Heythuysen 1 heeft de eerste wedstrijd van de tweede seizoenshelft thuis met 2-2 tegen Oranje Blauw’15 gelijkgespeeld. Vlak voor tijd scoorde invaller Daan Engelen de 2-1, maar de gasten kwamen toch nog langszij. Hierdoor blijft Heitse op de vierde plaats staan.

Opstelling Heythuysen 1:
Jasper Bergervoet, Tom Peperkamp, Idse Prumpeler, Lars van Hinsberg, Damien Korsten (Thijs van Montfort), Max Menting, Siem Schreurs, Rick Vrenken (Jan Daamen), Martijn Vrenken, Lenn Frenken en Jente Voermans (Daan Engelen).
Scoreverloop
0-1 Nick Hoks (20e minuut), 1-1 Jente Voermans (41e minuut), 2-1 Daan Engelen (86e minuut) en 2-2 Randy Roumen (89e minuut).
Scheidsrechter: I. Korac (Elsloo).
Toeschouwers: 75.
Man of the match: Jente Voermans
Wedstrijdbalsponsor: Praktijk voor Mondhygiëne Yvonne Rijks.

Kort wedstrijdverslag:
Na een winterstop van 8 weken speelde Heitse eindelijk weer een competitiewedstrijd. Oranje Blauw’15, de nummer 7 van de rangschikking, was de tegenstander in Heythuysen. De uitwedstrijd werd destijds met 3-0 gewonnen dankzij drie goals van Lenn Frenken. Heitse begon prima aan de match en in de vierde minuut was het al bijna raak. Een kopbal van Idse Prumpeler werd nog net van de doellijn gehaald. Heythuysen had zeker meer balbezit, maar dit leverde voor het vijandige doel niet veel op. Na 20 minuten kwamen de gasten onverwachts dankzij Nick Hoks op voorsprong. Hij scoorde met een bekeken lob. Heitse had ook hierna het meeste balbezit. Na ruim 40 minuten kwam Heitse langszij. Een verre trap van goalie Jasper Bergervoet werd door Martijn Vrenken doorgekopt naar Jente Voermans. Jente omspeelde fraai de keeper en een verdediger en schoot de 1-1 tegen de touwen. In het tweede bedrijf ging lange tijd veel niet goed bij de Heythuysenaren. Er werd te slordig gespeeld hetgeen tot het nodige en onnodige balverlies leidde. De grootste kans was voor de gasten, maar gelukkig belandde de bal op de paal. Invallers Thijs van Montfort, Jan Daamen en Daan Engelen kwamen binnen de lijnen. In de 86e minuut kwam Heitse op een 2-1 voorsprong. Een afgemeten voorzet van Lenn Frenken werd onberispelijk door Daan Engelen binnengekopt. De overwinning leek binnen, maar helaas kwamen de gasten in hun slotoffensief via een prima schot van Randy Roumen langszij. Zodoende speelde Heythuysen andermaal gelijk. In de laatste 8 wedstrijden werd er maar liefst 6 maal remise gespeeld. Dankzij dit gelijkspel blijft men op de vierde plaats in de ranglijst staan. De volgende match is pas over drie weken. Dan volgt de uitwedstrijd tegen FC Roerdalen.

12e SVC2000  11-0 (7-37)

Heythuysen 2 heeft de tweede zege van het seizoen behaald. Thuis werd na een 1-0 achterstand met 2-1 van Oranje Blauw’15 2 gewonnen. Hierdoor werd de laatste plaats aan Veritas 3 overgedragen. “Grote man” was Jeroen Vrenken. Hij scoorde de eerste goal en gaf de assist bij de winnende treffer van Kjelle Zegveld. Kjelle scoorde fraai met een buitenkantje.
De veteranen verloren thuis met 2-1 van FC Oda 35+1. Rob Geenen maakte in de tweede helft de anschlusstreffer, maar verder kwamen de vets niet meer.

JEUGD:
De JO17-1 heeft zich knap hersteld van de ruime nederlaag van afgelopen week. Thuis werd in een knotsgekke match ST FC Roerdalen/SVH’39 JO17-1 met 5-4 verslagen. De JO17-1 kwam na een 2-0 achterstand sterk terug. Dank aan invaller coach Sander Hovens. De treffers kwamen op naam van Kyan Rooswinkel, Luca Joris, Ruben van Rooijen (strafschop), Tuur Verkoulen en Vince Heerschap.
De JO15-1 leed het eerste verlies in de hoofdklasse. Uit werd er met 4-2 van sterke Sportclub Irene JO15-1 verloren. In een vrij gelijkopgaande wedstrijd scoorden Noah Coolen en Tuur Lemmens.
Het meisjesteam speelde uit knap met 2-2 tegen Belfeldia MO15-1 gelijk. Miena Coenen en Quinty Verhoeven waren trefzeker.
De JO14-1 heeft ook de tweede wedstrijd in fase 3 gewonnen. Thuis won men met ruime 8-0 cijfers van VV HEBES JO14-1. De doelpuntenmakers waren Maarten van Putten (3x), Willem Verlinden (1x), Siem Quicken (1x), Sem Somers (1x), Job Saelmans (1x) en er was een own goal.
De JO13-1 versloeg uit Sparta’18 JO13-1 met 1-0. Matchwinnaar was Liam Coolen met een doelpunt in de tweede helft.
De JO13-2 speelde uit met 0-0 remise tegen Reuver JO13-2. De thuisclub had een veldoverwicht, maar de grootste kans was voor Vinyo v.d. Broek. Hij stuitte op de keeper.
De JO11-1 won ook de tweede match. De uitderby tegen RKVB JO11-2 werd met 5-1 gewonnen door goals van Ties Schreurs (2x), Milo Wijen (1x), Tim Respen (1x) en Giovanni Hendrikx (1x).
De JO10-1 zegevierde uit met 9-2 over SV Laar JO10-3. Pim Gerits (3x), Joris van Pamelen (3x), Tuur Meewis (1x), Rens Thijssen (1x) en Lenn Jacobs (1x). Dank aan Ellen Thijssen voor het prima coachen van het team.
De JO9-1 leed een 4-1 thuisnederlaag tegen SVC2000 JO9-1. Sten Reuvers was succesvol.
De JO9-2 pakte de eerste zege in fase 3. In Weert werd Wilhelmina’08 JO9-1 met 9-2 verslagen. Luuk Lodewijks (7x), Sam Lodewijks (1x) en Ravi Tan (1x) scoorden voor het prima spelend JO9-2.
De JO8-1 versloeg thuis in de derby Haelen JO8-1 met 4-3 dankzij treffers van Joost Niessen (2x), Bram Bergh (1x) en Angesom Zeray (1x). Dit was de tweede opeenvolgende zege van de JO8-1
De JO8-2 verloor thuis met 5-3 van SV Someren JO8-6. Finn Grimbergen (2x) en Siem Boonen (1x) troffen doel. Er is duidelijk een stijgende lijn in het spel van de JO8-2 te zien.

G-VOETBAL:
Het eerste G-team zegevierde thuis knap met 6-4 over VV Maastricht West G1. De goalscoorders waren Bart Peeters (2x), Marvin Aarts (2x), Janick Huskes (1x) en Sam Korten (1x).