Neuteboom (strafschop).
De JO12-1 leed een nipte en ongelukkige 2-1 thuisnederlaag tegen SNA JO12-1. Men kwam door een treffer van Wiebe Joris op een 1-0 voorsprong, maar ondanks voldoende kansen werd toch nog verloren. De JO12-1 waren in nieuwe tenues van het onlangs geopende Albert Heijn Heerschap gekleed.
Het meisjesteam verloor uit ruim met 11-2 van DESM JO12-1. Miena Coenen en Quinty Verhoeven waren succesvol.
De JO11-1 won ook haar vierde match in fase 4. Thuis was men met 8-0 te sterk voor VV Kessel JO11-1. De doelpuntenmakers waren Deef Schreurs (3x), Willem Verlinden (3x), Givanny Knoops (1x) en Liam Coolen (1x). De volgende week staat de absolute topper thuis tegen het ook nog ongeslagen Sportclub Leeuwen JO11-1 op het programma.
De JO11-2 leed een 4-3 uitverlies tegen Merefeldia JO11-2. De winnende goal van de thuisclub viel in de laatste minuut. Pim van Goor scoorde tweemaal en verder was er nog een own goal.
De JO10-1 zegevierde uit simpel met 10-1 over Laar JO10-2 door goals van Wessel van Rooijen (4x), Dinand Bergmans (4x) en Aiden Hendriks (2x).
De JO9-1 verloor uit met 7-3 van Maarheeze JO9-2. In het Brabantese land scoorden Daniel Zeray (2x) en Ties Schreurs (1x).
De JO8-1 won thuis knap met 6-2 van SVH’39 JO8-1. Sten Reuvers en Raf Ceelen scoorden beiden driemaal.

G-VOETBAL:
Het eerste G-team speelden thuis een aantrekkelijke match tegen Kerkrade West G1. Na het laatste fluitsignaal van de scheids stond het 4-4 op het scorebord. Bart Peeters (2x), Marvin Aarts (1x) en Kevin Huijerjans (1x) waren trefzeker.
Het derde G-team verloor thuis met 16-6 van SV Meerssen. De goalscoorders waren Stijn Devos (2x), Wilma de Bijl (2x), Jeroen van Ophoven (1x) en een gastspeler van SV Meerssen (1x).